![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/شروع-غيبت-كبرى-امام-مهدى-عج-4-شوال-سال-329-هجري-قمري-495x300.jpg)
شروع غیبت کبرى امام مهدى (عج)
دوران زندگى امام زمان علیه السلام را مى توان به سه دوره تقسیم کرد:
۱- دوره کودکى (از سال ۲۵۵ تا سال ۲۶۰).
۲- دوره غیبت صغرى (از سال ۲۶۰ تا ۳۲۹).
۳- دوره غیبت کبرى (از سال ۳۲۹ هجرى قمرى شروع مى شود تا وقتى که فرمان و نهضت جهانى آن حضرت از طرف خداوند متعال صادر گردد).
اخبار و روایات در این مورد بسیا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/02/صث.png)
علت تنها شدن سید الشهدا (ع)%
اشاره:
در زیارت عاشورا به امام حسین(ع) اینگونه خطاب میکنیم: «و الوتر الموتور». وتر به معنای «تنها و یکتا»، و موتور «تنها شده» است. یک احتمال دربارهی این معنا، یگانگی، منحصر به فرد بودن و بیبدیل بودن حضرت است. احتمال دیگر این است که، حضرت تنهاست و در این تنهایی «موتور» است؛ یعنی حضرت با نقشه و برنامهری…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/03/علی.jpg)
امام على (ع) و آزادى اجتماعى (وارد شده)
اشاره:
واژه آزادى، از زیباترین وایگانى است که ذهن انسان، از روز نخست، با آن آشنایى دارد. آزادى، امیدبخشترین مفهوم را شکل میدهد. این واژه، تنها براى انسان دلپذیر نیست، بلکه دلپذیر هر موجود زنده است. زندگى، با آزادى، همراه است که زندگى بدون آزادى، زیبایى و جاذبه و امیدآفرینى ندارد. مفهوم آزادى، همان رهایى …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/زهرا.png)
صدیقه کبرى و راهبردهاى مواجهه با حوادث
اشاره:
اگر سیاست را به معنى نوع برخورد و روابط متقابل بین مردم و هیئت زمامدار به حساب آوریم همه انسانها باید افرادى سیاستمدار باشند و در این رابطه جنسیت مطرح نیست. فاطمه (س) دختر پیامبر سزاوارترین افراد براى مشارکت سیاسى و حضور در صحنه سیاست است. او با اینکه بدنی خسته ناشى از کار روزانه و رسیدگى…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/زهرا.png)
فاطمه زهرا (س) اسوه یا اسطوره
اشاره:
به طور کلى دو نوع رویکرد را نسبت به پیامبران (ص) و ائمه معصومین (ع) میتوان در هر عصرى و نسلى مطرح کرد ۱- رویکرد اسطورهاى بدین معنى که آن بزرگواران در زمان خود اسطورههایى بودهاند که در طول تاریخ هرگز مشابه آنان پدیدار و تکرار نخواهد شد. از این جهت این نوع اسطورهها براى انسانهاى عادى دست نیافتنى هستند. بنابر…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/موعود.jpg)
مهدى موعود (عج) در احادیث قدسی
اشاره:
احادیث و روایات در فرهنگ اسلامى از دیرباز و همزمان با نخستین روزهاى طلوع خورشید عالمتاب اسلام، جایگاه ویژهاى را به خود اختصاص داده و از اهمیت والایى برخوردار بوده است تا جایى که در فقه اسلامى در کنار قرآن، اجماع و عقل، یکى از منابع مهم فقهى محسوب میشود. در میان احادیث فراوانى که از زبان مبار…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/03/حسین-1-495x300.jpg)
سیرى در سیره اخلاقى امام حسین (ع
اشاره:
از نگاه تربیتى و اخلاقى، یکى از بهترین و کارآمدترین روشهاى پرورشى و سازندگى، تربیت از راه نشان دادن الگوها و سرمشقهاى عینى و عملى است. اسلام به عنوان مکتبى انسان ساز و جامعه پرداز این اصل اصیل را در برنامههاى تربیتى و اخلاقى خود مطرح کرده و با ارائه الگوهاى اصلى و حقیقى و پرهیزدادن از الگوهاى بدلى…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/یب.jpg)
شخصیّت علمى امام حسن مجتبى(ع)
اشاره:
دامنه شخصیّت بىمانند سبط اکبر پیامبر صلىاللهعلیهوآلهوسلم امام حسن مجتبى علیهالسلام آنقدر وسیع و گسترده است که آثار و نشانههاى آن در تمام کتابهاى حدیث، تراجم، سیره، تاریخ و مناقب فراوان به چشم مىخورد. تواضع، فروتنى، خداترسى، روابط حسنه، احترام متقابل و کمک به بینوایان از ابعاد برجسته زند…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/حسن.jpg)
شهید مطهرى و صلح امام حسن(ع
اشاره:
در این مقاله پرسشهاى خود را بر آثار استاد شهید مطهرى عرضه مىکنیم و پاسخ ۸ پرسش مربوط به صلح امام حسن علیهالسلام و تفاوت دوران ایشان با عصر امام حسین علیهالسلام را از زبان و قلم استاد مرور مىکنیم. ۱. سؤال: ابتدا مناسب است نظرتان را راجع به جایگاه صلح در اسلام جویا شویم؛ بفرمایید آیا اساساً صلح در …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/یب.jpg)
صبر در سیره امام مجتبى(ع
اشاره:
زندگى مردان بزرگ خدا همیشه پرحادثه است، حیات درخشان امام حسن(ع) از پرحادثهترین زندگى رادمردان تاریخ است، با این که بیش از ۴۸ سال عمر نکرد، و بر اثر زهرى که مزدوران معاویه به او خوراندند به شهادت رسید، ولى در همین دوران کوتاه، همواره با باطل گرایان حق ستیز در حال نبرد بود، در عصر پدر، دوش به دوش او ب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/03/حسن.jpg)
صلح عزّت آفرین، از زبان امام حسن(ع)
اشاره:
حسن بن علی بن ابی طالب(ع) مشهور به امام حسن مجتبی(۳-۵۰ق) دومین امام شیعیان که ۱۰ سال (۴۰-۵۰ق.) امام و حدود ۷ ماه خلیفه مسلمانان بود. اهل سنت او را آخرین خلیفه از خلفای راشدین دانستهاند. حسن بن علی نخستین فرزند امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س) و نخستین نوه پیامبر(ص) است. بنابر گزارشهای تاریخی، نام «حسن» را پیا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/رضا.jpg)
موضع گیریهاى سیاسى امام هشتم علیهالسلام (۱)
اشاره:
علی بن موسی بن جعفر (ع) معروف به امام رضا (۱۴۸–۲۰۳ق) هشتمین امام شیعه اثناعشری. امام رضا ۲۰ سال امامت را بر عهده داشت که با خلافت هارون الرشید(۱۰ سال)، محمد امین (حدود ۵ سال) و مأمون (۵ سال) همزمان شد. در روایتی از امام جواد(ع) آمده است که لقب رضا از سوی خداوند به پدرش داده شده است. او به عالم آل مح…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/index-1-495x300.jpeg)
موضع گیریهاى سیاسى امام هشتم علیهالسلام (۲)
اشاره:
در بخش پیشین این مقاله که در مجله شماره ۶۱ چاپ شده است، موضعگیریهاى سیاسى امام هشتم علیه السلام در دوران هارون و محمد امین را بررسى کردیم. همچنین ابعاد شخصیتى مأمون را توضیح دادیم و اشاره کردیم که مأمون براى شکستن قداست و عظمت امام رضا علیه السلام نقشههاى زیادى کشید که یکى از آنها طرح ولایت…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/شس.jpg)
گذرى بر اندیشه هاى اقتصادى امام صادق علیه السلام
اشاره:
یکى از بارزترین امتیازهاى جوامع ایده آل، داشتن اقتصادى سالم، پویا و وجود مجریان فعال، متعهد و کاردان در عرصههاى اقتصادى است . پیامبران الهى نیز براى ایجاد قسط و عدالت در سطح وسیع آن در میان اقشار مختلف جامعه و تامین نیازهاى مادى مردم و آبادانى و آسایش آنان به وسیله توزیع عادلانه امکانات، سرمای…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/شس.jpg)
صادق آل محمد علیه السلام
اشاره:
جعفر بن محمد معروف به امام جعفر صادق(ع) (۸۳.۱۴۸ق) ششمین امام شیعیان امامی بعد از پدرش امام باقر(ع) و پنجمین امام اسماعیلیه است. او به مدت ۳۴ سال (۱۱۴ تا ۱۴۸ق) امامت شیعیان را بر عهده داشت که با خلافت پنج خلیفه آخر اموی یعنی از هشام بن عبدالملک به بعد و دو خلیفه نخست عباسی سفاح و منصور وانیق…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/حسن.jpg)
فروغ هدایت در سیره امام عسکرى(ع)
اشاره:
حسن بن علی بن محمد(ع) مشهور به امام حسن عسکری (۲۳۲-۲۶۰ق) یازدهمین امام شیعیان اثناعشری است که به مدت ۶ سال امامت شیعیان را بر عهده داشت. او فرزند امام هادی(ع) و پدر امام زمان(عج) است. مشهورترین لقب وی، عسکری است که به اقامت اجباریاش در سامرا اشاره دارد. او در سامرا تحت مراقبت حکومت قرار داشت…