![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/حسن.jpg)
فروغ هدایت در سیره امام عسکرى(ع)
اشاره:
حسن بن علی بن محمد(ع) مشهور به امام حسن عسکری (۲۳۲-۲۶۰ق) یازدهمین امام شیعیان اثناعشری است که به مدت ۶ سال امامت شیعیان را بر عهده داشت. او فرزند امام هادی(ع) و پدر امام زمان(عج) است. مشهورترین لقب وی، عسکری است که به اقامت اجباریاش در سامرا اشاره دارد. او در سامرا تحت مراقبت حکومت قرار داشت…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/03/حسن.jpg)
نقش تربیتى و سیاسى امام حسن عسکرى علیهالسلام
اشاره:
از روزگاران بسیار دور تا به امروز، همواره زندگانى و رفتار مردان بزرگ که در بُعدى از ابعاد انسانى برجستگى داشتهاند، مورد توجه بوده است. در این میان، پیامبران الهى و پیشوایان مکتب علوى، یگانه افرادى هستند که تمام صفات برجسته را دارا مىباشند و از سوى پروردگار به عنوان الگوهایى شایسته براى همگان معرّف…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/نگاهی-به-قران-منسوب-به-امام-حسن-عسگری-ع-1-495x300.jpg)
نگاهى به قرآن منسوب به امام حسن عسکرى(علیه السلام)
اشاره:
موزه آستانه مقدّسه قم که به برکت وجود مرقد نورانى و شریف حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام در سال ۱۳۱۴ ش. فعالیت خود را آغاز نمود، یکى از قدیمى ترین موزه هاى کشور محسوب مى گردد که آثار و نفایس تاریخى و هنرى فراوانى در آن نگهدارى مى شود. تنوّع موضوعى آثار تاریخى، از ویژگى هاى این موزه به شمار مى رود که ا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/گزارشی-از-تجربه-تفسیر-منسوب-به-امام-عسگری-ع-495x300.jpg)
گزارشى از ترجمه تفسیر منسوب به امام عسکرى(علیه السلام)
اشاره:
با وجود آن که امام حسن عسکرى علیه السلام در سال ۲۶۰ ق. به شهادت رسیده، تا صد سال بعد، از تفسیر منسوب به آن حضرت نامى در میان نبوده است و دانشمندانى چون: شیخ کلینى، على بن ابراهیم قمى، احمد برقى، احمد بن ادریس، ابن قولویه، محمد بن همام بغدادى و محمد بن ابراهیم نعمانى، نه تنها حدیثى از این کتاب …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/کنیه-و-القاب-امام-حسن-عسگری-ع-1-495x300.jpg)
کُنیه و القاب امام حسن عسکرى (علیه السلام)
اشاره:
«کُنیه و القاب» ریشه کهن و تاریخى نزد اعراب قبل از اسلام دارد. همین موضوع بعد از اسلام نیز در بین مسلمانان استمرار داشته و دارد و به مناسبت هاى مختلف براى افراد کنیه یا لقب هایى انتخاب می کردند. انتخاب این کنیه ها و القاب، گاهى به مناسبت شُهرت شخص در قبیله خود بوده است، مثل «شیخ الطّائفه»؛ ی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/پرتوی-از-سیره-و-سیمای-امام-حسن-عسگری-علیه-السلام-495x300.jpg)
پرتوى از سیره و سیماى امام حسن عسکرى(علیه السلام)
اشاره:
امام حسن عسکرى، فرزند امام هادى(علیه السلام)، در روز هشتم ربیع الثّانى یا ۲۴ ربیع الاوّل سال ۲۳۲ هجرى قمرى در مدینه به دنیا آمد. نام مادر گرامى آن حضرت را، سوسن و بعضى «سلیل» و «حُدَیْث» نیز گفته اند. او در هشتم ربیع الاوّل سال ۲۶۰ هجرى قمرى با توطئه معتمد خلیفه عبّاسى در شهر سامرّا، در ۲۸ سال…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/12/زندانی-بودن-امام-حسن-عسگری-ع-495x300.jpg)
زندانی بودن امام حسن عسکری (علیه السلام)
اشاره:
شاید بتوان گفت که هیچ یک از امامان (علیهم السلام) همانند امام حسن عسکری (علیه السلام) در فشار طاغوتهای عصر و در زندانها نبوده است، تا آنجا که حتی در زندان، جاسوسی را بر او گماشته بودند تا گفتار و رفتار او را گزارش دهد، چنانکه ابو جعفر هاشمی میگوید: با چند نفر در زندان بودم ناگاه امام حسن عسکری…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/حضرت-امام-حسن-عسگری-علیه-السلام-495x300.jpg)
حضرت امام حسن عسکرى (علیه السلام)
اشاره:
ولادت خجسته امام عسکرى علیه السلام در مدینه طیبه در ماه ربیع الثانى اتفاق افتاده و در تعیین روز آن اختلاف است. برخى دوشنبه چهارم، برخى جمعه هشتم و بعضى دهم آن ماه دانسته اند، همچنین در سال آن اختلاف است بین ۲۳۰، ۲۳۱، ۲۳۲، در این میان اشهر آن است که هشتم ربیع الثانى سال ۲۳۲ هجرى واقع شده است تاری…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/فروغ-هدایت-در-سیره-امام-عسگری-ع-495x300.jpg)
فروغ هدایت در سیره امام عسکرى(علیهالسلام)
اشاره:
«انقلاب نبوى» آغازى بر زندگى اجتماعى بر پایه بنیان هاى الهى بود و «سلسله امامت» پاسدار آن نظام جاودانى است. از این روى نقش امامت، پاسدارى مداوم از ارکان دین محمّدى (صلیالله علیه و آله) است. سلسله امامان معصوم پس از پیامبر گرامی اسلام(صلیالله علیه و آله) استمرار اهداف نبوت است. این امامان معصوم و …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/امام-حسن-عسکری-495x300.jpg)
امام حسن عسکری (علیه السلام) در کلام اندیشمندان اهل سنت
اشاره:
امام حسن عسکری (علیهالسلام) بنابر قول برخی در هشتم و بنابر قولی در دهم ماه ربیع الثانی سال دویست و سی و دو هجری قمری در شهر مدینه متولد شد. آن حضرت در هشتم ربیع الاول سال دویست و شصت هجری به دست دشمنان اسلام خاموش گردید و پیکر پاکش در منزل آن حضرت در سامراء به خاک سپرده شد. امام حسن عسکری (…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/کرامات-امام-حسن-عسکری-علیه-السلام-از-زبان-ابوهاشم-495x300.jpg)
نقش امام حسن عسکری (علیهالسلام) و اصحاب ایشان در حدیث امامیه
اشاره
امام حسن عسکری (علیهالسلام)، یازدهین امام شیعیان، در شرایطی به امامت رسیدند که همچون پدر گرامی اش در محله نظامی تحت نظر مأموران حکومتی بودند و شیعیان آزادانه نمی توانستد با ایشان ملاقات کنـند. از سـوی دیگر، شیعیان در این برهه از زمان، در مناطق مختلف پراکنده بودند. با توجّه به این شرایط، امام…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/04/عسکری-1-495x300.jpg)
روش درست زندگی در کلام امام حسنعسکری(علیهالسلام)
اشاره:
سبک زندگی اسلامی قرآنی امام حسنعسکری(علیه السلام) به عنوان یکی از پیشوایان معصوم(علیه السلام) و اسوه حسنه الهی برخی ویژگیهای راه راست زندگی را تبیین کرده است. آنچه درپی میآید برخی ویژگیهای راه راست زندگی و سبک زندگی اسلامی و قرآنی است که در احادیث و آموزههای امام حسن عسکری(علیه السل…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/07/index-1.jpeg)
بررسی تطبیقی دیدگاه و نحوه تعامل امامین عسکریین (ع) با فرق، مذاهب و جریانهای فکری معاصر آنان
اشاره:
در دوران حیات امامین عسکریین (علیهالسلام) جامعه اسلامی مملو از آرا و عقاید بیگانه بود. در چنین وضعیتی ناگزیر برای روشنشدن حقیقت باید آرای ناصواب بازگو میشد. با مهیاشدن فرصت بیان حقایق دین، امامین عسکریین (علیهالسلام) مانند سایر اهل بیت (علیهالسلام) به آشکارسازی حقایق و رد شبهات پرداختند. پژ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/امام-حسن-عسکری2-495x300.jpg)
وصایای مهم امام حسن عسکری(علیهالسلام)به شیعیان
اشاره:
امامان معصوم (علیهمالسلام) به گونه ای زندگی کرده اند که هر لحظه آن برای شیعیان آموزنده است. طرز زندگی، برخورد با دیگران، مدیریت خانواده، صبر و تحمل اهل بیت (علیهمالسلام) در برابر ناملائمات، سرمشق هدایتگر شیعیان است. ائمه اهل بیت برای فرزندان و شیعاین خود وصایایی هم داشته اند که عمل به آنها مایه رستگاری است. در ا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/شخصیت-والای-امام-حسن-عسکری-علیه-السلام-495x300.jpg)
آداب معاشرت در آموزه های امام حسن عسکری(علیه السلام)
اشاره:
امامان معصوم (علیهمالسلام) به گواهى روایات اخلاقى گسترده اى که از آنان نقل شده، بزرگترین معلّمان اخلاق بودند؛ و در مکتب آنها مردان برجسته اى که هر کدام از آنها را مى توان یکى از معلّمان عصر خود شمرد، پرورش یافتند؛زندگانى پیشوایان معصوم علیهمالسلام و یاران با فضیلت آنان، گواه روشنى بر موقعیّت …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/11/سیره-امام-رضا.jpg)
اوضاع سیاسی دوران امام حسن عسکری (علیه السلام)
اشاره:
تاریخ اسلام، بیان گر مظلومیت ها و جورهایی است که جائران بعد از رحلت آخرین سفیر الهی یعنی حضرت محمد مصطفی (صلیالله علیه و آله و سلم) بر خاندان پاک او روا داشته و کارنامه های سیاهی را از خود به یادگار نهاده اند. این مظلومیت ها و جورها بعد از رحلت پیامبر اسلام آغاز شده و با مرگ آخرین خلیفه اموی…