![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/06/index.jpeg)
نماز در اسلام
اشاره:
نماز عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانهروز واجب است. نماز نخستین عبادتی است که بر پیامبر(ص) و پیروانش در مکه واجب شد همچنین در قرآن و متون دینی از آن به عنوان «ستون دین» و «شرط قبولی سایر اعمال» یاد شده است. نماز باید رو به قبله خوانده شود و ذکرهای خاص و اعمالی مانند رکوع و سجد…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/01/فراهم-شدن-اب-برای-نماز-495x300.jpg)
عوامل سلب توفیق نماز صبح و نماز شب
اشاره:
اعمال و رفتاری که انسان در طی روز انجام میدهد نقش بسیار مهمی در توفیق انسان نسبت به عبادات دارد یعنی هر چه در طی روز کارهای شایسته از انسان سر بزند توفیقات انسان نیز برای اعمال خوب دیگر بیشتر فراهم میشود. و بر عکس مرتکب شدن اعمال ناشایست باعث سلب توفیق از انجام عبادات و کارهای نیک دیگر می شود.…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/عمود-و-ستون-نگه-دارنده-ی-دین-خدا-495x300.jpg)
عمود و ستون نگه دارنده ی دین خدا.
اشاره:
نماز (واژهای فارسی و معادل کلمه عربی «صَلاه») عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانهروز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله میایستد و ذکرهای ویژهای را میخواند و اعمال ویژهای را مانند رکوع و سجده به جا میآورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت خوانده میشود. نماز، نخستین…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/چگونگی-برخور-با-ترک-کنندگان-نماز-495x300.png)
چگونگی برخورد با ترک کنندگان نماز
در برخورد با اینگونه افراد باید از روشهای هدایت و ارشاد و شیوه صحیح امر به معروف و نهی از منکر استفاده نمایید. برای توضیح بیشتر، لازم است به نکات زیر، اشاره شود:
شناخت علل و زمینه های ترک نماز در افراد: قبل از هر چیز لازم است علل و عوامل اینکه این افراد نماز نمیخوانند را شناسایی نمایید، عوامل بسیار…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/اهمیت-و-فایده-نماز--495x300.jpg)
اهمیت و فایده نماز
در ابتدا لازم است که با مفهوم نماز آشنا شویم: مفهومی که امروز از کلمه «نماز» در زبان فارسی و «صلوه» در زبان عربی می فهمیم، همین فریضه معلوم و معین است که با ارکان خاصه و مقدمات و مقارنات و شکل و هیات معین به قصد قربت پروردگار، أدا می شود، که اول آن تکبیره الاحرام و آخر آن سلام است, که یک اصطلاح شرعی …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/بازدارندگی-نماز-از-گناه--495x300.jpg)
بازدارندگی نماز از گناه
عبادت به معنای اظهار ذلّت، عالی ترین نوع تذلّل و کرنش در برابر خدا است.(۱)
در اهمیت آن، همین بس که آفرینش هستی و بعثت پیامبران برای عبادت است.(۲)
آنچه انسان را به پرستش و بندگی خدا وادار می کند، اموری است، از جمله: ۱ـ عظمت خدا, ۲ـ احساس فقر و وابستگی انسان در برابر خدا, ۳ـ توجه به نعمت های الهی, ۴ـ …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/نماز-در-شریعت-پیامبران-گذشته--495x300.jpg)
نماز در شریعت پیامبران گذشته
جایگاه نماز در ادیان غیر ابراهیمی
از آنجائی که خداوند سرشت انسان را خداپرست آفریده و خداشناسی و خداگرایی فطری است، لذا بشر در طول تاریخ همواره به دنبال پرستش و عبادت معبودی بوده است که مظهر و نمود عینی آن عبادت در ادیان الهی، در نماز تجلّی یافته است. امّا اگر بیشتر درباره این موضوع کنکاش کنیم در می …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/راه-لذت-بردن-از-عبادت-و-نماز-495x300.jpg)
راه لذت بردن از عبادت و نماز
رسیدن به لذت عبادت و بار یافتن در محضر حضرت حق، تنها زمانی میسر و ممکن میگردد که آیینه قلب آدمی از هرگونه قذارت و آلودگی پاک و مصفا گردد، بگونه ای که در آن جز نقش «واحد» هیچ نماند و البته پس از رسیدن به آن مقام و مرتبت، حصول معنویت و لذت عبادت خود بخود و به فضل لاینقطع الهی حاصل میگردد و هر کس به آن …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/حضور-قلب-در-نماز--495x300.jpg)
حضور قلب در نماز
از آنجایی که روح و حقیقت نماز، بر وجود حضور قلب استوار است و آثار و فوایدی که برای نماز در آیات و روایات آمده، مخصوص نماز با حضور قلب است، لذا ائمه معصومین ـ علیهم السلام ـ در روایات متعددی بر این مسئله مهم تأکید داشته اند، که به عنوان نمونه به ذکر یک روایت اکتفا می کنیم: امام باقر ـ علیه السلام ـ می فر…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/فلسفه-انجام-نمازهای-مستحبی--495x300.jpg)
فلسفه انجام نمازهای مستحبی
میدانیم که افعال از نظر اسلام احکام متفاوتی دارند، بعضی کارها لزوماً باید انجام شوند یا باید ترک شوند و بعضی کارها بهتر است انجام شود یا انجام نشود و بعضی کارها انجام یا ترک آنها تفاوتی ندارد. و از جهتی بیشترین عنایت به افعالی است که یا باید انجام شوند یا باید انجام نشوند به گونهای که «اگر کار مستحبی …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/فلسفه-عبادت-با-بی-نیازی-خدا-از-عبادت--495x300.jpg)
فلسفه عبادت با بی نیازی خدا از عبادت
تردیدی نیست که خدای متعال نیازی به عبادت و پرستش بندگان ندارد، و عبادت را برای آن جعل نکرده است تا از این طریق نیازهای خویش را بر آورده سازد، این حقیقت واضح و آشکار است، هم برهان عقلی آن را گواهی می دهد و هم دلایل نقلی آن را تأیید می کند، برهان عقلی این حقیقت را به ما می گوید که خداوند غنی مطلق است، و …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/09/نماز-از-چه-زمانی-واجب-شد-495x300.jpg)
زمان وجوب نماز.
اشاره:
دستور وجوب نماز های یومیه که اقامه آن بر مسلمانان در شبانه روز، پنج مرتبه واجب شده درزمان خاصی برپیامبر (صلی الله علیه و آله) نازل شده است. بی تردید نماز یومیه که اقامه آن بر مسلمانان در شبانه روز، پنج مرتبه واجب است، در شب معراج واجب شده است و شاید یکی از بهترین هدیه های خداوند در این سفر آسما…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/حقيقت-و-روح-و-قلب-نماز-495x300.jpg)
حقیقت و روح و قلب نماز.
اشاره:
روزه (صیام) در لغت به معنای خودداری از انجام کاری است و در اصطلاح شرع به معنای بازداشتن نفس از همه چیزهایی است که روزه را باطل میکند.(مُفطِرات) روزه در ادیان پیش از اسلام بوده است. تورات و انجیل گزارش هایی از روزه گرفتن امتهای پیشین را گزارش داده است. بر اساس منابع اسلامی، وجوب روزه ماه رمضا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/09/بررسی-فریضه-الهی-نماز،-تاثیر-و-جایگاه-آن-در-زندگي-انسان-495x300.jpg)
بررسی فریضه الهی نماز، تاثیر و جایگاه آن در زندگی انسان.
اشاره:
نماز (واژهای فارسی و معادل کلمه عربی «صَلاه») عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانهروز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله میایستد و ذکرهای ویژهای را میخواند و اعمال ویژهای را مانند رکوع و سجده به جا میآورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت خوانده میشود. نماز، نخستین…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/09/اسرار-نماز-در-کلام-امیر-مومنان-علی-علیه-السلام-495x300.jpg)
اسرار نماز در کلام امیر مومنان علی علیه السلام.
اشاره:
عبادت که هدف آفرینش انسان است، اسراری دارد; اسرار عبادت غیر از آداب و احکام آن است . احکام عبادت، همین واجبات است که در کتاب های فقهی بیان شده است، مانند واجبات و ارکان نماز . آداب نماز مانند آهسته دعا کردن، پاره ای از این آداب در کتاب های فقهی آمده است و برخی در کتاب های اخلاقی، اما اسرار عبا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/وصیت-به-نماز-495x300.jpg)
وصیت به نماز.
اشاره:
نماز (واژهای فارسی و معادل کلمه عربی «صَلاه») عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانهروز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله میایستد و ذکرهای ویژهای را میخواند و اعمال ویژهای را مانند رکوع و سجده به جا میآورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت خوانده میشود.
امیرالمؤمنی…