نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/03/علی.jpg)
شعر درباره امام علی (علیه السلام)
اشاره:
علی بن ابیطالب مشهور به امام علی(ع) و امیرالمؤمنین (۱۳ رجب سال ۲۳ قبل از هجرت - ۲۱ رمضان سال ۴۰ق)، امام اول همهٔ مذاهب شیعه، صحابی، راوی، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است. وی پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(ص)، همسر حضرت فاطمه(س)، پدر و جدِّ یازده امام شیعه است. پدر او ابوطالب و مادرش فاطمه بنت اسد بوده است. …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/04/فرید-الدین-عطار-495x300.jpg)
فرید الدین عطار..
چکیده:
فریدالدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری مشهور به شیخ عطّار نیشابوری (۱۱۴۶م/۵۴۰ق -۱۲۲۱م/۶۱۸ق) یکی از عارفان، صوفیان و شاعران ایرانی سترگ و بلندنام ادبیات فارسی در پایان سدهٔ ششم و آغاز سدهٔ هفتم است. او در سال ۵۴۰ هجری برابر با ۱۱۴۶ میلادی در نیشابور زاده شد و در ۶۱۸ هجری به هنگام حملهٔ مغول به …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/04/منوچهرى-دامغانى-495x300.jpg)
منوچهرى دامغانى..
چکیده:
ابوالنّجم احمد منوچهرى دامغانى (متوفاى ۴۳۲ ه. . ق) از قصیده سرایان طراز اوّل زبان پارسى است که در زمانه سلطان محمود غزنوى (۳۸۸ . ۴۲۱ه. . ق) مى زیسته و با ملک الشعراى دربار او عنصرى بلخى (متوفاى ۴۳۱ ه. . ق) هم روزگار بوده است و همانند وى از ستایش گران سلطان غزنوى به شمار مى رفته و یک سال پس از او در…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/04/ناصر-خسرو-495x300.jpg)
ناصر خسرو..
چکیده:
ناصر خسرو قبادیانی (۳۹۴-۴۸۱ق) متکلم، شاعر، نویسنده و جهانگرد بزرگ قرن پنجم که مذهب اسماعیلی داشت. وی از جوانی به تحصیل علوم پرداخت و به دربار غزنویان و سپس به دربار سلجوقیان راه یافت. در سال ۴۳۷ق به جهت خوابی که دید، کارهای دولتی را رها کرد و به سفر حج رفت. در این سفر به مصر رفت. چندسالی در این کشو…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/04/رازى-495x300.jpg)
غضائرى رازى..
اشاره:
اابوزید محمد بن على غضائرى رازى از شعراى اوایل سده پنجم هجرى است که با عنصرى بلخى (متوفاى ۴۳۱ ه. . ق) هم روزگار بوده است. این دو شاعر، سلطان محمود عزنوى (۳۳۸ . ۴۲۱ه. . ق) را ستوده اند، و عنصرى که در دربار این سلطان مقتدر جاه و جلالى به تمام داشته است، بر قصایدى که غضائرى رازى براى سلطان غزنوى مى فرستاد…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/09/farahani-495x300.jpg)
مدائح اهل بیت در اشعار اوحدالدین على (انورى) بیوردى
انورى ابیوردى
اوحدالدین على (انورى) ابیوردى(متوفاى ۵۸۵ هـ . ق) در شمار سخنوران بزرگ زبان فارسى است و برخى او را با حکیم فردوسى (متوفاى ۴۱۶ هـ . ق) و شیخ اجل سعدى شیرازى در شعر و ادب مقایسه کرده اند:
در شعر، سه تن پیمبرانند *** قولى است که جملگى برآنند
فردوسى و انورى و سعدى *** هر چند که: «لا نَبِىّ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/09/ebniamin-495x300.jpg)
مدح اهل بیت (ع)در سروده های ابن یمین
ابن يمين
اميرمحمود ابن يمين فريومَدى (متوفاى 769 هـ . ق) از شعراى نامدار و مطرح سده هشتم هجرى است. پدرش امير يمين الدين فريومدى معروف به «طغرى» از علما و شعراى مشهور در روزگار سلطان محمّد خدابنده است و از معدود آثارى كه از وى باقى مانده، پيداست كه در شعر و ادب دستى به تمام داشته است.
وى اين رباعى را…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/09/farahani-495x300.jpg)
مدح رسول الله در سروده های ابوالحسن فراهانی..
ابوالحسن فراهانى
سیّد ابوالحسن حسینى فراهانى (متوفاى ۱۰۲۸ هـ . ق به بعد) از دانشمندان بنام علوم عقلى و نقلى و کلامى و ادبى در نیمه اول سده یازدهم هجرى است و «شرح مشکلات دیوان انورى» از تألیفات ارزشمند آن حکیم سخنور است که به اهتمام استاد مدرس رضوى پس از تنقیح و تصحیح توسط انتشارات دانشگاه تهران چاپ و م…