نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/11/index-6.jpeg)
شیخ زین الدین على بن یونس نباطى بیاضى
اشاره:
تاریخ دقیق ولادت شیخ زین الدین، ابو محمد، على بن یونس نباطى بیاضى مشخص نیست; اما آنچه شیخ آقا بزرگ تهرانى نیز تأیید کرده ولادت او را در حدود سال هاى ۸۰۴ یا ۸۰۵ هجرى نشان مى دهد. در این مقاله به معرفی اجمالی این عالم دین پرداخته شده است.
شخصیت:
بنابر شهادت بزرگان از علما و شاگردان، او عالمى ف…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/11/index-6.jpg)
حسن بن زین الدین
اشاره:
ابو منصور حسن بن زینالدین، فرزند شهید ثانى، معروف به صاحب معالم، در سال (۹۵۹ ه'.ق.) در روستاى جباع از توابع جبل عامل لبنان به دنیا آمد. پدرش مى پنداشت این فرزند زنده نمى ماند؛ زیرا پیش از این چند فرزند خود را از دست داده بود.[۱] «مولد بنده نیازمند به عفو خداى بى نیاز و بخشنده، حسن بن زین ا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/8-e1407135637791.jpg)
میر حسین قزوینى (ره)
اشاره:
در سال ۱۱۲۶ ه. ق در خانواده اهل علم و فضیلت ، دیده به جهان گشود. از تبار پیامبر بود. خاندانش همه عالم و صاحب کمال و فضیلت بودند. پدرش ، علاّمه میر محمد ابراهیم ، فقیهى پارسا ، شاعرى نفس کشته و با تقوا بود. دایم به یاد آخرت بود و با قرآن و ادعیه انس و همدمى ویژه داشت. افزون بر نوشته هاى فقه…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/علم-غیب-امام-495x300.jpg)
دیدگاه شیعه امامیه پیرامون علم غیب امام
اشاره:
علم غیب، گونهای آگاهی که در حالت طبیعی برای انسان دستیافتنی نیست و خداوند، برخی انسانها را از آن بهرهمند میکند. بنابر آموزههای شیعی، آگاهی از غیب، مخصوص خداوند است؛ ولی او بنابر مصالحی، برخی انسانها را از آن بهرهمند میکند. با این حال، برخی علوم غیبی مانند علم به ذات خداوند، مخصوص خود اوست …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/10/اقسام-عدالت-495x300.jpg)
اقسام عدالت
بدان که عدالت بر سه قسم است:
اول: آنکه میان بندگان و خالق ایشان است، و بیان آن این است که عدالت عبارت است از عمل به مساوات به قدر امکان. و چون حق- سبحانه و تعالى- بخشنده حیات و عطا کننده جمیع کمالات است، آنچه هر زندهای به آن محتاج، از او آماده، و خوان نعمت و احسان و روزى از براى هر کسى نهاده، آنچه از نعم…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/شرح-مناجات-الشاکین-1-495x300.jpg)
شرح مناجات الشاکین (۱)
شکوه از نفس سرکش و عصیانگر
دومین مناجات از مناجات های پانزده گانه منقول از امام زین العابدین علیه السلام، مناجات شکایت کنندگان نزد خداوند است. شکایت های امام سجاد علیه السلام در این مناجات مربوط به امور دنیوی، مادی و ظلم هایی که متوجه ایشان شده نیست، بلکه معطوف به مشکلاتی است که در راه انجام وظایف، طری…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/شرح-مناجات-المریدین-495x300.jpg)
شرح مناجات المریدین (۳)
رعایت افق فهم مردم در بیانات قرآنی و حدیثی
از فرازهای مناجات المریدین که از نظر گذراندیم، به دست آمد که ورای مطلوب ها، لذت ها و خواسته های دنیوی که برای ما قابل درک هستند و با توجه به اهمیت آنها برای ما، سعی بلیغی برای رسیدن به آنها داریم، نعمت های معنوی و اخروی نیز وجود دارند که بسیار برتر و و…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/آموزه-های-اخلاقی-در-دعای-حضرت-مهدی-روزق-توفیق-495x300.jpg)
آموزه هاى اخلاقى در دعاى حضرت مهدى (عج) ؛ رزق توفیق
پیش درآمد
در سیره درخشان پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع)، گفتار و سخنان حکیمانه و دلنشین آنها، بخش مهمى از فرهنگ زندگى آنها است، و در این بخش، فصل برجسته و بالنده اى از دعاها و مناجات هاى آنان را تشکیل مى دهد، که به راستى مى توان آن ها را کلاس بزرگى براى آموزش عرفان، اخلاق، شیوه هاى عالى زندگى، و فرهنگ ناب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/08/پیغمبر-495x300.jpg)
پیغمبر شناسى
بسوى هدف - هدایت عمومى
دانه گندمى که در شکم خاک با شرائط مناسبى قرار می گیرد شروع به رشد و نمو کرده بشاهراه تحول می افتد و هر لحظه صورت و حالت تازه اى بخود گرفته با نظم و ترتیب مشخصى راهى را می پیماید تا یک بوته اى کامل داراى خوشه هاى گندم می شود و اگر یکى از دانه هاى آن بزمین افتد باز مسیر گذشته را…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/chisti-495x300.jpg)
چیستی رشد معنوی
انسان در زندگی دارای دو گونه رشد جسمی و رشد معنوی است . مراحل رشد جسمی ملموس تر و با چشم مادی قابل مشاهده است. مراحل رشد معنوی را گام های نا ملموس و تدریجی تشکیل می دهد که در یک سیر آرام و مستمر بشر را به سویی از عالم معنا که ممکن است خوب یا بد باشد ، سوق می دهد. ممکن است عالم معنا از طرف هر مشربی به…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/اخلاق-و-فضایل-امام-هادی-علیه-السلام-495x300.jpg)
اخلاق و فضایل امام هادی (ع)
پیشوایان معصوم علیهم السلام انسانهای کامل و برگزیده ای هستند که به عنوان الگوهای رفتاری و مشعلهای فروزان هدایت جامعه بشری از سوی خدا تعیین شده اند. گفتار و رفتار و خوی و منش آنان ترسیم «حیات طیبه » انسانی و وجودشان تبلور تمامی ارزشهای الهی است.
آنان - به تعبیر امام هادی علیه السلام - معدن رحمت، گنجینه…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/02/takamole-ensan-495x300.jpg)
تکامل انسان، هدف بعثت انبیاء
پیامبر شناسی
یک سؤال اساسی در بحث از رسالت پیامبران، پرسش از هدف اصلیآنان است. آیا پیامبران برای آبادی دنیای مردم آمدند یا سعادت اخروی ایشان؟!
در این گفتار ما به تجزیه و تحلیل شبهاتی می پردازیم که از سوی مرحوم مهندس مهدی بازرگان و دکتر سروش در این باب مطرح شده است.
مهندس بازرگان، در آخرین سالهای حیات…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/8-e1407135637791.jpg)
روشهاي تربيتي امام سجاد علیه السلام
چكيده
انسان، مستعد اتصاف به همۀ كمالات است. وصول به آنها در گرو تربيت صحيح مى باشد و براى رسيدن به هدف والاى قرب الى اللّه، بايد بهترين شيوه ها را انتخاب نمود. به يقين، برترين روش ها كه مبتنى بر شناخت حقيقت انسان و همه ابعاد وجودى اوست، تنها در كلام و سيره انسان هاى كامل در هر عصر و زمان جست وجو مى …