نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/feetr-495x300.jpg)
عید فطر در قرآن کریم
اشاره:
عید در لغت از ماده عود به معنى بازگشت است، و لذا به روزهایى که مشکلات از قوم و جمعیتى بر طرف میشود و بازگشت به پیروزیها و راحتیهاى نخستین میکند عید گفته میشود، و در اعیاد اسلامى به مناسبت این که در پرتو اطاعت یک ماه مبارک رمضان و یا انجام فریضه حج، صفا و پاکى فطرى نخستین به روح و جان باز میگردد و آ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/22-e1405068622487-300x400.jpg)
خطبه امام حسن(ع) پس از شهادت پدر(۲۲ رمضان)
چکیده
اى مردم در این شب قرآن نازل شد، و در این شب عیسى بن مریم را به آسمان بردند، و در این شب یوشع بن نون کشته شد، و در این شب پدرم امیر المؤمنین(علیه السلام)از این جهان رحلت کرد، به خدا سوگند هیچ یک از اوصیا بر پدرم در رفتن به بهشت پیشى نجسته، و نه هر کس که پس از اوست، و این گونه بود که رسول خدا(…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/04/index-14-495x300.jpg)
اختلاف قرآن و تورات در ذبیح بودن اسماعیل و اسحق(علیهمالسلام) (وارد شد)
اشاره:
بین مسلمانان و یهودیان در اینکه حضرت ابراهیم (علیهالسلام)چه کسی را به دستور خدا ذبح می خواست ذبح کن اختلاف است. قرآن میگوید: ذبیح اسماعیل بوده در حالیکه تورات می گوید اسحق ذبیح بوده (سفر پیدایش ۲۲ / ۹ ـ ۱۲) برخی سخن تورات را ترجیح داده اند. در این نوشته ثابت شده که ذبیح حضرت اسماعیل (علیها…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/04/index-11-495x300.jpg)
شباهت ها و تفاوت های توصیف پیامبران در قرآن و تورات (وارد شد)
اشاره:
توصیفاتی که در قرآن کریم برای انبیاء به کار رفته است با توصیفاتی که تورات از پیامبران دارد،کاملا متفاوت است قرآن کریم پیامبران را بنده ای کامل و فرمانبر الهی و به دور از گناه و خواسته های نفسانی معرفی میکند و از آنان به بزرگی و عظمت یاد می نماید و با الفاظی که بیان گر عظمت، بندگی خداپرستی آ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/04/index-10-495x300.jpg)
کلمه بودن حضرت مسیح در قرآن و انجیل (وارد شد)
اشاره
از حضرت مسیح (علیهالسلام)هم در قرآن کریم و هم در انجیلی که در دست مسیحیان است، با «کلمه» تعبیر شده است. این تعبیردر ظاهر هیچ تفاوتی با هم ندارد.در قرآن در آیه ۴۵ سوره آل عمران میفرماید:«إِذْ قالَتِ الْمَلائِکَهُ یا مَرْیَمُ إِنَّ اللَّهَ یُبَشِّرُکِ بِکَلِمَهٍ مِنْهُ اسْمُهُ الْمَسیحُ عیسَى …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/یهود.jpg)
یهود از دیدگاه قرآن و تاریخ
اشاره:
یهودیان (به عبری: گروهی قومی مذهبی نشأت گرفته از بنیاسرائیل، یا عبرانیان خاور نزدیک باستان است.[قومیت، ملت و دین یهود شدیداً با یکدیگر در پیوندند و یهودیت آیین سنتی ملت یهود است، که عمل به مناسک آن از حالت شدید تا عدم عمل متغیر است. پیروان یهودیت چه نو کیشان و چه افرادی که از نژاد یهود هستند یهودی خطاب می…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/تارک.jpg)
جایگاه صحابه از دیدگاه قرآن و عترت
اشاره:
در مورد سنّت و سیره پیامبر گرامى اسلام(ص. اختلافى بین امّت اسلام نیست و شیعه و اهل سنّت بالاتفاق سنّت حضرت را به عنوان مصدرى از مصادر استنباط احکام خداوند در کنار قرآن مىشناسند. لیکن در دو مورد بین شیعه و اهل سنّت اختلاف است: سیره اهل بیت(ع. و سیره صحابه.
۱ـ سیره اهل بیت
اهل سنّت ارزش شایسته …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/تورات-495x400.jpg)
کتاب عهدین قرآن و علم: اصالت قرآن و تاریخ تدوین آن :
اشاره:
در میان کتب مبتنى بر وحى، قرآن به دلیل اصالت غیر قابل بحثش جایى مخصوص به خود دارد. و از این بابت با عهد عتیق و عهد جدید قابل مقایسهنمىباشد. در جایى دیگر به دخل و تصرفات و دستکارىهایى که در عهدین به عمل آمده است، اشاره کردهام. اما دخل و تصرف بشرى در قرآن راهى ندارد.زیرا به شرحى که مىآید، …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/04/صث4-1.jpg)
نظر بارتلمى سنت هیلر درباره قرآن+
اشاره:
قرآن شاهکار بى مانند زبان عرب است و باید اعترف کرد که جمال صورى آن با عظمت معنویش برابر است، قوت الفاظ و انسجام کلمات و تازگى افکار در این سبک نگارش نو ظهور چنان جلوه گر است که قبل از آنکه عقول مسخّر معانى آن شوند دلها تسلیم آن مى گردند، این شیوه بارز و بخصوص محمد (ص) است که مستمعین را مجذوب …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/05/index-20-495x300.jpg)
قرآن در اندیشه اندیشمندان و مشاهیر جهان در گفتوگو با یک پژوهشگر
اشاره:
دکتر «احمدعلى افتخارى»، از پژوهشگران حوزه علوم قرآنى و حدیث درباره قرآن در اندیشه مشاهیر جهان مصاحبه ای انجام داده است. وى در مصاحبه اول با اشاره به اینکه قرآن کریم کتابى جهانى و جاوید است که متضمن تعالیم آخرین آئین و شریعت الهى براى هدایت بشر است، به گفتههاى «یوهان ولفگانگ گوته»، شاعر و نویسنده…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/03/ظشض-1.jpg)
على «صالح المؤمنین» است
اشاره:
امام علی (ع) «صالح المؤمنین» است جایى که ولایت به خدا نسبت داده مى شود چه کسى پس از «الله» ولایت بر مؤمنین را دار است؟ همه تفسیر این آیه را مى دانید و تمام مفسران بزرگ آن را مخصوص على نقل کرده اند که مقصود از «الذین آمنوا» که در آیه ولایت آمده، على است، زیرا تنها او بود که در حال نماز، …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/images-495x300.jpg)
اعترافات اندیشمندان غربى درباره قرآن
اشاره:
در اینکه قرآن کریم کتاب آسمانی و وحیانی است خود قرآن بر آن دلالت روشن دارد. قرآن کرین معجزه نبوت پیامبر اسلام است که همگان را به تحدی دعوت نموده و هیچ کسی نتوانسته حتی یک آیه مثل قرآن بیاورد. به هر حال در این نوشته اعترافات برخی از دانشمندان غربی درباره قرآن منعکس شده است.
۱. …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/06/خديجه-س-در-قرآن-495x300.jpg)
خدیجه (س) در قرآن
اشاره:
خَدیجَه دختر خُوَیلِد (درگذشت ۱۰ بعثت)، مشهور به خدیجه کبری(س) و ام المؤمنین، نخستین همسر پیامبر اکرم(ص) و مادر حضرت زهرا(س). خدیجه(س) قبل از بعثت با حضرت محمد(ص) ازدواج کرد و اولین زنی است که به وی ایمان آورد. خدیجه همه ثروت خود را در راه نشر اسلام به کار گرفت. پیامبر(ص) به احترام خدیجه، در طول حیات …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/امر.jpg)
تأملی بر عالم خلق و عالم امر از نگاه قرآن
اشاره:
در علم الهی، موجود را از جهات مختلف، به اقسام گوناگون تقسیم کردهاند: واجب و ممکن، جوهر و عرض و... یکی از این تقسیمات، تقسیم به مجرد و مادی است. موجود مادی آن است که پذیرای حرکت، تغییر و تحول باشد. موجود مجرد یعنی «بی نیاز ماده» حرکت، و تغییر و تحول نمیپذیرد. موجود مادی به زمان و مکان بسته است. …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/09/سنت.jpg)
سنت الهی، تعمیم در قرآن و نمود آن در نهضت عاشورا
اشاره:
سنت تعمیم بدین معنا است که اگر آدمی خشنود از کردار گروهی باشد، در عملشان شریک خواهد بود و به کسانی ملحق میشود که دوستدارشان است چنان که خشم و نارضایتی، انسان را از کسانی که دوست ندارد و از عملشان ناراضی است، جدا میکند.قرآن کریم و روایات معصومین(ع) نیز برآن دلالت میکنند لذا علت تعمیم،خشنودی یا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/03/ظشض-1.jpg)
پرتوى از سیره نبوى صلى الله علیه و آله و سلم در آینه آیات قرآن..
اشاره:
او ستوده راستگو، محمد صلىاللهعلیهوآلهوسلم است. جذبههاى وجودىاش جانها را شیفتگى، دیدگان را روشنایى، و ملتها را حیات معقول و جاودانه مىبخشد. بویژه آن که خاتمیّت رسالت، او را در مرتبتى والا و جمالى غیر قابل وصف قرار داده که یک جا فیض رسالت و چشمهسارهاى نبوّت را بر انسان و جهان جارى ساخته اس…