مناسبت های ماه رجب المرجب

شهادت امام موسی‌کاظم علیه ‌السلام۲۵ رجب

امام موسی بن جعفر علیه‌السلام، هفتمین امام شیعیان است. لقب‌های وی عبارتند از: کاظم، صالح، صابر، امین و عبدصالح. همچنین در میان شیعیان به "باب الحوائج" معروف می‌باشد. آن حضرت، مکنی به: ابوابراهیم، ابوالحسن اول، ابوالحسن ماضی، ابوعلی و ابواسماعیل می‌باشد.(۱) امام موسی‌کاظم علیه‌السلام در هفتم صفر سال…

مبعث حضرت محمد(صلی الله علیه و آله)۲۷ رجب

حضرت محمد بن عبدالله بن عبدالمطلب(صلی الله علیه و آله)، آخرین پیامبر الهى است، که براى هدایت بشر و راهنمایى دایمى انسان ها، از سوى پروردگار سبحان برانگیخته شد. نام مبارکش: محمد. در تورات و برخى از کتاب هاى آسمانى "احمد" نامیده شده است. هم چنین مادرش آمنه بنت وهب، پیش از نامگذارى وى توسط عبدالمطلب به محمد،…

وفات حضرت زینب کبرى(س)۱۵ رجب

سال ۶۲هـ ق حضرت زینب(سلام الله علیها) در سال ششم و به روایتى در سال پنجم قمرى، دو سال پس از تولد امام حسین(علیه السلام)، در حیات جدش حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم)، در مدینه منوره دیده به جهان گشود.(۱) پدرش امیرمؤمنان على بن ابى طالب(علیه السلام) و مادرش فاطمه زهرا(سلام الله علیها) دختر رسول…

میلاد مسعود امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام در کعبه معظمه۱۳ رجب

امام علی بن ابی‌طالب بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف در سیزده رجب سال سی‌ام عام الفیل یعنی ۲۳ سال پیش از هجرت نبوی در درون کعبه معظمه دیده به جهان گشود.(۱) پدرش ابوطالب بن عبدالمطلب که با عبدالله بن عبدالمطلب پدر حضرت محمد صلی الله علیه و آله، برادر اعیانی و مادرشان فاطمه بنت عمرو بن عایذ مخزومی بود.(…

میلاد مسعود امام محمدتقی علیه‌السلام ۱۰ رجب

امام محمدتقی علیه‌السلام، امام نهم شیعیان است. نام وی "محمد" کنیه‌اش ابوجعفر ثانی و لقب‌هایش تقی، جواد، مرتضی، مختار، منتجب، قانع و عالم است. ولیکن معروف‌ترین و مشهورترین لقب‌های وی تقی، جواد و جوادالائمه است. نام پدرش امام علی بن موسی الرضا علیه‌السلام و مادرش سبیکه می‌باشد. نام‌های دیگری مانند سکینه، مرسیه و …

ورود حضرت على(ع) به شهر کوفه و انتخاب آن به مقر خلافت اسلامى ۱۲رجب

سال ۳۶ قمرى امام على(ع) پس از پیروزى غرورآفرین بر اصحاب جمل و پایان بخشیدن به فتنه بزرگ طلحه و زبیر و هواداران عثمان مقتول، پیروزمندانه وارد شهر بصره شد و جنگجویانى از اهالى بصره که بر ضد حکومت قانونى و اسلامى حضرت على(ع) وارد جنگ شده و پس از شکست، زخمى، اسیر و متوارى شده بودند، همگى را مورد عفو و ب…

جنگ یرموک ۵ رجب

یرموک، نهری است در سرزمین اردن. در آن جا نبردی بزرگ میان مسلمانان و رومیان به وقوع پیوست. پس از آن که رومیان شکست‌های پی در پی از مسلمانان متحمل شده و در حال عقب‌نشینی کامل از شامات بودند، در صدد جنگ بزرگی دیگر بر علیه مسلمانان برآمدند و تعداد یک صد هزار و به روایتی سیصد هزار رزمنده امپراتوری روم که…

شهادت ابن سکیت نحوى۵ رجب

سال ۲۴۴هـ ق ابویوسف، یعقوب بن اسحاق دورقى، معروف به ابن سکیت نحوى، از بزرگان ادب و لغت عرب بود. وى در جنوب غربى ایران و در حوالى اهواز، دیده به جهان گشود. او از عظماى شیعه و از خواص امام محمد تقى(علیه السلام) و امام على النقى(علیه السلام) به شمار مى آمد و مورخان و سیره نویسان، از وى تجلیل کرده و از وى ب…

جنگ تبوک ۲۹ رجب

به پیغمبر اسلام خبر رسید رومیان در صدد تهیه سپاه براى حمله به حدود مرزى عربستان و شمال کشور اسلام هستند و مى خواهند نفوذ خود را در آن ناحیه توسعه داده و تثبیت کنند . رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)با شنیدن این خبر تصمیم گرفت با سپاهى گران شخصا به جنگ آنان برود و خیال تعرض و حمله به کشور اسلامى را ا…

حرکت امام حسین(علیه السلام) از مدینه به سوى مکه معظمه ۲۸ رجب

 سال ۶۰ پس از آن که معاویه بن ابى سفیان (نخستین خلیفه اموى) در نیمه رجب سال ۶۰ قمرى به هلاکت رسید و فرزندش یزید، به خلافت مسلمانان دست یافت، وى و درباریان اموى تلاش زیادى به عمل آورده تا از همه مردم بیعت گیرند. آنان، مشکل خاصى در گرفتن بیعت از اهالى شام، مصر، عراق و یمن نداشته و تنها دغدغه خاطرشان از …

معراج ۲۷ رجب

معراج، سفرى اعجازآمیز عسکرى  اسلام پور یکى از رخدادهاى شگرف و شگفت انگیز که در صدر اسلام و براى شخص پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) اتفاق افتاد، سفر اعجازآمیز «معراج» است که یکى از بزرگترین معجزه هاى رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بوده و عقول بشرى از درک حقیقت آن عاجز است. این معجزه…

فتح خیبر ۲۵ رجب

فتح خیبر و کشته شدن مرحب به دست حضرت امیرالمؤمنین على بن ابى طالب (علیه السلام) دلیل موجهى وجود نداشته است تا یهود حجاز را (که عرب و از نژاد عرب بودند) وادار به دشمنى با پیامبر (صلی الله علیه و آله) ،دین و پیروانش کند.در آغاز طلوع فجر دولت اسلامى در آغاز هجرت پیامبر (صلی الله علیه و آله) میبینیم که…

وفات ابراهیم پسر حضرت محمد(ص) ۱۸ رجب

سال هشتم قمرى پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) داراى دو پسر به نام هاى: عبدالله و قاسم، معروف به طیب و طاهر و چهار دختر به نام هاى: زینب، رقیه، ام کلثوم و حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) بود، که همگى از خدیجه کبرى(سلام الله علیها) بودند و در مکه معظمه دیده به جهان گشوده بودند.(۱) از همسران دی…

ازدواج حضرت على (ع) با فاطمه زهرا(س)۱۵ رجب

درباره تاریخ ازدواج حضرت على(علیه السلام) با فاطمه زهرا(سلام الله علیها)، اتفاق نظرى میان مورخان و سیره نگاران نیست.برخى آن را در شب ۲۱ ماه محرم(۱)، برخى در نیمه رجب (۲) و برخى دیگر در ماه ذى الحجه(۳) بیان کرده اند و چون مشهور علماى ما، شب ۲۱ محرم را انتخاب کرده اند، بدین لحاظ، این واقعه میمون و مبارک…

تغییر قبله مسلمانان ۱۵ رجب

 پانزدهم رجب، سال دوم هجرى قمرى پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) پیش از هجرت، ایامى که در مکه معظمه حضور داشتند، نمازهاى خویش را به سمت بیت المقدس، واقع در فلسطین به جاى مى آوردند، ولیکن طورى مى ایستاد که کعبه معظمه، میان وى و بیت المقدس قرار مى گرفت و در واقع، به صورتى نماز مى خواند که کعبه و بیت المق…

شهادت امام جعفرصادق علیه‌السلام ۱۵ رجب

درباره شهادت امام شیعیان، حضرت امام جعفرصادق علیه‌السلام دو روایت ذکر شده است: روایت نخست دلالت دارد که آن حضرت در ۲۵ شوال به شهادت رسید(۱) و روایت دوم می‌گوید که در نیمه رجب سال ۱۴۸ قمری(۲) به واسطه زهری که از سوی منصور دوانقی (دومین خلیفه عباسی) به وی خورانیده شد، مسموم و پس از چند روز بیماری به شهادت رس…