نوشته‌ها

قرآن کریم و بشارت‏هاى پیامبران

اشاره آیا در تورات و انجیل موجود، به پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) بشارت داده شده است؟ موضع قرآن در این باره چیست؟ نویسنده این مقاله بر آن است که آنچه در قرآن آمده، این است که تورات و انجیل موجود آمدن پیامبر اسلام را با صفات و نه با نام بشارت داده اند و در این دو کتاب مواردى را براى تأیید…

فلسفه زيارت

طفيل هستي عشقند آدمي و پري ارادتي بنما تا سعادتي ببري زيارت، به سوي ديار يار رفتن و حديث آشنايي به حضور دوست‌بردن است. زيارت، جذبه است و جذبه از مقوله عشق. آنجا كه انسان از پاي مي‌افتد و مي‌رود كه در گرداب سكون و ياس و فسردگي نابودشود، براق زيارت او را به فضاي عطرآگين اميد و ايمان رهنمون مي‌شود. زيارت …

همسران در قرآن کریم و روایات، زندگى شیرین مى‌شود

قرآن کریم به خانواده، اهمیت بسیارى داده است. بنیاد جامعه قرآنى، بر خانواده و نقش آن نهاده شده است. از این رو، به خانواده به عنوان مرکز توجه احکام، حقوق و آداب اهتمام ویژه اى مبذول داشته و نقش و جایگاه آن را با گزاره ها، آموزه‌ها و دستورهاى متعدد تحکیم بخشیده است. خانواده از ارکان سه گانه مرد، زن و فرزند…

حجاب و عفاف در قرآن کریم

 برای ایجاد فرهنگ حجاب و پوشش مناسب در جامعه، باید ابتدا پایه‌های اعتقادی و بینش افراد را نسبت به این موضوع، محکم کنیم و این، یعنی نهادینه‌سازی باورهای درست و فرهنگ‌سازی دقیق. بنابراین، تهدید و اجبار، هیچ گاه به عنوان اولین راهکار، اثربخش نخواهد بود. «یا ایها النبی، قل لازواجک و بنائک و نساء المؤمنین یدنین عل…

خطبه غديريه امام على (عليه السلام)

اشارت ممكن است افراد بسيارى در طول تاريخ از حادثه غدير و اهميت آن سخن گفته و از آن تعاريفى ارائه داده باشند، اما هيچ يك از اين سخنان نمى توانند بيانگر عظمت و شكوه غدير باشد، زيرا تنها كسانى مى توانندتعريف جامع از وقايع و حوادث عرضه نمايند كه خود پديد آورنده آن باشند. تنها زيبنده خدا، پيامبر (صلی ا…

مواقف قیامت و حساب

قرآن کریم در مورد طولانى بودن روز قیامت دو تعبیر متفاوت دارد: ۱٫ یک جا آن را معادل پنجاه هزار سال دانسته و فرموده است: «تَعْرُجُ الْمَلائِکَهُ وَ الرُّوحُ إِلَیْهِ فِى یَوْمٍ کانَ مِقْدارُهُ خَمْسِینَ أَلْفَ سَنَهٍ».(۱) ـ فرشتگان و روح در روزى که برابر با پنجاه‎هزار سال است به سوى خدا بالا مى‎روند. …

قرآن كريم و فلسفه ‏ى امامت

علي ربانى گلپايگانى اشاره: در نوشتار پيشين، ديدگاه متكلمان اسلا‌مي را درباره‌ي فلسفه‌ي امامت، بررسي كرديم. اجراي احكام و حدود اسلا‌مي، برقراري نظم و امنيت و عدالت در جامعه‌ي بشري، دفاع از كيان اسلا‌م و امت اسلا‌مي، اهداف و مسووليت‌هاي امامت از ديد همه‌ي متكلمان اسلا‌مي (اعم از سني و شيعي) است. ‌متك…