نهاد خانواده

نقش مهم روابط خانوادگی در سلامت روان

اولین تاثیرات محیطی که فرد دریافت می‌کند از محیط خانواده است و از همین روی روابط خانوادگی تاثیر مهمی در تربیت و سلامت روان افراد دارد. الگوهای مهم در خانواده و ارتباطات فردی شامل گونه‌های مختلف رفتاری است. نقش خانواده در سلامت روان خانواده با فراهم نمودن روابط نزدیک و مثبت، می‌تواند نقش موثری بر ار…

یک خانواده سالم چه ویژگی‌هایی دارد؟

خانواده‌ سالم، اغلب انتخاب‌های مثبتی در همه‌ جوانب زندگی دارد. اما یک خانواده‌ی ناسالم، بیشتر اوقات، انتخاب‌های نادرستی دارد. نتیجه‌ی آن، مشکلاتی در خانواده و یا از هم پاشیدن زندگی است. خانواده سالم در مقابل خانواده ناسالم هر گروه از افراد حتی یک خانواده، نیاز به رهبر دارند. در خانواده، رهبر، و…

نقش خانواده در سلامت روان –

روانشناسی معاصر، برای روابط سالم و انسانی میان والدین و فرزندان اهمیت بسیاری قائل است و آن را اساس سلامت روانی اعضای خانواده در نظر می‌گیرد. سلامت روانی در رویکردهای مختلف روان شناسی، تعاریف متفاوتی دارد که این تعاریف به رغم تفاوت ظاهری، با یکدیگر در تناقض نیستند و هر یک از آن‌ها به بعد خاصی از ابعاد…

نسخه‌ای کوچک برای خانواده سالم –

آغازش پادشاهی و پایانش، تباهی است. وقتی نتوانید برآن چیره شوید، نابود می‌شوید. وقتی تلاش می‌کنید و تمام همت خود را برای رسیدن به هوس امداد می‌کنید، ایمانتان کمرنگ می‌شود. وقتی ابزار مهار آن را در خانواده آموزش نمی‌بینید، در دامن ناباوری‌ها اسیر می‌شوید. اما یادتان باشد آغوش خانواده، گرم است و تنور حل مشکلات در …

مفهوم خانواده سالم –

خانواده، مهم‌ترین محلی است که استحکام روانی، تعاملات هیجانی و اعتماد به‌نفس هر فرد در آن شکل می‌گیرد. برای بسیاری از ما، خانواده جایی است که نیرومندترین عشق‌ها و نفرت‌ها را در آن تجربه می‌کنیم، از عمیق‌ترین رضایت‌ها لذت می‌بریم و از دردناک‌ترین دل‌شکستگی‌ها، رنج می‌کشیم. در یک خانواده سالم، هنجارها و ارزش‌های…

مدیریت در خانه و استحکام خانواده

در اینجا لازم است به بعضی از آیات بپردازیم که برخی از افراد ناآشنا به روح اسلام و قرآن، با تمسّک بدانها، اسلام را مورد حمله و زنان را مورد تحقیر و استثمار قرار می‌دهند تا ضمن تنویر افکار این افراد، جایگاه اسلامی و انسانی زن و شأن و منزلت او در امور خانه و زناشویی روشن‌تر گردد. قرآن در سوره مبارکه …

عوامل تحکیم خانواده در اسلام

عوامل فراوانی در تحکیم بنیان خانواده و سرزندگی آن مؤثّرند که در ذیل به مهم‌ترین آنها پرداخته شده است: ۱) حُسن معاشرت، تضمین تحکیم خانواده حکما در حکمت عملی، تدبیر منزل را بـر سیاست مُدُن مقدّم می‌دانند و البتّه تهذیب اخلاق بر تدبیر منزل نیز مقدّم است. در حکمت عملی، اوّل فرد را مهذّب می‌سازند ت…

نظام خانواده

در خانواده باید جایگاه مرد و زن، درگام اول مشخص شود. هنگامی که مسئولیت‌ها بنا بر جایگاه فرد معنا پیدا می‌کند، مسئولیت‌ها تقسیم می‌شود. باید توجه داشته باشیم که تقسیم مسئولیت‌ها، به معنای تعیین ارزشمندی و کرامت افراد نیست. بلکه بر اساس توانمندی‌هاست که هر مسئولیتی مشخص می‌شود. در نظام خانواده نه زن بودن…

شناخت روابط در خانواده –

در ساختار خانواده، با سلسله مراتب، مرزبندی‌ها و قوانین خاص هر خانواده روبرو می‌شویم که آگاهی از آنها، برای درک ماهیت و روابط در خانواده ضروری است... روش‌هایی برای شناخت درست روابط در خانواده ساختار خانواده، استخوان‌بندی آن را تعیین می‌کند. پدر، مادر، فرزندان و سلسله مراتب میان آنان و نیز ارتباطی که با ن…

سیزده روش برای نشاط و سلامت خانواده –

اگر احساس می‌کنید خانواده‌تان به اندازه کافی شاد نیست و رابطه عاطفی در خانواده‌تان کمرنگ شده است به شما پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید تا شیوه‌های شاد زیستن در کنار خانواده را بیاموزید. چند اصل وجود دارد که برای داشتن یک زندگی شاد در کنار اعضای خانواده را تضمین می‌کند. شیوه شاد زیستن در خانواده ع…

ستون‌های نظام خانواده –

سه ستون اصلی نظام خانواده عبارتند از: احترام، محبت و گذشت… که به مرور باید در ذهن فرزندان نهادینه شوند. در روابط خانوادگی پیوند عاطفی، تفاهم، و درک متقابل نقش سازنده‌ای دارند. روابط زن و مرد مثل یک جاده­ دو طرفه است که هر دو نفر باید به یکدیگر قدرت، نیرو، اهمیت، شخصیت، اعتماد به­ نفس، حس خوب و در یک کلام …

راه‌های بهبود بهداشت روان و خانواده –

بهداشت روان خانواده، از اهمیت بالایی برای رشد و تعالی اعضای خانواده برخوردار است. بهداشت روان، به مجموعه رفتارهای که حاکی از سلامت روان و احساسات متعادل و ناب و شاد گفته می‌شود. در یک خانواده که احساسات پاک و ناب انسانی در بین اعضای خانواده در جریان است، سلامتی روان و شادابی و طراوت فرزندان نیز تضمین می‌ش…

دوازده ویژگی‌ خانواده منسجم و پایدار

کانون خانواده، محل مناسبی برای دوری از مشکلات است‎ واقعیت جامعه امروز این است که مشکلات خانوادگی در دنیا امروز، با گسترش نیاز‌های فردی و اجتماعی زیاد شده است و افراد بیشتر فردگرا شده‌اند. به نوعی تحمل و صبر کافی برای رفع مشکلات ندارند و بنیان خانواده به دلیل فردگرایی سست شده است. حال برای رفع این م…

خانواده‌ها و فرهنگ کتابخوانی

به اعتقاد بسیاری از بزرگان تعلیم و تربیت و روانشناسان، اولین عاملی که در ایجاد عادت به مطالعه تاثیرگذار است، خانواده است. چنانچه می‌دانید عادت به مطالعه یک امر اکتسابی است در نتیجه این عادت مانند الگوهای رفتاری دیگر در روند اجتماعی شدن کودک در او ایجاد می‌شود. اگر پدر و مادر عادت به مطالعه داشته باشند و …

خانواده، سازنده اصلی فرهنگ –

چند سال پیش، رهبر انقلاب، اسلامی شدن دانشگاه‌ها را یک ضرورت اساسی برای این مراکز شمردند. به دنبال آن، جلسات و میزگردها و سمینارهایی در گوشه و کنار کشور تشکیل شد؛ سخنرانان و برنامه‌ریزان طرح‌ها و برنامه‌هایی ارائه کردند و روزنامه‌ها و مطبوعات هم در این زمینه مطالبی نگاشتند. از آنجا که همواره بین بزرگی یک ط…

خانواده سالم، ده ویـژگی دارد

نیازی نیست که بر اهمیت نهاد خانواده تاکید کنیم. این نهاد اجتماعی، طی تاریخ در همه زمان‌ها و مکان‌ها وجود داشته است. حتی در حال‌حاضر با این که در برخی نقاط دنیا، صحبت‌هایی در مورد نابودی‌اش به میان می‌آید همچنان حضور کاملا پررنگی دارد با وجود این، انتظارات از ازدواج و خانواده به‌خصوص در مقایسه با خانواده‌های س…