نوشتهها
غزوه بَنى سَلیم در «کدر»۱شوال
ابن اسحاق مى گوید: رسول خدا صلى الله علیه و آله در بازگشت از بدر جز هفت شب در مدینه نماند که بار دیگر براى «غزوه بنى سلیم» (۱) از مدینه بیرون رفت و «سباع بن عرفطه غفارى» یا «ابن أم مکتوم» را در مدینه جانشین گذاشت، تا به آبگاهى از بنى سلیم که به آن «کدر» مى گفتند، رسید، در آنجا سه شب اقامت گزید و سپس…
جهاد در سیره نبوی
اشاره
جهاد به معنای مبارزه مسلحانه با کفار اطلاق شده است. در سال دوم هجرت و در پی قدرت گرفتن نیروهای مسلمین آیات ۱۹۳-۱۹۰ سوره بقره از سوی خداوند نازل شد و جهاد بر مسلمانان واجب گردید. پیامبر اسلام با دشمنان اسلام جهادهای متعددی را انجام داده و مسلمانان موظیم از سیره جهادی پیامبر گرامی اسلام سرمشق بگیریم.
…
زید بن ارقم وارد شد
چکیده:
زِید بن اَرقَم انصاری خزرجی، از صحابه انصار پیامبر(ص)، یاران امیرالمؤمنین(علیه السلام) و از راویان حدیث غدیر. او پس از واقعه عاشورا به رفتار ابن زیاد با سر امام حسین(علیه السلام) اعتراض کرد. زید بن ارقم بن زید بن قیس بن نعمان بن مالک انصاری خزرجی است.[۱] درباره کنیه زید در منابع اختلاف نظر د…
آغاز غزوه بنى قریظه ۲۳ ذیقعده
سال پنجم هجرى قمرى
پیش از ظهور اسلام، در مدینه منوره و اطراف آن، چند طایفه یهود زندگى مى کردند و به هنگام هجرت رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) از مکه معظمه به مدینه و تشکیل حکومت اسلامى در این شهر، آنان با آن حضرت پیمان صلح و همزیستى مسالمت آمیز و عدم تعرض به یکدیگر امضا کردند.
ولى یهودیان با اق…
آغاز غزوه حدیبیه۱ ذیقعده
سال ششم هجرى قمرى
پیامبر اکرم(ص) پس از هجرت به مدینه منوره و تشکیل نظام اسلامى، چهار بار براى انجام عمره و زیارت خانه خدا، عازم مکه معظمه شد.
بار اوّل: در ذى قعده سال ششم قمرى، که مشرکان قریش، مانع ورودش شده و با آن حضرت، پیمان صلح بستند؛(۱)
دوّم: در ذى قعده سال هفتم قمرى، که بر اساس پیمان حدیبیه، ک…
على (علیه السلام) در جبهه هاى نبرد..
ابن عباس مى گوید:
«ان رایه المهاجرین کانت مع على (علیه السلام) فى المواقف کلها یوم بدر، و یوم احد، و یوم خیبر، و یوم الاحزاب و یوم فتح مکه و لم یزل معه فى المواقف کلها،[۱] پرچم مهاجران همواره و در همه جنگها به دست على (علیه السلام) بود.او در تمام جنگهاى بدر، احد، خیبر، احزاب فتح مکه و دیگر جنگهاى اسل…