نوشته‌ها

علم غیب پیامبران از دیدگاه شیعه

 از نظر شیعه علم غیب «بالذات» مخصوص خداوند متعال است، زیرا قرآن می‌فرماید: «و عنده مفاتیح الغیب لا یعلمها الاّ هو؛[۱] کلیدهای غیب تنها نزد خداست و جز او کسی آنها را نمی داند». و نیز به حکم قرآن، شیعه معتقد است که خداوند بعضی از بندگان خاص خود را از، علم غیب برخوردار نموده است، قرآن مجید می‌فرماید: «عَالِمُ الْغَیْ…

عفاف در قرآن با نگاهى به روایات

چکیده از فضایل اخلاقى مورد تأکید در اسلام، «عفاف» است که در اصطلاح به نیروى درونى تعدیل‌کننده شهوات و غرایز انسان اطلاق می‌شود. توجه بسیار آیات و روایات نشان از اهمیت بی‌حد و حصر این مسأله در اسلام دارد؛ چرا که بدون آن انسان در مسیر اعتدال قرار نگرفته و به سعادت حقیقى خود نائل نخواهد شد. گویش صحیح عفاف…

پوشش و شخصیت

مقدمه اگر به آدم‌هاى گوناگونى که از کنار شما در خیابان مجاور و شلوغ عبور می‌کنند، اندکى تأمل کنید، درباره هر کدام که داراى تیپ و شکل و شمایل خاصى هستند، چه قضاوتى می‌کنید؟ افراد با کت و شلوار، پیراهنِ آستین‌کوتاه، چادر یا روسرى، کفش کتانى، در حال جویدن آدامس، با لباس تعمیرکارى و یا اتوکشیده، کرواتى و اُدکلانى، همراه با کی…

لباس و پوشش در سیره نبوى

لباس، براى پوشاندن بدن و حفظ آن از سرما و گرما و آلودگى و مایه‌ى آبرو و آراستگى انسان است. تبدیل آن به وسیله‌ى تفاخر و تجمل و ارزش را در کیفیت جامه دانستن، نوعى انحراف از فلسفه‌ى وجودى لباس است. از این رو(ساده‌پوشى) به عنوان یکى از مظاهر ساده‌زیستى و رهایى از تعلقات مادى است. پیامبر اکرم(صلی الله ع…

زیبایى پوشش

یکى از امتیازات انسان، در مقایسه با موجودات دیگر، تهیه پوشش مناسب براى اندام خویش است. بر این اساس، لباس پوشیدن یکى از شؤون و ویژگى‌هاى انسان است. لباس، افزون بر حفظ انسان از سرما و گرما و برف و باران و یارى دادن وى در حفظ عفت و شرم، در آراستگى و زیبایى آدمى نیز نقشى مهم ایفا مى‌کند و مى‌توان آن را نشان‌دهند…

حُجب و حجاب

۱۷ دى ماه سال ۱۳۱۴، یادآور یک واقعه مهم در تاریخ معاصر کشور است؛ یادآور مبارزات علیه حجاب و تلاش براى بى‌عفتى زنان. این تلاش‌ها توسط کسانى صورت گرفت که با خود و با هویتشان و فلسفه حجاب ناآشنا و بیگانه بودند. رضاشاه به خاطر تحول در فرهنگ و سنت جامعه و در جریان مدرن‌سازى و تلاش براى تجددگرایى گام‌هایى براى تغ…

لباس و پوشش در سیره نبوی وارد شد

لباس، برای پوشاندن بدن و حفظ آن از سرما و گرما و آلودگی و مایه ی آبرو و آراستگی انسان است . تبدیل آن به وسیله ی تفاخر و تجمل و ارزش را در کیفیت جامه دانستن، نوعی انحراف از فلسفه ی وجودی لباس است . از این رو «ساده پوشی » به عنوان یکی از مظاهر ساده زیستی و رهایی از تعلقات مادی است . پیامبر اکرم (صلی ال…