نوشته‌ها

بد اخلاقم اما محبت میخوام!

یکی از روشهای مهم تقویت عزت نفس در کودکان، پذیرش آنان در همه شرایط است. همه کودکان به ویژه کودکانی که پا به مرحله رشد می گذارند، باید از آزادی و استقلال نسبی برخوردار باشند. ولی آنچه که آنان باید بدانند این است که در این جهان، افرادی زندگی می کنند که ممکن است به آنان صدمه بزنند و آنچه که والدین انجام می دهند،…

سپری در برابر آتش دوزخ

فرزند انسان، نتیجه ی آمال و آرزوهای او می‌باشد زیرا که او، ثمره ی حیات یک انسان محسوب می‌شود که به عنوان جانشین بر روی زمین باقی می‌ماند. شایسته است که این نماینده ی واقعی انسان، به خصوصیات ویژه‌ای آراسته گردد و نمی‌توان به این هدف رسید مگر این که فرزند را به آداب نیکو تربیت نمود. رسول اکرم(صلی الله علیه و آل…

آفتاب مهربانی –

تربیت فرزندان، نتیجه ی پذیرش مسئولیت و تلاش و هماهنگی پدر و مادر است. واگذاری تربیت فرزندان به مادر و خالی کردن میدان تربیت از پدران، فرزندان را معمولاً با مشکلات و اختلالات رفتاری غیرقابل جبران مواجه می‌سازد. صاحب نظران معتقدند با این که مادران در تربیت مهارت بیشتری دارند ولی پدران، در تربیت موثرترند. بنابراین …

امام علی(علیه السلام) و تربیت فرزند

مقوله تربیت، از ابتدایی‌ترین و اساسی‌ترین نیازهای زندگی بشری است و نه تنها تربیت لازمه جدایی‌ناپذیر زندگی که متن آن بوده و بلکه زندگی، از گهواره تا گورش جلوه‌ای از آن است. انسان، تنها در پرتو تربیت صحیح است که به عنوان موجودی هدفمند و اندیشه‌ورز به اهداف و آرمان‌های خود دست یازیده و قلّه رفیع سعادتِ …

سخنانی راه‌گشا درباره تربیت فرزند

بهترین زمان برای شروع تربیت فرزند مسئله وراثت «از حکیمی پرسیدند: از چه زمانی باید تربیت فرزند را آغاز کرد؟ حکیم در پاسخ گفت: بیست سال پیش از تولد فرزند. و اگر به نتیجه لازم نرسیدید، معلوم می شود که باید زودتر از آن شروع می کردید.» بنا بر این سخن حکیمانه، در تربیت فرزند، نباید از نقش «وراثت» غافل م…

یک اتاق کودکانه

این روزها با رواج فرهنگ فرزندسالارى، فرزندان حتى در همان اوان کودکى نیز محور اصلى تصمیم‌گیرى‌هاى خانواده و همچنین مرکز توجه والدین هستند. والدین هم براى دستیابى به رشد و شکوفایى آنها، از هیچ کوششى فرو گذار نکرده و همواره فرزندان و آینده‌شان، از اصلى‌ترین دغدغه‌هاى زندگى آن‌ها است. ما نیز به بهانه نز…

تغذیه مناسب در زمان امتحانات

اضطراب امتحان، حالت تشویش، نگرانى و هیجان ناخوشایندى به وجود مى آورد که بیشتر دانش آموزان به آن دچار مى شوند. گاهى این اضطراب با سردرد، سرگیجه، دل درد، حالت تهوع، تپش قلب و تنگى نفس همراه است و دیگر هیچ اشتها و انگیزه اى براى غذا خوردن باقى نمى گذارد. اما نباید فراموش کرد که تغذیه مناسب تأثیر مستقیم…

كودكاني كه صبحانه نمی خورند

اگر با وجود نشان دادن یك الگوی خوب، هنوز كودك شما از خوردن صبحانه امتناع می‌كند، می‌توانید از راه‌حل‌های زیر استفاده كنید: صبحانه را برای كودك جذاب كنید: سعی كنید زمان كافی را برای یك صبحانه مفرح در نظر بگیرید. صبحانه نباید صرفا موقعیتی باشد كه مواد غذایی را به زور فرو دهید. به عنوان مثال كودكان خردسال از…

پشت صحنه‌های یک نوجوان

فرزندان، بزرگ می شوند و دنیای شان هم بزرگ تر می شود، آنقدر که گاهی در این دنیا گم می شویم. حیران می مانیم که چه باید بکنیم. یاد حرف بزرگ ترها می افتیم، زمانی که هنوز فرزندمان به دنیا نیامده بود و آنها می گفتند قدر این روزها را بدان که هر چه بگذرد، مشکلاتش بیشتر می شود. شب بی خوابی های ایام نوزادی کجا و دل نگ…