نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/06/index-495x277.jpeg)
شیخ مرتضى انصارى
اشاره:
شیخ مرتضی انصاری (۱۲۱۴-۱۲۸۱ ق)، از برجسته ترین فقها و عالمان در قرن سیزدهم هجری است. وی را می توان از پـایـه گـذاران اصـول نـویـنی در فقه و اصول جعفری دانست که به حق او را شایسته دریـافـت لقب خاتم الفقها و المجتهدین نموده است. وی با دو اثر جاودان «المکاسب» و «رسائل»، نام خود را در گستره معارف…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/03/گرایش-ایرانیان-به-تشیع-در-عصر-ایلخانان-495x300.jpg)
گرایش ایرانیان به تشیع در عصر ایلخانان
اشاره:
قرن هفتم هجری میدان بزرگی برای آزمایش علمای شیعه گردید; چرا که رخدادهای ناگهانی و بزرگی در آن به وقوع پیوست که تصور آن مشکل بود. مهم ترین آن ها سقوط خلافت عباسی بود. در این میدان، علمایی همچون خواجه نصیرالدین طوسی، سید بن طاووس و علامه حلی اقدامات مؤثری انجام دادند که رشد و گسترش چشم گیر شی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/08/امام-کاظم-علیه-السلام-و-توبه-بشر-حافی-495x300.jpg)
امام کاظم علیه السلام و توبه بشر حافی
اشاره:
بِشْر(بُشْر) بن حارث مَروزی مشهور به بِشر حافی (۱۵۰-۲۲۷ق) از زهاد و از مشایخ صوفیه در قرن سوم قمری است. بشر در بغداد زندگی میکرد و بنابر برخی منابع تحت تأثیر سخنان امام کاظم (علیهالسلام) توبه کرده است. بشر را به دلیل اینکه کفش نمیپوشید، «حافی(پابرهنه)» لقب دادهاند. در این مقاله به چگونگی توبه…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/دانشمندان-بزرگ-شیعه-495x300.jpg)
نقش دانشمندان بزرگ شیعه در گسترش تشیع
اشاره:
دانشمندان هر دین و مذهبی در انتشار آنچه از آن پیروی می کند نقش اساسی دارند و عامل حفظ دین و مذهب هستند. دانشمندان مذهب شیعه افزون بر اینکه در گسترش مذهب شیعه نقش اساسی داشته، در حفظ از کیان آن تا حدی تلاش نموده که حتی باعث از دست دادن جان شان شده است. دانشمندان شیعی در معرفی مذهب شیعه بر مبنای …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/05/nevisandeh-495x300.jpg)
علامه حلی
زندگی و تحصیل علم
او در شب جمعه ۲۹ رمضان سال ۶۴۸ قمری در شهر حله به دنیا آمد.[۱] پدرش یوسف بن مطهر از متکلمان و عالمان علم اصول در حله بود. [۲] او چند سال بیشتر نداشت که با راهنمایی پدرش برای یادگیری قرآن به مکتب رفت و خواندن و نوشتن را در مکتب آموخت. سپس مقدمات و ادبیات عرب و علوم فقه، اصول فقه، ح…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/05/nevisandeh-495x300.jpg)
مفسران حله و اثرگذاری در محافل مفسران
با پا گرفتن مکتب حله از اواسط قرن 7 ق ، گرایش به مطالعات قرآنی در حوزه های امامی رونق گرفت . کسانی هم چون علامه حلی و قطب الدین راوندی به حاشیه نویسی برالکشاف زمخشری بسنده کردند وبرخی مانند ابن عتایقی به تألیف مختصری از تفاسیر پیشین روی آوردند . گروه انبوهی هم مانند ابن متوج بحرانی و فاضل مقداد و کمال ا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/mohammad-hanafiyeh-495x300.jpg)
محمد بن حنفیه و قیام کربلا
چکیده
محمد بن حنفیه از شخصیت های علوی است که ابهامات و اشکالاتی در تاریخ زندگی وی به چشم می خورد . از جمله، علت شرکت نکردن او در قیام کربلا و عدم همراهی او با امام حسین (علیه السلام).
علما و رجال شناسان شیعه برای روشن ساختن این ابهام و در مقام دفاع از محمد بن حنفیه دلایلی را مطرح کرده اند . به اع…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/05/nevisandeh-495x300.jpg)
نويسنده زبردست
علم را از هر كس كه بود، مى آموخت و هر روز بر اندوخته هاى علمى و سرمايه هاى فرهنگى اش مى افزود. گاهى مجبور مى شد، براى مدتى شهر و ديار خويش را نيز ترك كند و با شرايط بسيار سختى به كسب دانش ها و مهارت هاى روز بپردازد.
مدتى به صورت ناشناس ، همچون شاگردان ديگر در درس استادى سنى مذهب شركت كرد. گاهى استادش كتاب …