نوشته‌ها

قرائن مقامیه و مقالیه در حدیث غدیر بر ولایت امام علی(علیه‌السلام)

اشاره: در حدیث غدیر برای اولایت امام علی(علیه‌السلام) از کلمه «مولی» استفاده شده است. از کلمه مولی معانی مختلفی می‌تواند اراده شود؛ اما با توجه به قرائن مقامیه و مقالیه‌ای که در کلام پیامبر اسلام(صلی‌الله علیه و آله) وجود دارد، برای اهل انصاف جای تردید نمی‌گذارد که مراد از کلمه مولی، ولایت و اولویت آن حضرت به ت…

تبریک و تهنیت مردم دلیل محکم بر ولایت امام علی (علیه‌السلام)

اشاره: بعد از آن که رسول خدا امیر مؤمنان (علیه‌السلام) را در غدیر به عنوان خلیفه و جانشین خود انتخاب و آن را اعلام کرد، مردم یکی یکی آمدند و به امیر مؤمنان این مقام و منصب جدید را تبریک گفتند. طبیعی است که اگر آن حضرت منصب و سمت جدیدی پیدا نکرده بود و تنها تأکید بر محبت و دوستی و نصرت مطرح بود، شایستگی …

نزول آیه اکمال، بعد از قضیه غدیر قرینه ای بر ولایت امام علی(ع) در حدیث غدیر

اشاره: آیه اکمال در قرآن کریم از آیاتی است که بعد از حدیث غدیر نازل شده است. بنار عقیده و مفسرین شیعه خداوند متعال با اعلام ولایت امام علی(علیه‌السلام) در روز غدیر با نزول این آیه شریفه از کامل شدن دین اسلام خبر می دهد. در این مقاله در خصوص ارتباط این آیه شریفه با حدیث غدیر مطالبی بیان شده است. در این مقا…

نزول آیه بلاغ قبل از قضیه غدیر شاهد محکم بر ولایت امام علی در حدیث غدیر

اشاره: دلایلی زیادی درباره ولایت امام علی (علیه‌السلام) در قرآن و آحادیث نبوی در متون شیعه و سنی نقل شده است. یکی از دلایل ولایت و امامت بلافص امام علی(علیه‌السلام) حدیث غدیر است. حدیث غدیر در راوات اهل سنت به صورت گسترده نقل شده است که اهل سنت دلالت آن را بدون دلیل مورد مناقشه قرار می‌دهند. این مقاله د…

مناقشه مولوی عبدالعزیز دهلوی در دلالت آیه مباهله بر ولایت امام علی(ع)

دهلوی(۱) ابتدا استدلال شیعه را تقریر می کند و مدعی می شود که در کلام بیشتر شیعیان وجه استدلال آنها به این روشنی بیان نشده است؛ حال آن که با مراجعه به کتب کلامی شیعه و بیان استدلال توسط عالمان شیعی از شیخ مفید و سید مرتضی و علامه ی حلّی تا به امروز، دروغ بودن ادعای دهلوی روشن می شود و معلوم می گردد که وی…