مناسبت های محرم الحرام

سپردن سر مبارک امام حسین(علیه السلام) به خولى ۱۰ محرم

عمر بن سعد پس از شهادت امام حسین(علیه السلام)، سر مبارک آن حضرت را به خولى سپرد و سرهاى دیگر را تمیز کرد و به همراه شمر بن ذى الجوشن و قیس بن اشعث و عمرو بن الحجاج در روز عاشورا نزد ابن زیاد فرستاد. عمر بن سعد بقیه روز دهم و شب یازدهم و روز یازدهم تا وقت زوال در کربلاء ماند و بر کشتگان خویش نماز خواند و همگى را…

ولادت حضرت موسى(علیه السلام) ۹ محرم

(قابوس یا ولید بن مصعب) با اینکه از انعقاد نطفه در میان بنى اسرائیل جلوگیرى مى کرد تا آنجا که حتى مردان را از زنان جدا و از شهر خارج نمود و هر بچه اى از زنان بنى اسرائیل بدنیا مى آمد بوسیله مأورانش اطلاع یافته با دست نظامیان کشته مى شد ولى چون خواست خدا این بود که موسى(علیه السلام) به دنیا بیاید، در شبى که م…

شهادت ۷۲ تن از اصحاب و بنى هاشم باامام حسین(علیه السلام)۱۰محرم

از جمله شهداء کربلاء، جناب عباس بن على(علیه السلام) است که چهارمین پسر نامدار حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) و بزرگترین اولاد ام البنین مى باشد. کنیه ایشان ابوالفضل و لقبشان سقّا است. این بزرگوار در سن ۳۴ سالگى در سال ۶۱ هجرى قمرى بدست زید بن ورقاء وحکیم بن طفیل طائى به شهادت رسیدند. مادر ایشان فاط…

وفات بشر بن حارث ۱۰محرم

بشر بن حارث ملقب به حافى، مردى خوش گذران بود. روزى حضرت موسى بن جعفر(علیه السلام) از در خانه بشر عبور مى کرد، صداى ساز و آواز شنید. در این اثنا کنیزى از خانه بیرون آمد، حضرت پرسید: اینجا خانه کیست؟ عرض کرد: خانه بشر. حضرت فرمود: آزاد است یا بنده؟ عرض کرد: آزاد است. حضرت فرمود: راست گفتى، آزاد است که این …

جنایات سپاه عمر بن سعد در عصر عاشوراء ۱۰ محرم

 (دهم محرم سال ۶۱ ه. ق) ۱- غارت خیمه های حسینی : جنایت کاران سفاک شمر بن ذی الجوشن، پس از شهادت امام حسین(ع) به خیمه های آن حضرت یورش برده و آن ها را غارت کردند و چهارپایان، لباس ها، صندوق ها، اسلحه ها، خوارکی ها و هر چه یافتند، تمامی آن ها را به یغما بردند. آنان، حتی حریم اهل بیت(ع) را مراعات نکرده …

شهادت حضرت امام سجّاد(ع) بنا به روایتی ۱۱ محرم

امام سجّاد(ع) پس از شهادت پدر ارجمندش امام حسین(ع) در محرم سال ۶۱ قمری، در ۲۳ سالگی به مقام عظمای امامت نایل آمد و در سخت ترین و دشوارترین تاریخ امت اسلام، رهبری شیعیان و محبّان اهل بیت(ع) را بر عهده گرفت و راه و روش پدران و نیاکان پاک نژاد خویش را استمرار بخشید. در سال ۹۴ بنا بر مشهور (۱) یا سال ۹۵(…

کشته شدن عبیدالله بن زیاد بدست ابراهیم بن مالک اشتر ۱۱ محرم

مختار سقفی چون از سرکوبى مخالفان در کوفه فراغت یافت، ۸ روز مانده به ذى الحجه سال ۶۶ هجرى قمرى ابراهیم بن اشتر را از کوفه به جنگ عبید اللّه بن زیاد فرستاد. نوشته اند سپاهیان ابراهیم نُه هزار و لشکر ابن زیاد به نقل ابن جوزى سى هزار نفر و به نقل ابن نما هشتاد هزار نفر بودند. ابتدا لشکریان ابراهیم بر سپاه ابن …

امان نامه براى فرزندان اُم البنین ۹ محرم

عصر روز نهم محرم شمربن ذى الجوشن نزدیک لشگر امام(علیه السلام) آمد و صدا زد کجا هستند فرزندان خواهر من عبدالله و جعفر و عثمان و عباس (این چهار نفر فرزندان اُم البنین بودند که از قبیله بنى کلاب بود و شمر هم از همان قبیله بود از این جهت فرزند خواهر گفت) امام(علیه السلام) فرمود: جواب او را بدهید اگرچه فاسق …

رهایى حضرت یونس(علیه السلام) از شکم ماهى ۹ محرم

حضرت یونس(علیه السلام) سال ها در میان قومش (در سرزمین نینوا در عراق) به دعوت و تبلیغ مشغول بود، ولى هر چه کوشش کرد، ارشادهایش در دل آنها مؤثر نیفتاد، خشمگین شد، آن محل را ترک کرد و به سوى دریا رفت، در آنجا بر کشتى سوار شد، در میان راه، دریا متلاطم گشت، چیزى نمانده بود که همه اهل کشتى غرق شوند. نا خدا…

فرمان حمله عمومى به خیام امام حسین(ع) از سوى عمر بن سعد ۹ محرم

عمر سعد پس از رجوع شمر لشکر خویش را صدا زد و گفت: یا خیل اللّه ارکبى و بالجنه ابشرى، اى لشکر خدا سوار شوید و بسوى بهشت رفتن شاد شوید. لشکر به سوى خیمه ها روى آوردند و امام(علیه السلام) در پیش خیمه سر به زانوى اندوه گذاشته و به خواب رفته بود، حضرت عبّاس(علیه السلام) خدمت امام(علیه السلام) آمد و عرض کرد: برادر …

رسیدن کاروان اسرای اهل بیت (ع) به حوالى شام ۲۹ محرم

در سال ۶۱ هـ ق در چنین روز اسراى اهل بیت(علیهم السلام) به حولى شام رسیدند. ابراهیم بن طلحه بن عبداللّه جلو آمد و به امام زین العابدین(علیه السلام) نزدیک شد، و کینه هایى که از جراحت شمشیرهاى جنگ جمل در سینه ذخیره کرده بود ظاهر ساخت و به حضرت گفت: دیدى غلبه با کیست؟ حضرت فرمود: «اگر مى خواهى بدانى غالب ک…

وارد شدن لشکر شام به مکه ۲۷ محرم

در روز ۲۷ محرم سال ۶۴ هجرى قمرى لشکر شام بسرکردگى «حصین بن نمیر» به جهت جنگ با «ابن زبیر» وارد مکه شدند، و هر کارى خواستند انجام دادند مثل آتش زدن و خراب کردن خانه خدا.(۱) پی نوشت: ۱-وقایع الایام، صفحه ۱۷۱٫…

شهادت على بن حسن مثلّث در زندان منصور دوانقى ۲۶ محرم

در ۲۶ محرم ، سال ۱۴۶ هجرى قمرى منصور دوانقى، دومین خلیفه عباسى به خطر قیام هاى محمد و ابراهیم، فرزندان عبدالله بن حسن مثنّى در مدینه و بصره و مخالفت هاى عده اى دیگر از بنى الحسن(علیه السلام) با دستگاه جور بنى عباس، نسبت به نوادگان امام حسن مجتبى(علیه السلام) که از علویان مبارز و ذى نفوذان عصر خود ب…

شهادت امام زین العابدین(علیه السلام) ۲۵ محرم

مشهوراست فخرالسّاجدین امام زین العابدین على بن الحسین(علیه السلام) در بیست و پنجم محرم سال ۹۵ هجرى قمرى در حالى که ۵۷ سال از عمر با برکتشان مى گذشت در اثر زهری که ولید با هشام بن عبدالملک به آ ن مظلوم دادند به شهادت رسیدند که قبر شریفشان در بقیع مى باشد. سال وفات آن حضرت را به علت کثرت وفات علماء وفقها …

آگاهى اصحاب کهف از خواب ۳۰۹ ساله خود ۲۳ محرم

 در تاریخ آمده که اهل انجیل راه طغیان پیش گرفتند تا این که بت پرستیدند ولى برخى در دین عیسى(علیه السلام) ماندند و به زهد و عبادت مشغول شدند. در آن زمان پادشاهى به نام دقیانوس بود که بت پرست و طاغى بود و از دین عیسى(علیه السلام) منع مى نمود و تابعین آن حضرت را مى کشت تا این که به شهر افسوس رسید که اصحاب کهف در…

تخریب بارگاه حرم امامین عسکریین (ع) ۲۳ محرم ۱۴۲۷

 تخریب بارگاه حرم امامین عسکریین (علیهم السلام) توسط وهابیان به وسیله جاسازى بمب در حرم ساعت ۶ و ۴۵ دقیقه بامداد چهارشنبه سوم اسفندماه ۱۳۸۴ شمسی مصادف با بیست و سوم محرم الحرام  ۱۴۲۷ هـ قمری انفجاری مهیب ،حرم مقدس امام هادی و امام حسن عسکری(علیهم السلام) شهر سامراء در ۱۲۰ کیلومتری شمال بغداد را تخریب کرد…