نوشته‌ها

پیامبر اسلام (صلی‌الله علیه و آله) مهمان حضرت زهرا(سلام‌الله علیها)

  اشاره: خاندان پیامبر گرامی اسلام در زهد و تقوا بی نظر بوده و زندگی زاهدانه داشته اند. اهل بیت پیامبر(صلی‌الله علیه و آله) الگوی ایثار و فداکاری برای مسلمانان است. در قرآن کریم سوره دهر درباره ایثار این خاندان نازل شده که غذای افطاری خود شان را به فقیر، اسیر و یتیم دادند. در این مقاله آنچه ک…

مقداد بن عمرو. وارد شد

چکیده: مقداد بن عمرو، معروف به مقداد بن اسود (درگذشت ۳۳ق) از بزرگان صحابه پیامبر(صلی الله علیه و آله ) و نخستین شیعیان امام علی(علیه السلام). مقداد در اوایل بعثت مسلمان شد و از نخستین افرادی بود که اسلام خود را آشکار کرد. وی در همه جنگ‌های صدر اسلام حضور داشت. از مقداد در کنار سلمان فارسی، عمار بن یاسر…

شخصیت ‏شناسى فاطمه (ع)

احمد لقمانى سخن نخست کتاب زندگانى شایستگان و پاکان، معرفت آفرین راه خداجویان و دین باوران بوده و خواهد بود. با نگاهى به صحیفه هاى این کتاب، فصلهاى فروزانى از شخصیتهاى برجسته اى می یابیم که نگاهى سراسر عظمت و عزّت به آدمى بخشیده، شایستگی هاى والا و بالایى را در عرصه هاى مختلف نمایان می سازد. این نگاه…

مقداد بن عمرو– تکراری است

 مقداد کیست؟ مقداد از کسانی بود که در همان آغاز بعثت پیامبر خدا به دین اسلام گروید و در شمار آن هفت تنی بود که برای نخستین بار در مکه اسلام خود را آشکار ساختند. نام پدر مقداد، عمرو بود و چون او با طایفه ی کنده که در منطقه ی حضرموت- یکی از مناطق یمن- می زیستند، هم پیمان شده بود، پسرش مقداد را…

ابو معبد مقداد بن الاسود (رحمه الله)—

ابو معبد مقداد بن الاسود (رحمه الله) مقداد از جهت ظاهر مردى بلند قامت و گندم گون بود اسم پدرش عمرو و بَحرائى بود اما چون اسود بن عبد یغوث او را تربیت نمود به مقداد بن الاسود معروف شد و همسرش ضیاعه دختر زبیر بن عبدالمطلب بود از این پدر و مادر با فضیلت فرزندى نااهل بنام معبد بوجود آمد و کاملاً عکس روش پدرش د…

شیعه را در یک کلمه یافتم؛ «اخلاق» :

اشاره: در این نوشته مصاحبه که درباره شیعه با جرجرداق انجام شده منعکس شده است. جرج جرداق، محقق سرشناس در حوزه اسلام، نویسنده، شاعر و نمایشنامه نویس، شیعه را مکتبی اخلاق گرا توصیف می کند و خودش را نیز به دلیل داشتن اخلاق پسندیده، شیعه می داند. او از اینکه جامعه شیعه به سمت انشقاق پیش می رود، ابراز تاسف …

شادی با دیدار فاطمه(سلام الله علیها)

هنگامی که این آیه قرآن بر پیامبر اسلام(صلّی اللّه علیه و آله و سلم) نازل شد: (و إنّ جهنّم لمَوْعِدُهُمْ أجْمَعین، لَها سَبْعَهُ أبْوابٍ لِکُلِّ بابٍ مِنْهُمْ جُزْءٌ مَقْسُومٌ )(۱) «همانا جهنّم وعده گاه تمامی افراد می‌باشد، که خداوند برایش هفت درب قرار داده و از هر دری افرادی وارد خواهند شد»؛ آن حضرت بسیار گریستند و…