معجزات و کرامات حضرت علی علیه السلام

خطبه بى الف مولاى متّقیان

اشاره: خطبه بدون الف معروف به خطبه مونقه از سخنرانی‌های امام علی(ع) است. ایشان این خطبه را بالبداهه ایراد کردند. در این خطبه، از حرف «الف» استفاده نشده است. این خطبه در نهج البلاغه نقل نشده است؛ اما در مصباح کفعمی و بحارالانوار علامه مجلسی آمده است. چنین روایت شده که وقتى اصحاب پیغمبر ـ صلّى اللّه علیه و آل…

خطبه بى الف مولاى متّقیان

اشاره: چنین روایت شده که وقتى اصحاب پیغمبر ـ صلّى اللّه علیه و آله ـ با یکدیگر مذاکره مى نمودند که کدام یک از حروف هجا در کلام زیادتر استعمال مى شود، بالاخره رأى همه بر آن قرار گرفت که الف زیادتر در کلام مى باشد. ناگاه حضرت امیر المؤمنین ـ علیه آلاف التحیّه و الثناء ـ وارد گردید و بدون آن که قبلاً ف…

سخن علی(علیه‌السلام) درباره کربلا..

اشاره: حادثه دلخراش کربلا از حوادثی است که در تاریخ بشر برای آن نظیری وجود ندارد. پیامبر اسلام پیشاپیش از این واقعه خبر داده بودند و حتی برای آن گریه نموده بودند. امام علی (علیه‌السلام) نیز با عمل و سخن از این واقعه دردناک به یارانش خبر داده و نسبت به آن پیشگوییهایی نموده اند. در این نوشته به برخی …

مسلمان شدن یهودیان با کرامت امام علی(علیه‌السلام)..

اشاره: کرامات اولیای الهی قابل انکار نیست. این کرامات که از سوی خداوند متعال به آنان عنایت می شود، حاکی از مقام و منزلت معنوی آنان است. کرامات مانند معجزات پیامبران باعث هدایت دیگران می شود. بینندگان با دیدن و درک کردن کرامات اولیای الهی متوجه خداوند شده و در عمق جان آنان تأثیر می گذارد. در نوشته کوتاه …

تکلم با شیر..

  اشاره: سخن گفتن انسان با حیوانات چیزی است که در قرآن کریم به آن پرداخته شده است. قرآن کریم سخن گفتن حضرت سلیمان (علیه‌السلام) را با حیوانات مختلف بازگو نموده است. همچننی در متون حدیثی سختن گفتن برخی دیگر از پیامبران الهی نیز نقل شده است. بنابراین سخن گفتن حیوانات با اولیای الهی به اراده خد…

گفت وگوی علی(علیه‌السلام) با جمجمه انوشیروان..

  اشاره: خسرو اول انوشیروان ، شاهنشاه ایران از سلسله ساسانیان بین سالهای ۵۳۱ تا ۵۷۹ میلادی بود. انوشیروان مشهورترین و بزرگترین پادشاه ساسانی و یکی از تاثیر گذارترین شاهان ایران در طول تاریخ بوده است. در زمان او قصرهای باشکوه، شهرها، راه های تجاری، پل ها و سد های بسیاری ساخته شدند که برخی از آنها …

راهب شهید..

اشاره: بارها برخورد و یا و معجزات اهل بیت(علیهم‌السلام) باعث هدایت و مسلمان شدن دیگران شده است. همانگونه که معجزات پیامبر گرامی اسلام(صلی‌الله علیه و اله) از دلایل قاطع نبوت آن حضرت به شمار می آید، کرامات و معجزات اهل بیت(علیهم‌السلام) نیز دلیل امامت آن حضرات است. از این رو در برخی مواقع این کرامات و مع…

شهادت عمرو بن حمق..

اشاره: از امام علی (ع) پیش گویی‌های زیادی نقل شده که دلیل بر امامت آن حضرت می باشند. پیشگویی آن حضرت و همچنین سایر امامان اهل بیت با علم لدنی انجام می گرفت یعنی علمی که خداوند به آن حضرات داده اند. در این نوشتار به یکی از پیشگویی‌های امام علی(ع) درباره شهادت عمرو بن حمق و حوادثی که برای واقع شده، بیان گردیده ا…

در طلب انار برای زهرا(سلام‌الله علیها)..

اشاره: در قرآن کریم این مطلب به صراحت  شده است که به اراده خداوند برای حضرت مریم(سلام‌الله علیها) غذا و میوه های بهشتی آماده می گردید. از سوی دیگر حضرت فاطمه(سلام‌الله علیها) به دلیل این حدیث که پیامبر (صلی‌الله علیه و آله) فرمود فاطمه سیده نساء اهل الجنه  که در متون اهل سنت از جمله صحیح بخاری نیز نق…

ملاقات راهب با امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) در راه صفین..

  اشاره: یکی از کرامات و معجزات امامان معصوم تشخیص و شناختن کسانی است که هر گز او را ندیده است. در این چند جمله زیر بیان خواهد شد که امام علی(علیه‌السلام) به مجرد دیدن راهب او را شناخت و او را به سم و اسم پدر صدا کرد. همچنین این راهب نیز از شکل و شمایل امام علی(علیه‌السلام) تشخیص داد که وصی رسول…

سلمان و تقاضای معجزه..

اشاره: سلمان فارسی،صحابی مشهور پیامبر(صلی‌الله علیه و آله) و از یاران امام علی(علیه‌السلام) بود. حضرت محمد(صلی‌الله علیه و آله)، در وصف او گفته است: سلمان از ماست. او در غزوه‌های پیامبر، حضور داشت و ماجرای پیشنهاد وی برای کندن خندق در نبرد احزاب که به شکست مشرکان انجامید، مشهور است. سلمان پس از رحلت پی…

مسلمان شدن برخی نصارا..

اشاره: اولیای خداوند به اذن و قدرت الهی دارای کرامات و معجزاتی است که اگر لازم باشد آن را برای اهداف مقدس انجام میدهند. یکی از اموری که که نبوت و امامت به وسیله آن قابل اثبات است معجزه و کرامت مدعی نوبت و امامت است. در این مقاله کوتاه حادثه ای بازگو شده است که در ضمن اثبان معجزه پیامبر گرامی اسلام …

پیش گویی شهادت قنبر..

اشاره: قنبر از اصحاب خاص، غلام و دربان حضرت علی(علیه‌السلام) بود. از امام صادق(علیه‌السلام) نقل شده است که قنبر علاقه زیادی به حضرت علی داشت هر گاه که آن حضرت شبانه از منزل خارج می‌شد، قنبر از او مراقبت می‌نمود. بدون آنکه امام متوجه شود. متقابلا حضرت علی(علیه‌السلام) نیز به وی عنایت داشت، او در جنگ…

سزای کتمان کنندگان حق..

اشاره:  پیامبر اسلام (صلی‌الله علیه و آله) ولایت و امامت امام علی(علیه‌السلام) را برای اصحاب اعلام کرده بود. به خصوص حدیث غدیر که همه اصحاب رسول خدا(صلی‌الله علیه و آله) آن را در غدیر خم از پیامبر گرامی اسلام شنیده بودند. اما بعد از رحلت پیامبر اسلام(صلی‌الله علیه و آله) اکثر صحابه این حادثه را کتمان کر…

خبر دادن علی(علیه‌السلام) از شهادت خود..

  اشاره: امام علی(علیه‌السلام) در سحرگاه ۱۹ رمضان سال ۴۰ق در مسجد کوفه در حال سجده، به دست ابن ملجم مرادی ضربت شمشیر خورد و دو روز بعد در ۲۱ همان ماه به شهادت رسید و مخفیانه دفن شد. بنابر منابع تاریخی، سه تن از خوارج برای کشتن سه نفر یعنی امام علی(علیه‌السلام)، معاویه و عمرو بن عاص توافق کردند. ابن ملجم مر…

بیعت اویس با علی(علیه‌السلام)..

اشاره: اویس قرنی  در زمان پیامبر(صلی‌الله علیه و آله)، در یمن می‌زیسته است. او از راه شتربانی روزگار را با مادر پیر، نابینا و ناتوان خود سپری می‏‌کرد. او از مادرش درخواست کرد برای دیدن رسول خدا (صلی‌الله علیه و آله) به مدینه برود. مادرش به او اجازه داد ولی شرط کرد که بیش از نصف روز در آنجا نماند. اویس به خا…