یک نکته از هزاران درس عباس (ع)
اشاره:
عباس(ع)، آموزگار برجسته اخلاق، ادب، تولی، تبری، شجاعت، تبعیت، وفاداری، غیرت، همت، اصالت و عزت است و امروز حتى دشمن هم در مقابل این همه عظمت خاضعانه سر فرو مى اندازد. حضرت اباالفضل العباس(ع) نیز همچون دیگر قهرمانان حماسه عاشورا، شخصیت ناشناخته و بلکه مهجور دارد، متأسفانه طى سنت جارى از قدیم تا بحال غالباً عباس(ع…
نرجس خاتون قدیسه دینی و اخلاقی..
اشاره:
سرنوشت نرجس مادر امام زمان (علیه السلام) به اراده خداوند رقم خورده است که از دربار قیصر روم به منزل امام معصوم می رسد. داستان این زند پاکدامن و قدیسه مسیحی انسان را به حیرت می آوردکه چگونه امکان دارد یک دختر مسیحی همسر امام معصوم شده و تا فرزندی را دنیا بیاورد که جهان را پر از عدل و قسط نموده…
شمه اى از کمالات معنوى حضرت زینب علیها السلام..
اشاره:
بررسى کمالات اولیاى خدا و الگو قرار دادن آنها یکى از برترین عوامل تربیت صحیح و خودسازى است که مفهوم زندگى عمیق، پویا و حقیقى را به انسان مى آموزد و موجب صفاى دل شده و کمک شایانى براى پیمودن مراحل تکامل و وصول به عالى ترین درجات هدایت خواهد بود. در گستره جامعه انسانى، مردان و زنان بافضیلتى پد…
ام البنین(س)، مادر مهتاب..
اشاره:
فاطمه بنت حِزام مشهور به اُمّالبَنین (درگذشت: ۶۴ق) از همسران امام علی(ع) و مادر حضرت عباس بود. او همچنین مادر عبدالله، جعفر و عثمان است که هر چهار تن در روز عاشورا به شهادت رسیدند. پس از واقعه کربلا، ام البنین به همراه نوهاش عبیدالله بن عباس و جمعی از مردم مدینه روزهای زیادی را در قبرستان بقیع …
یحیى بن زید، آفتاب جوزجان*
اشاره
هزار و دویست و نود و سه سال از خاطره پرشکوه قیام تاریخى ریحانه باغ ولایت «قتیل جوزجان» امامزاده یحیى بن زید بن على ابن الحسین بن على بن ابیطالب علیهالسلام در ولایت سرپل افغانستان سپرى میگردد. بی تردید، پس از قیام زید بن على علیهالسلام ، این دوّمین انقلاب و رستاخیزى بود که در قلب قاره «آسی…
عبدالله بن جعفر طیار، همسر زینب سلام الله علیها
اشاره:
عبدالله بن جعفر در ملاقاتى که با معاویه و چند نفر از بنى هاشم در مدینه داشت، از اهانت معاویه به حضرت على(ع) برآشفت و به دفاع از ولایت و رهبرى آن حضرت پرداخت. (۱) ابان از سلیم نقل مى کند: عبدالله بن جعفر بن ابى طالب براى من نقل کرد: با حسن و حسین(علیهما السلام) نزد معاویه بودم. عبدالله بن عباس نیز…
نگاهی به زندگانی حضرت ابوالفضل (ع)
اشاره:
زندگانی اسوه های آسمانی دایرَه المعارفی گرانبهاست که انسانهای بسیاری از پرتو تابناک آن، به روشنایی راه می یابند. صحیفه های حیات آنان را که ورق می زنیم، فهرستی از فضایل می یابیم که گاه پیش از خلقت نمایان بوده، زمانی پس از آفرینش(کامل الزیارات، ابن قولویه) و سرانجام پس از زندگانی زودگذر؛ عرصه …
ایمان ابوطالب..
اشاره:
ابوطالب پدر بزرگوار امام علی (علیهالسلام) است. آن حضرت در اوائل بعثت حامی و مدافع پیامبر اسلام (صلیالله علیه و آله) بود. برخی از افراد به ویژه پیروان وهابیت بر این باور هستند که پدر بزرگوار امام علی (علیهالسلام) به دین اسلام تا آخر عمر ایمان نیاورد. آنان می خواهند با القا این مطلب امام علی …
دلایل موجود بر ایمان ابوطالب..
الاصبغ بن نباته قال: سمعت أمیر المؤمنین (صلوات الله علیه) یقول: والله ما عبد أبى ولاجدى عبدالمطلب ولاهاشم ولا عبد مناف صنما قط، قیل له: فما کانوا یعبدون؟ قال: کانوا یصلون إلى البیت على دین إبراهیم علیه السلام متمسکین به. (۱)
اصبغ بن نباته مىگوید: أمیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: «بخدا قسم هرگز پدرم …
ایمان و اسلام ابوطالب پدر امام علی(ع)
شیعه امامیه معتقد به ایمان و اسلام ابوطالب پدر امام علی(علیه السلام) است.
اگر یک دهم گواهى هایى که بر ایمان و اسلام «ابوطالب» داریم، درباره فرد دیگرى ـ دور از مسائل سیاسى ـ داشتیم، به اتفاق شیعه و سنى اسلام و ایمان او را تصدیق میکردیم، ولى چگونه است که با وجود این همه گواه محکم بر ایمان «ابوطالب»، باز گرو…
امّ اسحاق (س) مادر حضرت رقیه (س)
امّ اسحاق (س) مادر حضرت رقیه (س)
بر اساس نوشته های بعضی کتاب های تاریخی، نام مادر حضرت رقیه (س)، امّ اسحاق است که پیش تر همسر امام حسن مجتبی (ع) بوده و پس از شهادت ایشان، به وصیت امام حسن (ع) به عقد امام حسین (ع) درآمده است. مادر حضرت رقیه (س) از بانوان بزرگ و با فضیلت اسلام به شمار می آید. بنا به گف…
ام هانى..
ام هانى ، نمونه فضیلت
نسبى شرافتمند
با مرور صفحات تاریخ به وجود شخصیت هاى نیک نامى برمی خوریم که عطر وجودشان نه تنها زندگى خود، بلکه اطرافیان و فضاى مقطعى از زمان را دست خوش تغییر و تحول نموده و تابش گوهر وجودشان تا ابدیت به نسل بشر روشنى داده و مشعل هدایت و راهبرى را با دستان باکفایت خود حمل می ن…
نرگس، گلى که بوى مهدى(عج) میدهد..
اشاره:
صفات پسندیده و کمالات انسانى به دو صورت در انسان پدید میآید: یکى از راه تلاش و کوشش و جدیت خود انسان و دیگرى از طریق وراثت و کمالاتى که در پدر و مادر و اجداد انسان وجود دارد. از این رهگذر است که نقش مادر و کمالات وجودى او در پدید آوردن فرزندى با کمال و شایسته کاملاً آشکار میگردد.
پیشوایان معصو…
سوسن؛ مادر امام عسکرى(ع)..
محمّدابراهیم احمدى
طلیعه
شناخت و معرّفى «اسوه هاى آسمانى» نقش بسیار تعیین کننده اى در حیات دنیوى و اخروى انسانها دارد. لذا بایسته است به زوایاى گوناگون زندگى و شخصیّت اُسوگان پرداخته و نوع ارتباط و تأثیر آنان با افراد، زمان، مکان و غیره را مورد بررسى قرار دهیم.
بى تردید نخستین عنصر تأثیر گذار …
همسر و فرزندان امام هادى علیه السلام..
على احمدى
همسر امام
همسر امام هادى (ع)سوسن نام داشت. وى کنیزی از اهالى نوبه[۱] بود. دست تقدیر او را به مدینه و خانه امام هادى(ع) رساند و پس از مدتى امام حسن عسکرى(ع) از او متولد شد. وى از زنان عارف و فاضل عصر خود و به نامهاى «سلیل، حدیثه، حربیه» معروف و مشهور بود. قبل از آنکه امام هادى(ع) با آ…
همسران پیامبر اعظم (صلى الله علیه وآله)—
همسران پیامبر اعظم (صلى الله علیه وآله)
على محمد آشنانى
پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله) در طول زندگى خویش با یازده تن ازدواج کرده است که با احتساب کنیزى به نام ماریه که به وى اهدا شد تعداد همسران ایشان دوازده تن میشود .
خدیجه
نخستین همسر پیامبر، خدیجه بنت خویلد است که آن حضرت در ۱۵ سال قبل ا…