![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/طریقت-در-برابر-شریعت-495x300.jpg)
طریقت در برابر شریعت
اشاره:
یکی از ارکان تصوف شریعت، طریقت و حقیقت است. این مسئله به حدی در تصوف از اهمیت برخوردار است که اصلاً تصوف بدون آن هیچ معنا و مفهومی ندارد. برای عقیده خود شان به اموری متمسک شده اند که هیچ ربطی به دین اسلام ندارند. در نوشته زیر به طور اجمال این مسئله توضیح داده شده و سپس سؤالاتی مطرح گردیده که صوفیه …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/ولایت-اقطاب-در-تصوف-495x300.jpg)
ولایت اقطاب در تصوف
اشاره:
یکی از مسائل اعتقادی به خصوص در مذهب شیعه ولایت و امامت اهل بیت (علیهمالسلام) است که آیات و احادیث نبوی بر این مطلب دلالت دارند. در مذهب شیعه ولایت ائمه اطهار (علیهمالسلام) در طول ولایت خداوند و پیامبر گرامی اسلام(صلیالله علیه و آله) قرار دارد. از این رو امامت و ولایت امامان معصوم از اصو…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/التقاط-بهائیان-در-احکام-عملی-495x300.jpg)
التقاط بهائیان در احکام عملی
اشاره:
بنیانگذاران مسلک بهائیت برای این که رنگ و بوی مذهب و دین به مسلک خود بدهند احکام عملی که تقلیدی صوری از دین اسلام و مفهومی از مسیحیت پولسی است برای آن دست و پا کردهاند که به چند مورد از این احکام اشاره میشود.
۱ . نماز: در آیین بهایی نماز ۹ رکعت است که به صورت ان…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/پیروی-سران-بهائیت-از-استعمار-495x300.jpg)
پیروی سران بهائیت از استعمار
اشاره:
ایجاد ادیان و فرق ساختگی یکی از ترفندهای مرسوم دول استعمارگر برای به انحراف کشیدن جریان صحیح دینداری بوده است. در حقیقت هدف کلی این بوده که فرق دست ساز در نهایت جایگزین ادیان الهی شده و حداقل چهره ادیان الهی را مشوش سازند. در حوزه یهودیت و مسیحیت این امر تا حد زیادی موفقیت آمیز بوده و ما امرو…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/عشق-و-سماع-در-تصوف-495x300.jpg)
عشق و سماع در تصوف
اشاره:
بیتردید؛ سماع، رقص و پایکوبی در دین اسلام حرمت دارد و مبغوض خداوند متعال است. این مطلب از مراجعه به متون فقهی شیعه و سنی و احادیث معصومان به خوبی به دست میآید و سیرهی مسلمانان متشرع و متعهد بر اجتناب و پرهیز از این امور بوده و هست؛ چه اینکه در حیات جامعه بشری. همچنین عشق مجازی نیز در شریعت …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/01/فرهنگ-مراد-و-مریدی-در-تصوف-495x300.jpg)
فرهنگ مراد و مریدی در تصوف
اشاره:
خداوند متعال پیروی و اطاعت بی چون و چرای رسول الله(صلیالله علیه و آله) و امامان اهل بیت(علیهمالسلام) را در کنار اطاعت خود بر همگان واجب فرموده (نساء، ۵۹) و رسول گرامی اش نیز در حدیث گران قدر ثقلین و احادیث دیگر وجوب پیروی از عترت را در کنار کتاب خدا اعلام نموده و فقط پیروی از آنها را …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/06/آموزه-های-عقل-ستیز-باب-و-بهاء-495x300.jpg)
آموزه های عقل ستیز باب و بهاء
اشاره:
علی محمد باب مؤسس آیین بابیت است و حسنیعلی بها مؤسس فرقه بهائیت و ادامه دهنده بابیت درقالب بهائیت است. باب و بهاء که هردو ادعای نبوت و ادعاهای متناقض دیگر را نیز نموده اند مطالبی را از خود بروز داده اند که با هیچ معیاری قابل پذیرش نیست. در این نوشته در ابتدا آموزه های متناق آنان منعکس شده و سپ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/عدم-توضیح-در-مورد-مبدأ-و-معاد-495x300.jpg)
عدم توضیح در مورد مبدأ و معاد
اشاره:
از اساسیترین مفاهیم دینی ، موضوع مبدأ و معاد است. اعتقاد به مبدآ یعنی اعتقاد به خدای متعال که خالق همه هستی است و اعتقاد به معاد یعنی اعتقاد به به قیامت و روز رستاخیز. این دو اصل از اصول ادیان الهی و آسمانی به شمار می آید. دینی که از دو اصل عاری باشد نمی تواند از ادیان آسمانی باشد…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/نمونه-ای-از-خطاهای-علمی-و-تاریخی-حسینعلی-بهاء-495x300.jpg)
نمونه ای از خطاهای علمی و تاریخی حسینعلی بهاء
اشاره:
حسینعلی نوری معروف به بها در کتابهای خود ادعای عجیبی دارد. او با این ادعا ها خواسته است تا در میان جامعه خود را معروف نماید. او که اصلا از علوم تجربی سررشته ندارد در این حوزه نیز نظراتی داده که با مبانی علمی اصلاً سازگار نیست که در اینجا به عنوان پرسش از بهائیت به نمونه اشاره شده است.
…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/طریقت-در-برابر-شریعت-در-تصوف-495x300.jpg)
طریقت در برابر شریعت در تصوف
در مکتب تصوف طریقت در برابر شریعت قرار دارد . شریعت همان احکام و دستورات الهی است که از طرف خداوند بر پیامبر اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ برای هدایت تکامل بشر به عنوان یک دین و قانون الهی نازل گردیده و همۀ مسلمانان اعم از علماء فقهاء و عوام خودشان را پیرو این شریعت دانسته و اوامر و نواهی آن را باعث حص…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/پیامبران-در-تورات-یهودیان-495x300.jpg)
پیامبران در تورات یهودیان
متأسفانه در کتاب مقدس نسبت های ضداخلاقی و ناروائی به پیامبران الهی نسبت داده شده است. به صورت مثال: حضرت لوط توسط دخترانش با شراب مست می شود و در نتیجه با دختران خود همبستر می شود تا از لوط نسلی بیادگار بماند.[۱] حضرت ابراهیم به علّت ترس از جانش زن خود ساره را که از زیبایی فوق العاده برخوردار بوده به عنوان …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/خدای-یهودیت-در-تورات-495x300.jpg)
خدای یهودیت در تورات
در تورات کتاب مقدس یهودیان آموزه ها و مطالبی وجود دارد که برای عقل سلیم پذیرش آنها امکان پذیر نیست. یکی از این آموزه ها این است که خداوند در کتاب تورات با صفات انسانی ضعیف، ناقص، ترسو وحسود معرفی شده است. به عنوان مثال: علّت منع آدم و حوّا از درخت ممنوعه و اخراج آن دو از بهشت آن بوده که خداوند ترسیده بود که…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/خشونت-در-یهودیت-495x300.jpg)
خشونت در یهودیت
یهودیان افزون بر اینکه نژاد پرست هستند، در برابر غیر یهودیان خشونت شدید از خود نشان می دهند. این خشونت نان بر گرفته از کتاب مقدس آنان است زیرا در سفر اعداد می خوانیم: این قوم، چون شمشیر بر می خیزند و تا وقتی که شکار خود را نخورند و خون کشتگان را ننوشند نمی خوابند.[۱]
در جای دیگر آمده است، حال برو و مرد…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/غیرعقلایی-بودن-احکام-عملی-آیین-زرتشت-495x300.jpg)
غیرعقلایی بودن احکام عملی آیین زرتشت
درکتاب اوستا که کتاب دینی زرتشتیان به شمار میآید احکامی بیان شده که نه تنها غیرعقلایی است بلکه گاهی انجام دادن آنها محال است و امکان وقوعی ندارد. به طور مثال درباره زنی که بچه مرده به دنیا بیاورد چنین حکم داده شده که آن زن باید به نقطهای دوردست برده شده و دور از آب و آتش نگهداری شود و تنها بعد از خوردن…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/ثنویت-در-آیین-زرتشت-495x300.jpg)
ثنویت در آیین زرتشت
آنچه که در گاتها و یسنا در مورد «اسپنتا مینو» و «انگره مینو» به نام دو خرد مثبت و منفی نقل شده، اگر در همین حدی که بیان شده، بماند و در تفسیر آن پای مسئله خلقت و عدم خلقت به میان نیاید، از این آموزه ها شرک و ثنویت بدست نمی آید بلکه این آموزه شبیه تعالیم ادیان توحیدی است که بیانگر راه خیر و سعادت و راه …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/نظام-طبقاتی-در-آیین-زرتشت-495x300.jpg)
نظام طبقاتی در آیین زرتشت
حمایت از نظام طبقاتی از مشخصات آیین زرتشتی است. در دوره ساسانیان که دین زرتشتی دین رسمی و مورد حمایت دولت بود، مردم به طبقات مختلفی تقسیم شده بودند که هیچ یک نمیتوانست از طبقه خود به طبقه بالاتر برود. و اصول و نظامات طبقاتی به شدیدترین وجهی در آن اجرا میشد. مسعودی در مروجالذهب مینویسد: «اردشیر بن باب…