نقش و جایگاه قره العین در فرقه بابیه (وارد شد)
اشاره:
مهدویت و حقایق مرتبط به آن، گاهی دست آویز اقشار فرصت طلب قرار میگرفت. بابیه از جمله آنها بود؛ فرقهای انحرافی که در دوران قاجار به رهبری علی محمد باب شکل گرفت. باب، برای خود، افرادی را به عنوان یاران اصلیاش در انتشار این مسلک برگزید. یکی از آنها زنی به نام قره العین، از خاندان علم و اجتهاد بو…
کارنامه برخی از غارتگران بهایی (۲)
اشاره:
پس از بازنشستگی و کناره گیری حبیب ثابت بخشی از وظایف و مسئولیت های او بر عهده یکی دیگر از بهائیان به نام هژبر یزدانی گذاشته شد. او که قسمتی از ثروت شاهپور غلامرضا را نیز اداره می کرد، (۱۶۸) با سرمایه «شرکت امناء» اکثر کارخانه های قند ایران در سراسر کشور را از صاحبان آن خریداری کرد. او افزون بر …
خاتمیت، نفى مسلک باب و بهاء (وارد شد)
اشاره:
وقتی انحراف و بدعت نسبت به دین اتفاق میافتد، موضوع بسیار پیچیدهتر میگردد و کذب مدعای مدعیان آشکارتر و ضعف ایشان عیانتر میشود. پذیرش اصل خاتمیت از سوی حسینعلی بهاء، از یکسو، و نفی آن از سوی عباس افندی و دیگران، از سوی دیگر، همراه با انشقاق و شکاف درونی و طرح دو شریعت، یکی به نام "بیان"…
روند توسعه بهائیت در ایران (وارد شد)
اشاره:
دین و مذهب همواره عامل تعیین کنندهای در تحولات سیاسی و اجتماعی کشور ما بوده است. تاریخ ایران، از دوران باستان تا به امروز، مملو از جنبشهایی است که براساس ایدئولوژی شکل گرفتهاند. امپراطوری هخامنشی با اتکا به ایدئولوژی مکتب زرتشت قوام گرفت و دولت ساسانیان همبستگی میان دین و دولت را به کمال رساند؛ خلفای ب…
زمینه هاى شکل گیرى بهائیت (وارد شد)
اشاره:
بهائیت یکى از فرقه هایی است که از آیین بابى منشعب شده است. تاریخ پیدایش این فرقه به سده سیزدهم هجرى برمى گردد و در پدید آمدن آن مى توان برخى زمینه هاى فکرى، اعتقادى، سیاسى، تاریخى و اجتماعى را دخیل دانست. شیخ احمد احسائى(۱۱۶۶-۱۲۴۱ق) و سید کاظم رشتى( -۱۲۵۹ق)، که جماعت شیخیه از اینان ناشى شده است، سهم…
روز شمار جریان بابیت و بهائیت
اشاره:
در بحث از فرقه بابیت و بهائیت، و بررسی مسائل گوناگونی راجع به آنها، جای جای با حوادث و رویدادهایی روبهرو میشویم که شناخت جایگاه و جغرافیای تاریخی آنها به آشنایی کلّی و جامع با پیشینه این فرقه در طی تاریخ نیاز دارد. با این آشنایی کلی، خواننده میتواند بفهمد هر رویداد یا تحول خاص در چه مرحله…
شیخیه بستر پیدایش بابیت و بهائیت(وارد شد)
اشاره:
فرقه شیخیه منسوب به شیخ احمد احسایی است. اندیشه و قرائت هاى غیر مقبول «شیخیه » از بعضى از تعالیم دینى، انحرافات گوناگونى در جامعه تشیع پدید آورد که از مهم ترین آن ها، بستر سازى پیدایش فرقه «بابیت » است. دراین مقاله، افکار نقدپذیر احسایى و نقش سید کاظم رشتى در ایجاد افکار انحرافى میان این فر…
بهائیت در دامن صهیونیسم (وارد شد)
اشاره:
در چند سال گذشته از گوشه و کنار کشور خبرهای خلاف انتظاری در مورد فعالیتهای فرقه بهائیت شنیده میشود که نمونه آخر آن نامه پراکنی بی پروای این فرقه در داخل کشور با محتوای مظلومنمایانه است. گویا فشار سازمانهای بینالمللی به اصطلاح مدافع حقوق بشر و دولتهای غربی بر دولتمردان ما اثر کرده و آنها را در…
فرمان دارالانشاء ( اهداف بهائیان )
اشاره:
مطالعه در اوضاع و احوال عموم جریانهای اجتماعی، سیاسی، بنیادهای تربیتی و حتّی مکاتب آموزشی نشان میدهد که جملگی آنان، آنگاه که برای تربیت نیرو و جریانسازی دراز مدّت و تحوّل ژرف عزم را جزم میکردند به سراغ گروه سنّی «کودک و نوجوان» میرفتند، امّا آن زمان که بنا را بر مسئلهسازی و بحران آفرین…
گوشه ای از تاریخ بهائی گری در ایران (وارد شد)
اشاره:
بهایی گری یک جریان فریبنده ای است که از ایران سر بر آورد و در اسرائیل مستقر گردید. این جریان هرچند ادعای دیانت دارد و سران شان را بعهنوان پیامبر و یا خدا پذیرفته اند، امام در حقیقت برای تخریب ادیان الهی روی کار آمده و از سوی دشمنان اسلام مورد حمایت قرار گفته است. در این نوشته به گوشه ای از تا…
پیدایش فرقه بابیت (وارد شد)
اشاره:
فرقه بابیه در قرن سیزدهم هجری قمری توسط سید علی محمد شیرازی، بنیان گذاری شد. این فرقه ناهنجاریهای زیادی را در جامعه ایران به وجود آورد. بابیت در ایران باعث اشوبهای اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی گردید و حتی پیروان آن علیه دولت موجود دست به اسلحه بردند. در این نوشته به تاریخ پیدایش این فرقه و کیفیت فعالی…
مناظرات علی محمد باب (وارد شد)
اشاره:
علی محمد باب به دلیل ادعاهای بی پایه و غیر معقول، از سوی علمای شیعه دعوت به مناظره شد. مناظرات علی محمد باب بر محورهای مختلف با علمای شیعه در چند جلسه انجام گرفته است. مناظره ها اغلب بر سر ادعاهای علی محمد بوده و علمای شیعه از او دلیل خواسته که او نتوانسته دلیل ارائه بدهد و حتی در علم صرف و نحو…
پیوند و همکاری متقابل بهائیت و صهیونیسم (وارد شد)
اشاره
بهائیان، فرقهای از آئین بابی هستند که خود، برخاسته از مکتب شیخی تفکر رکن رابع است. مؤسس اصلی آئین بهائیت، میرزا حسینعلی نوری است که ابتدا پیرو باب بوده و در تبلیغ و ترویج بابیت تلاش میکرده است. و با استقرار در عکای فلسطین اشغالی و حمایت دولتمردان انگلیسی و آمریکا فرقه ضاله بهائیت شکل گرفت و با تو…
بهاییت و اسرائیل؛ پیوند دیرین و فزاینده (وارد شد)
اشاره:
تناسب گونه های تجمعات انسانی در هر سطح و گستره ای، نیازی حیاتی به منظور برقراری، استمرار و ارتقای روابط میان آن هاست. تنوع گرایشها و منافع موجب می گردد ائتلاف های گوناگونی شکل گیرند که روابط فرقه بهائیت با صهیونیست ها نیز در همین چارچوب قابل بررسی است. استمرار این روابط در دوره زمانی بلندمدت نشان…
برخی کتابهای رد بهائیت (وارد شد)
اشاره:
فرقه بهائیت با تمام تبلیغات و نیز حمایت غربیها از آن هیچ نفوذی در میان جامعه بشری نداشته است. علت آن پوشالی بودن این فرقه و آموزه های عقل ستیز و غیر عقلانی بودن اصل این فرقه است. از این رو دانشمندان متعددی در رد و نقد این فرقه کتابهایی نوشته اند که در اینجا به برخی آز آنها اشاره شده و به صورت اجم…
اتحاد و مساوات بین زنان و مردان در بهائیت (وارد شد)
اشاره:
بهائیان برای عوام فریبی و جذب برخی از طبقات جامعه شعارهایی را از اصول دین خود قرار داده که به علت نادانی سران آنان بسیار ناشیانه در این موارد اظهار نظر نموده اند. یکی از این شعار ها اتحاد و مساوات بین زنان و مردان است. در این نوشته این اصل بهائیت مورد نقد قرار گرفته است.
اتّحاد …