![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-37-495x300.jpg)
فلسفه روزه دارى
اشاره:
فلسفه روزه دارى، تکامل جسم و جان است، چرا که گفته اند: عقل سالم در بدن سالم است. دانشمندان اسلامى و غیر اسلامى در این باره جزوه ها و کتاب هاى زیادى نوشته اند و برخى از آثار آن را بیان کرده اند، از جمله: رفع سوءهاضمه، تقویت بهداشت عمومى، جلوگیرى از آپاندیس، پاک سازى مجارى ادرار، رفع بیمارى ها و ا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/images-7-495x300.jpg)
آثار معنوى و اجتماعى روزه
اشاره:
برنامههای اسلام، براى رسیدن انسان به خوشبختى و سعادت جاودانه تدوین شده است؛ سعادتى که گسترهاى به پهناى دنیا و آخرت دارد. در این میان، روزه عبادتى است که در رهپویی بشر به سوى کمال و تعالى نقش بسزایى دارد. در این نوشته به این مهم اشاره شده است.
با بررسى آیات روشن …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-35-495x300.jpg)
فلسفه وجوب روزه
اشاره:
خداوند حکیم انسان را آزاد و مختار آفریده و راه حق و باطل را به وسیله انبیاء براى او تعیین و روشن نموده است .کسانى که شرایط صحیح زندگى الهام گرفته از فرامین حق تعالى را پذیرفته اند، در واقع به نداى فطرت و وجدان خویش پاسخ مثبت داده و از مکتب اصیل انبیا تبعیت نمودهاند و خود را از آزادى مطلق که خوى …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-33-495x300.jpg)
روزه فتح قله تقوا
اشاره:
ماه مبارک رمضان ماهی سراسر مهر و رحمت و امید و نعمت است. عید اولیای الهی و بهار قرآن، گلستان دعا و بوستان مناجات با معبود. ماهی که شب قدرش ظرف نزول قرآن است. شب نور و برکت، شب عفو و رحمت، شب آزادی و حریت و شب بیداری و سعادت و اگر چنین ماه و چنین شبی نبود چگونه انسان غفلت زده و آلوده و در ب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-31-495x300.jpg)
ماهیت روزه در اسلام
اشاره:
پژوهش حاضر به تبیین ماهیت روزه در اسلام پرداخته از این در گام نخست به بیان پیشینه روزه در ادیان ابراهیمى و اسلام پرداخته شده سپس تعریفى از ماهیت روزه (با تکیه بر نمود ظاهرى آن) ارائه شده است. سپس در گام اصلى پژوهش، به بیان شرایط و ماهیت اصلى روزه پرداخته شده شرایطى که نخوردن و ... را تنها شروط…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-30-495x300.jpg)
اوصاف ماه مبارک رمضان در آئینه کلام معصوم (ع)
اشاره:
ماه رمضان نهمین ماه از ماههاى سال قمرى عربى است . در قر آن کریم از ماههاى سال قمرى ، جز ماه رمضان نام هیچ ماه دیگرى نیامده است (۱) و این یکى از فضایل و امتیازات ماه رمضان است که از میان ماههاى سال قمرى فقط از ماه رمضان در قر آن ، در سوره بقره آیه ۱۸۵ نام برده شده است . کلمه رمضان اسمى از اسما…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-29-495x300.jpg)
فلسفه و حکمت روزه از منظر اهل بیت علیهم السلام
اشاره:
روزه از ابعاد مادى و معنوى ، جسمى و روحى داراى فواید فراوانى است.روزه در سلامت بدن و پاکسازى آن از انواع غذاها که موجب انواع بیمارى ها می باشد ، اثرات فوق العاده اى دارد. روزه هم جسم و هم روح را پالایش مى کند . اگر در روزه دارى به تمامى جهات توجه داشته باشیم در پایان ایام روزه دارى ، روح و جسم…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/03/index-3-495x300.jpg)
رمضان، ماه خودسازى
اشاره:
خودسازى از خودشناسى آغاز مى شود. نخست باید خود را شناخت تا بتوان خود را ساخت؛ چرا که با خودشناسى، خداشناسى تحقق مى یابد و اگر خدا را شناختیم، خود را ساخته ایم. در آغاز باید دید چرا پدید آمده ایم؟ و هدف از پیدایش و خلقت ما چیست؟
خداوند در قرآن کریم تصریح کرده است که: «و ما خلقت ا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-27-495x300.jpg)
فوائد روزه
اشاره:
روزه یکى از احکام انسان ساز اسلام است، که آگاهى از همه فواید و پى بردن به فلسفه کامل آن همچون سایر احکام الهى براى انسان عادى ممکن نیست، دانش محدود بشر نمیتواند راهگشاى همه اسرار نهفته باشد و اندیشه را به پاسخ همه مجهولات رهنمون شود، شاید روزى دانش انسان به حدى از کمال برسد که دریچه تازه اى ب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/05/آیت-الله-العظمی-مظاهری-495x300.jpg)
فضیلت و اعمال شب قدر از نظر آیت الله العظمی مظاهری
چکیده
یکی از خصوصیات ماه مبارک رمضان وجود شب قدر در این ما است. این شب به این ماه فضلیتی خاصی داده است. زیرا قران کریم در این شب نازل گردیده است و فضیلت این شبه به اندازه هزار ماه است. یعنی عبادت انسان و اعمال نیک او در این شب به اندازه هزارماه ارزش دارد. از این رو برای این شب به خاطری فضیلتی که دار…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/05/حضرت-آدمع-495x300.jpg)
اولین کسی که روزه گرفت چه کسی بود؟
بر اساس برخی از روایات، اولین فردی که روزه گرفت، خود حضرت آدم(علیه السلام) بود. روایت در این باره چنین میگوید: «إِنَّ آدَمَ (علیه السلام) لَمَّا أَکَلَ مِنَ الشَّجَرَهِ بَقِیَ فِی بَطْنِهِ ثَلَاثِینَ یَوْماً فَفَرَضَ اللَّهُ عَلَى ذُرِّیَّتِهِ ثَلَاثِینَ یَوْماً الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ وَ الَّذِی یَأْکُلُ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/فایده-جسمانی-روزه-495x300.jpg)
زمان وجوب روزه در صدر اسلام
چکیده
متون دینی و تاریخی اسلام در سال وجوب روزه اختلاف دارد. در این مقاله به این اختلاف اشاره شده و بیان گردیده که با کدام آیه شریفه و در چه زمانی و پس از چه واقعه روزه بر مسلمانان واجب گردیده است.
آنچه در بیشتر منابع اسلامی دیده میشود این است که وجوب روزه در سال دوم …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/05/آیت-الله-العظمی-مظاهری2-495x300.jpg)
مراتب روزه از نظر آیت الله العظمی مظاهری
چکیده
روزه از نظر فقهاى اسلام و علماى اخلاق داراى مراتب مختلفى است. هرکسی در حد توان و مرتبه علمی و تقوای خود می تواند از این مراتب برخودار شوند. ممکن است رعایت برخی مراتب برای هرکسی امکان نداشته باشد. پایین ترین مرتبه روزه امتناع از خوردن و آشامیدن و سایر کارهایی که روزه باطل می کند، می باشد. در این مقا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/06/فوائد-روزه-495x300.jpg)
علت روزه گرفتن اهل سنت در مسافرت
چکیده
روزه ماه مبارک رمضان از ضروریات دین اسلام می باشد. یکی از موانع روزه ماه رمضان سفری است که در آن نمازهای چهار رکعتی کوتاه و دو رکعت می شود.(۱) درباره اینکه آیا افطار روزه ماه رمضان بر مسافر واجب است یا جائز، دو دیدگاه متفاوت وجود دارد. اهل سنت معتقدند، از آنجا که افطار روزه بر مسافر، جایز می باشد،…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/06/ماهيت-روزه-در-اسلام-495x300.jpg)
روزه مستحب
چکیده
در دین اسلام افزون بر روزه واجب، روزه های مستحبی نیز تشریع شده است. روزه مستحبی آن است که گرفتنش ثواب را نصیب روزه دار می کند و باعث کمالات معنوی در او می شود و در صورت نگرفتن هیچ گناهی متوجه کسی نشده و تنها از کمالات معنوی که بر روزه مستحبی مترتب می شود محروم می گردد. روزه های مستحبی دارای اق…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/10/روزه-495x300.jpg)
فضیلت و ثواب روزه به طور عموم
چکیده
صرف نظر از روزه ماه مبارک و فضیلت آن که به صورت فرض و واجب در اسلام تشریع شده، اصل روزه بصورت عام یکى از عبادات بزرگ و با فضیلت است و درباره آن روایات بسیارى وارد شده که شیعه و سنى از رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) و ائمه معصومین (علیه السلام ) در کتابهاى خویش نقل کرده اند.
…