واقعه موته۱۰ جمادی الثانی
در اوایل سال هشتم هجری که امنیت نسبی در بیشتر نقاط سرزمین حجاز حاکم شده بود، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به فکر تبلیغ اسلام در نواحی مرزی سوریه افتاد و بر همین اساس، حارث عمیر ازدی را با نامهای به سوی فرمانروای شام فرستاد، ولی شرحبیل که فرماندار سرزمینهای مرزی بود، حارث را در دهکده موته دس…
قیام ابن طباطبا در کوفه۱۰ جمادى الثانیه
سال ۱۹۹ هجرى قمرى
پس از آن که مأمون عباسى به سردارى طاهر بن حسین بر برادر خود امین پیروز گردید و عراق و سایر بلاد اسلامى را در سیطره خویش درآورد، بنا به توصیه وزیر و کارگزار اصلى خلافت خویش، یعنى فضل بن سهل، دست طاهر بن حسین را از مناطق فتح شده کوتاه و تمامى آن نواحى را به حسن بن سهل، برادر فضل بن سهل واگذار…
وصول سر مقدس زید بن على(ع) به مصر۱۰ جمادى الثانیه
سال ۱۲۲ هجرى قمرى
همان طورى که در روز سوم صفر بیان کردیم، زید بن على بن الحسین(علیه السلام)، که یکى از علویان مبارز و از آمران به معروف و ناهیان از منکر بود، در عصر هشام بن عبدالملک (دهمین خلیفه اموى) در کوفه بر ضد خلافت و حکومت جائرانه بنى امیه قیام کرد و در نبرد با سپاهیان خلیفه به شهادت رسید.
با…
عهدنامه امام على(ع) به اهالى نجران۱۰ جمادى الثانیه
سال ۳۷ هجرى قمرى
نجران، ناحیه اى است در سرزمین یمن، که در منتهى الیه این سرزمین در سمت مکه معظمه قرار دارد و نجران بن زیدان بن سباء بن یشجب، آن را بنا نهاد.(۱)
در صدر اسلام، اهالى این ناحیه بر دین مسیحیت بوده و سران آن براى مباهله با پیامبر(صلی الله علیه و آله) عازم مدینه منوره شدند، ولى پس از آن که با صد…
درگذشت ابوعبدالله محمد بن خالد طیالسى۲۷ جمادى الثانیه
سال ۲۵۹ هجرى قمرى
در کتاب "رجال النّجاشى درباره طیالسى آمده است: ابوعبدالله، محمد بن خالد بن عمر طیالسى تمیمى، در کوفه و در منطقه "صحراء جرم" ساکن و داراى تألیفى به نام "کتاب النوادر" بود. ابن نوح به نقل از ابن سفیان و او به نقل از حمید بن زیاد، به من خبر داد که محمد بن خالد طیالسى در شب چهارشنبه، س…
وفات حضرت ام البنین علیهاالسلام ۱۳ جمادی الثانی
سالروز وفات حضرت ام البنین علیهاالسلام؛مادر گرامی حضرت ابوالفضل (ع) ۱۳ جمادی الثانی
چند سال پس از شهادت حضرت فاطمه (س) بود، که امیرالمومنین (ع) از برادرش عقیل، که به اصل و نسب قبایل آگاه بود، درخواست کرد زنی را از دودمانی شجاع برای او خواستگاری کند و عقیل، فاطمه کلابیه (ام البنین) را برای آن حضرت خواس…
شهادت جعفر طیار برادر امیرالمؤمنین على (ع)۱۰ جمادی الثانیه
جعفر بن ابی طالب(علیه السلام)
"جعفر بن ابیطالب" مشهور به "جعفر طیار" که ۲۰ سال پس از «عام الفیل» در مکه به دنیا آمد.[۱] کنیه اش "عبدالله" است و مادرش "فاطمه بنت اسد" نخستین زن هاشمی بود که با مردی هاشمی یعنی "ابوطالب" ازدواج کرد. برادران وی "عقیل"، "طالب"، و "حضرت علی بن ابیطالب" می باشند.[۲]
«هنگامی …
آغاز حمل حضرت آمنه (س) به رسول خدا(ص)۱۹ جمادى الثانیه
سید بن طاووس (ره) در "ألاقبال" گفت: در شب جمعه، دوازده شب مانده به آخر جمادى الآخر، حضرت آمنه بنت وهب (سلام الله علیها) به وجود شریف رسول خدا(صلی الله علیه و آله) حامله گردید. بدین منظور، سزاوار است که این شب را با احیاء نمودن به عبادات و طاعات الهى، تعظیم نمایند و آن را به خاطر رسول خدا(صلی الله علیه و آ…
وفات حضرت سید محمد فرزند امام هادى(ع)۲۹ جمادی الثانی
حضرت سید محمد (۱)فرزند امام هادی علیه السلام در سال ۲۵۲ هجری در سامراء از دنیا رفت.(۲) آن حضرت را ابوجعفر و ابوعلی و سید محمد بعاج نیز می گفتند.
جلالت قدر و منزلت او به حدی بود که عده ای از شیعیان گمان می کردند بعد از امام هادی علیه السلام آن بزرگوار امام خواهد بود، ولی با رحلت ایشان در زمان پدر بزرگوا…
شهادت امام هادى(ع)، بنا به قولى۲۷ جمادى الثانى
سال ۲۵۴ هجرى قمرى
امام على بن محمد، معروف به امام هادى و امام على النّقى(علیه السلام)، پیشواى دهم شیعیان، در نیمه ذى حجه سال ۲۱۲ در روستاى "صریا" از توابع مدینه منوره دیده به جهان گشود.
پدرش امام محمد بن على، معروف به جوادالائمه و امام محمد تقى(علیه السلام)، پیشواى نهم شیعیان و مادرش سمانه مغربیه، معروف…
قیام حسین بن محمد علوی علیه مستعین عباسی ۳۰ جمادی الثانی
سال ۲۵۱ هجری قمری
هنگامی که فشار و ظلم عامل خلیفه وقت بر اهالی کوفه و حوالی آن شدت یافت، عده ای کثیری از مردم این منطقه، دست از جان شسته و آماده قیام بر ضد خلیفه وقت، یعنی مستعین عباسی و عامل وی در منطقه گردیدند. آنان، مردی از سادات علوی را به رهبری خویش برگزیده و وی را از جهت امکانات اقتصادی، جنگی و مر…
سریه زید بن حارثه در منطقه قَرَده۱ جمادى الثانیه
سال سوم هجرى قمرى
پس از جنگ بدر و شکست سنگین مهاجمان و مشرکان مکه در نبرد با سپاهیان حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) و کشته شدن تعداد زیادى از سپاهیان شرک و کفر به دست مسلمانان، رعب و وحشتى در کافران و مشرکان به وجود آمد. به طورى که براى سفرهاى بازرگانى خویش به شام، واهمه و ترس عجیبى از مسلمانان داشته و عبور از را…
شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)۳ جمادى الثانیه
سال یازدهم هجرى قمرى
همان طورى که در سیزدهم جمادى الاولى بیان کردیم، درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) میان علما و تاریخ نگاران شیعه و اهل سنت اختلاف است.
معروف و مشهور میان مورخان و سیره نگاران شیعه این است که آن حضرت در سوم جمادى الآخر، یعنى نود و پنج روز پس از رحلت پدر ارجمندش رسول خدا(صلی الله…
میلاد فرخنده حضرت فاطمه زهرا(س) ۲۰ جمادى الثانیه
سال پنجم بعثت
حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام)، آخرین فرزند پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) از همسرش حضرت خدیجه (علیها السلام) بود. خدیجه (علیها السلام) در خانه رسول خدا(صلی الله علیه و آله) داراى دو پسر به نام هاى قاسم و عبدالله، که قاسم پیش از بعثت و عبدالله پس از بعثت پیامبر(صلی الله علیه و آله) به دنی…