نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/04/12ص.jpg)
تاریخ کوفه از منظر یک مستشرق فرانسوی+
اشاره:
این کتاب ترجمه فارسی اثری است از ماسینیون که توسط «تقی محمد المصعبی» به عربی ترجمه و بر آن تعلیقاتی اضافه شده و پس از آن «کامل سلمان الجبوری» شرح و تعلیقاتی دیگر بر آن افزوده است. ماسینیون این متن را با تاسیس کوفه شروع کرده و سپس از راهها، مقابر، محلات، نقشه اقتصادی شهر، دارالاماره، میدان، مسجد …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/05/images-4-495x300.jpg)
عقیده الشیعه ؛ اتهامات یک مستشرق+
اشاره:
م. دونلدسن یک مستشرق غربی کتابی درباره شیعه نوشته و به خیال خود خواسته است مذهب شیعه را به جهانیان معرفی نماید. او بدون اطلاع کافی و بدون اینکه خودش مذهب شیعه را بشناسد در این کتاب قلمفرسایی کرده و از دیدگاه اهل سنت شیعه را برای جهانین معرفی نموده است. در این نوشته مختصر که از کتاب الغدیر نقل …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/05/index-20-495x300.jpg)
قرآن در اندیشه اندیشمندان و مشاهیر جهان در گفتوگو با یک پژوهشگر
اشاره:
دکتر «احمدعلى افتخارى»، از پژوهشگران حوزه علوم قرآنى و حدیث درباره قرآن در اندیشه مشاهیر جهان مصاحبه ای انجام داده است. وى در مصاحبه اول با اشاره به اینکه قرآن کریم کتابى جهانى و جاوید است که متضمن تعالیم آخرین آئین و شریعت الهى براى هدایت بشر است، به گفتههاى «یوهان ولفگانگ گوته»، شاعر و نویسنده…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/156-e1407649865550.jpg)
آرتور کریستین سن (۱۸۷۵م)
شرق شناس برجسته دانمارکی
آرتور کریستین سَن، مستشرق دانمارکی در ۳۱ دسامبر ۱۸۷۵م در کپنهاک، پایتخت دانمارک به دنیا آمد. وی در دوران تحصیل در دوره متوسطه به زبانشناسی و امور مشرق علاقه مند گردید و پس از فراگیری زبان فرانسه و لاتین و تاریخ، به آموختن زبانهای فارسی، عربی، سانسکریت و ترکی پرداخت. کریستین…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/Bernard-Lewis_1240.jpg)
برناردلوییس؛ آخرین پیامبر شرق شناسی
بررسی و نقد مهم ترین فاکتورهای آثار شرق شناسانه برنارد لوییس و همچنین به تصویر کشیدن پرده هایی از حیات سیاسی این مورخ شهیر هدف نوشتاری است که در پیش رو دارید.
لوییس در ایران مستشرق شناخته شده ای است تعداد زیادی از آثار او به زبان فارسی ترجمه شده اند ولی با تمام این ها هیچ گاه در ایران کسی به فکر نقد…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/156-e1407649865550.jpg)
خاورشناسان و پژوهشهاى قرآنى ؛استشراق و مستشرق
تعريف استشراق
استشراق در تعبيرى موجز عبارت از آن دسته از پژوهشهاى غربيانى است که در خصوص ميراث شرق و به ويژه مسايلى مرتبط با تاريخ، زبان، ادبيات، هنر، علوم، عادات و سنن آن انجام مىپذيرد.1
بنابراين خاورشناس فردى است از ديار مغربزمين که ميراث شرق و هر آنچه را که به نوعى به تاريخ و زبان و ادبيات و…