![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/02/صث.png)
علت تنها شدن سید الشهدا (ع)%
اشاره:
در زیارت عاشورا به امام حسین(ع) اینگونه خطاب میکنیم: «و الوتر الموتور». وتر به معنای «تنها و یکتا»، و موتور «تنها شده» است. یک احتمال دربارهی این معنا، یگانگی، منحصر به فرد بودن و بیبدیل بودن حضرت است. احتمال دیگر این است که، حضرت تنهاست و در این تنهایی «موتور» است؛ یعنی حضرت با نقشه و برنامهری…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/03/حسین-1-495x300.jpg)
سیرى در سیره اخلاقى امام حسین (ع
اشاره:
از نگاه تربیتى و اخلاقى، یکى از بهترین و کارآمدترین روشهاى پرورشى و سازندگى، تربیت از راه نشان دادن الگوها و سرمشقهاى عینى و عملى است. اسلام به عنوان مکتبى انسان ساز و جامعه پرداز این اصل اصیل را در برنامههاى تربیتى و اخلاقى خود مطرح کرده و با ارائه الگوهاى اصلى و حقیقى و پرهیزدادن از الگوهاى بدلى…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/02/ضریح-495x300.jpg)
منطق حسینى رویارو با خشونت و خودکامگى اموى%
اشاره
تعریف، سویهها و عوامل خشونت از زوایای گوناگون از نگاه آیات قرآن مورد بررسی قرار گرفته است. نویسنده، پس از اشاره به پیشینه خشونت در گذشته و امروز، سویههای خشونت را از زاویه رفتار فردی، قلمرو اجتماع و قلمرو حکومت با استناد به آیات قرآن مورد بررسی قرار داده است. سپس به نقد و بررسی تعریفهای گوناگون …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/12/وقایع-بعد-از-عاشورا-495x300.jpg)
وقایع بعد از عاشورا
اشاره:
یکی از بزرگترین فجایع بشری در ۱۰ محرم سال ۶۱ هـ ق در سرزمین کربلا توسط امویان به وقوع پیوست هنوز نیم قرنی از رحلت پیامبر اسلام سپری نشده بود که فرزند دختر آن بزرگوار را امت خودش به دستور کسی که جانشین ظاهری آن حضرت بود به شهادت رساندند و فجایع عظیم دیگری از جمله بریدن سر کشتهها و غارت اموال و به اسا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/11/چگونگی-به-شهادت-رسیدن-امام-حسین-ع-495x300.jpg)
چگونگی به شهادت رسیدن امام حسین علیه السلام
اشاره:
حسین بن علی بن ابیطالب(علیه السلام)، مشهور به اباعبدالله و سیدالشهداء (۴-۶۱ق)، امام سوم شیعیان است، که ده سال امامت را بر عهده داشت و در واقعه عاشورا به شهادت رسید. او فرزند دوم امام علی(علیه السلام) و فاطمه زهرا(سلام الله علیها) و نوه حضرت محمد(صلی الله علیه) است. بنابر گزارشهای تاریخی شیعه و اهل…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/07/چگونگی-الگوگیری-از-امام-حسین-ع-در-عصر-حاضر-495x300.jpg)
چگونگى الگوگیرى از امام حسین (علیه السلام) در عصر حاضر
اشاره:
یکی از مسائل مهم و پیچیدهای که امروزه متولیان تعلیم و تربیت اسلامی با آنرو به رو هستند، چگونگی الگوسازی از اسوههای دینی، متناسب با شرایط موجود است،زیرا به طور قطع میتوان گفت که در نظام تربیتی اسلام، یکی از عوامل مؤثر درشکلگیریِ شخصیت مذهبی همانندسازی با ال…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/بخشش،همراه-با-تعلیم-و-تربیت-495x300.jpg)
بخشش ، همراه با تعلیم و تربیت
اشاره:
حسین بن علی بن ابیطالب(علیه السلام)، مشهور به اباعبدالله و سیدالشهداء (۴-۶۱ق)، امام سوم شیعیان است، که ده سال امامت را بر عهده داشت و در واقعه عاشورا به شهادت رسید. او فرزند دوم امام علی(علیه السلام) و فاطمه زهرا(سلام الله علیها) و نوه حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) است.
…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/12/بوسیدن-زیر-گلوی-امام-حسین-ع-توسط-حضرت-زینب-سلام-الله-علیها-495x300.jpg)
بوسیدن زیر گلوی امام حسین توسط حضرت زینب سلام الله علیها
هرکسی که قصد مسافرت دارد چه سفر دنیوی و چه معنوی با بستگان و اقوام و نزدیکان خود خداحافظی می کند و این در همه زمان ها یک سنت بوده و هست و در بعضی از مناطق شیوه خاص خود را دارد حتی برای آن مراسم مفصلی گرفته می شود.
امام حسین ـ علیه السّلام ـ هم از این قاعده مستثنی نبود لذا در سال ۶۱ هجری قمری در روز…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/12/عزت-و-افتخار-حسینی-495x300.jpg)
عزت و افتخار حسینی
راز جاودانگی عزت و افتخار حسینی در چیست؟
از منظر امام حسین( علیه السلام) عزت و افتخار و آزادی، در خدا محوری، تکلیف گرایی، رهایی از قید و بند های مادیت و تسلیم نشدن در برابر ستم و قیام علیه رهبر ظالم و قانون شکن ظهور می کند. گرچه قیام موجب شهادت گردد. عزت و افتخار بدین معنا در برابر رویکرد مادی قرار می گیرد…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/12/شیرخوردن-495x300.jpg)
نحوه شیر خوردن امام حسین(ع)
آیا امام حسین(علیه السلام) به صورت طبیعی از مادر خویش ـ حضرت فاطمه(سلام الله علیها) ـ شیر خورده است یا برای شیرخوردن آن حضرت از دایه ای استفاده کردند، (گفته می شود که امام حسین(علیه السلام) از هیچ بانویی شیر نخورده بلکه از انگشت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) شیر خورده است)؟
پاسخ :
درباره ی چگونگی …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/02/اب-1-495x300.jpg)
مسئله آب در کربلا
دکتر اصغر فروغى
درآمد
در واقعه کربلا، آب و تشنگى از برجستگى ویژه اى برخوردار است، چنان که تا حدّى دیگر وقایع، تحت تأثیر آن قرار گرفته اند و بخش قابل توجهى از گفتوگوى بین دو سپاه بر سر آب بوده; به طورى که مظلومیت امام حسین(علیه السلام) و سنگدلى دشمن از همین امر معلوم مى گردد. اهمیت آب در کربلا چنان بود ک…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/02/امام-حسین-1-495x300.jpg)
حسین(ع)، فرزند ابراهیم
ابوالقاسم جعفری
تمدن بابل در حدود سه هزار و هفتصد سال پیش که حضرت ابراهیم در آن زندگی میکرد دو ویژگی عمده داشت.نخست اینکه انجام آداب و مراسم و اجرای شعایر جمعی، بیش از عمل صالح، تقوا و فضایل اخلاقی اهمیت داشت و کسی که میخواست به وظیفه خود در برابر خدایان عمل نماید میبایست قربانیهای شایستهای به م…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/02/ضریح-495x300.jpg)
خطبه امام حسین علیه السلام در روز عاشورا
از حضرت امام سجاد علیه السلام روایت شده است که در روز عاشورا پس از حرکت سپاه دشمن به سوی خیمه ها، امام حسین علیه السلام شتر خود را خواست و بر آن سوار شد و فریاد زد: « ای مردم! سخنان مرا بشنوید و در جنگ شتاب نکنید تا شما را به آنچه حق شما بر من است موعظه کنم و عذر خود را برای شما آشکار سازم. پس اگر انصراف ده…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/02/نهضت-1-495x300.jpg)
همگرایى عقل و عشق در نهضت حسینى
محمد جواد رودگر
قیام کربلا، قیامى جامع الابعاد و جاودانه است که به دلیل لایهها و جنبه هاى فراگیر و متکثرش تفسیرهاى مختلف مىپذیرد و مىتوان با رویکردهاى کلامى، فلسفى، عرفانى، تاریخى، فرهنگى و اجتماعى و سیاسى به آن نگریست .
بدیهى است در طول تاریخ علىرغم رویکردها و منظرهاى مختلف پردازش و تحلیل حاد…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/02/زنان-495x300.jpg)
زنان فعال عصر امام حسین «علیه السلام»
زنان غیر هاشمی حاضر در واقعه کربلا:
۱٫ کَبْشه، مولاه امام حسین «علیه السلام»
کنیه اش ام سلیمان است. کنیز امام حسین «علیه السلام» که آن حضرت وی را هزار درهم خرید و در خانه ام اسحق (مادر فاطمه صغری) همسر امام، خدمت می کرد. سپس با ابو رزین ازدواج کرد و سلیمان از او به دنیا آمد. سلیمان غلام …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/02/ضریح-495x300.jpg)
امام حسین (ع) واحیا و ترویج فرهنگ گفتگو
حسین بن على(علیه السلام) براى اصلاح جامعه و احیاى سنت نبوى و علوى فرهنگ مذاکره و گفتگو احیا و ترویج نمودِ همان چیزی که مهمترین معجزه پیامبر در عصر حاکمیت استبداد قبیله اى و خشونت جاهلى بود؛ زیرا بعثت نبوى در اصل در نهضت کلامى او تبلور مى یافت و ترویج، تبلیغ و دفاع از باورهاى دینى در غالب اوقات با کلام…