نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/11/index-6.jpg)
علامه میرزا زین العابدین مازندرانی (ره)
اشاره:
مرحوم میرزا زین العابدین از اهالی بار فروش مازندران یکی از مراجع و علمای عظام شیعه در اواخر قرن سیزدهم هجری است. مازندرانی مجتهدی جامع و فقیه ی کامل، متبحر در علم فقه و اصول و تفسیر و حدیث و علم رجال بود. آغاز شباب در مازندران از درس سعید العلما استفاده می کرد و سپس عازم عتبات عالیات گردید و ساله…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/آیت-الله-سید-نصرالله-مستنبطره-495x300.jpg)
سید نصرالله مستنبط(ره)
اشاره:
سید نصراللَّه فرزند مستنبط تبریزى از علماء برجسته و فقهاء و مدرسین بحق و شایسته معاصر نجف اشرف بودند. معظم له در سال ۱۳۲۷ قمرى در تبریز متولد شده و در بیت سیادت و سعادت پرورش یافته و پس از خواندن مقدمات و ادبیات و قسمتى از سطوح به قم آمده و تتمه سطوح را از مدرسین حوزه تکمیل و به درس خارج مرحو…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/11/طسص-495x300.jpg)
سید محمّد باقر حسینی استرآبادى (ره)
اشاره:
میر محمد باقر استرآبادى (معلم ثالث) مشهور به میرداماد در نیمه دوم قرن دهم هجرى پا به عرصه حیات گذاشت. هر چند درباره سال تولد او، اطلاعات کافى در دست نیست؛ ولى کتاب نخبه المقال فى اسماء الرجال، تولد وى را سال ۹۶۹ ق. ذکر کرده است. از آن جا که پدرش، داماد شیخ على بن عبدالعالى کرکى (معروف به محقق ثان…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/03/امام-رضا-2-495x300.jpg)
مقام علمی امام باقر علیه السلام.
اشاره:
حضرت محمد باقر علیه السلام در سال ۵۷ هجری در «مدینه» چشم به جهان گشود. نامش محمد و کنیه اش ابوجعفر است و بسیاری از القاب وی اشاره به مقام علمی و معنوی ایشان دارد. این القاب عبارت اند از: باقر، یعنی شکافنده علوم. الشبیه، چون شبیه جدّش رسول خدا صلی الله علیه و آله بود. الامین؛ هادی؛ صابر؛ ش…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/امام-جوادع-495x300.jpg)
مقام علمی امام جواد(ع) در احادیث و کلمات قصار آن حضرت
در منابع تشیّع و تسنّن از امام محمد تقی(ع) بیش از دویست و بیست حدیث در زمینه های مختلف فقهی، اخلاقی و اجتماعی به ما رسیده است. شایان ذکر است که تعداد یک صد و بیست نفر، احادیث صادره از آن حضرت را روایت کرده اند.
از این مقدار حدیث که از آن بزرگوار نقل شده می توان به عظمت علمی و احاطه ایشان بر مسائل فقهی، تفس…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/mahfele-quran-medium-e1404932253541-495x400.jpg)
مقام علمی ـ سیاسی امام جواد (علیه السلام)
امام جواد(ع) در دورهای امامت خویش را آغاز کرد که به رغم اقتدار شیعیان، عرصه سیاسی و اجتماعی جامعه گرفتار چالشهای عمیق عقیدتی و درگیریهای مختلف شده بود. آنان دستورات ومطالب دینی را به عقل خویش عرضه مینمودند و آن چه را که عقلشان صریحا تایید میکرد، میپذیرفتند و بقیه را انکار میکردند و چون نیل …