نوشته‌ها

فرقه سبائیه

 اشاره: تهمتهایی که مغرضان به تشیع زده اند، آن چنان است که اگر در صدد جمع آوری آن برآییم، باید نگارش کتابی حجیم را آغازکنیم. در قرون اخیر شاهد بوده ایم که مستشرقان مغرض، یهودیها، زردشتیها،وهابیون و... بنا به اقتضای سیاستهای استعماری خود، هر گونه افترایی را به شیعه روا دانسته اند. متاسفانه در میان نویسن…

حکومت امام علی (علیه السلام) الگوى حکومت مهدوى (وارد شد)

اشاره: شاید در اذهان بسیارى از مردم این پرسش مطرح باشد که امام مهدى، علیه السلام، چگونه حکومت خواهد کرد و نظام سیاسى - ادارى که او برپا مى کند چه ویژگیهایى خواهدداشت؟ در پاسخ این پرسش باید گفت که ویژگیهاى حکومت مهدوى همان ویژگیهاى حکومت علوى است; با این تفاوت که حکومت علوى تنها درگستره اى محدود از کره …

مواضع سعد بن ابی وقاص در برابر امیرمؤمنان(علیه السلام)(۱)

اشاره: سعدبن ابی وقاص (از تیره قریش بنی زهره) از سابقین در اسلام در مکه و از اصحاب نامدار پیامبر اسلام به شمار می رود. او در عصر حکومت خلفاء از سرداران قادسیه و نهاوند و یکی از اعضای شورای شش نفره خلافت بود. درباره سعد و شخصیت و موضع گیری های او تاکنون پژوهش مستقلی صورت نگرفته مجمل وگذرا از سعد یاد…

بهانه خونخواهی عثمان برای خلافت.

[فَإِنَّکَ] وَ إِنَّکَ وَ اللَّهِ مَا عَلِمْتُ الْأَغْلَفُ الْقَلْبِ الْمُقَارِبُ الْعَقْلِ، وَ الْأَوْلَى أَنْ یُقَالَ لَکَ إِنَّکَ رَقِیتَ سُلَّماً أَطْلَعَکَ مَطْلَعَ سُوءٍ عَلَیْکَ لَا لَکَ، لِأَنَّکَ نَشَدْتَ غَیْرَ ضَالَّتِکَ وَ رَعَیْتَ غَیْرَ سَائِمَتِکَ وَ طَلَبْتَ أَمْراً لَسْتَ مِنْ أَهْ…

بررسی علل مخالفت های ابوذر با سیاست مالی عثمان.

اشاره: جبهه گیری و موضع سرسختانه ابوذر صحابی بزرگ و بلندمرتبه پیامبر در برابر خلیفه سوم، عثمان، و حاکم شام، معاویه، از دیرباز مورد بحث و گفت وگوی اندیشمندان بوده و آراء متفاوتی درباره آن ارائه گردیده است . کسانی که درباره ابوذر دست به تحقیق زده اند، هر کدام مطابق تفکر و مسلک خویش به اظهارنظر پرداخته اند…

ابوذر غفاری.

اشاره: جُنْدَب بْن جُنادَه بْن سُفْیان الغِفاری معروف به ابوذر غِفاری (درگذشت ۳۲ق)از بزرگان صحابه پیامبر اکرم(ص) و یاران امیرالمومنین(علیه السلام). وی از دوست‌داران راستین پیامبر(ص) و اهل بیت(علیه السلام) بود که نزد شیعه و اهل سنت دارای فضائل و مناقب فراوان است و نزد علمای رجال یکی از ارکان اربعه به شمار می‌آی…

سیاست در حکومت عثمان

 عثمان در مقام خلافت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مرتکب کارهای شد که نه با کتاب الله وفق دارد و نه با سنت رسول خدا و حتی در موارد زیادی مخالف عمل کرد دو خلیفه پیشین بود. مطالبی که به آن اشاره می شود از باب  مشت نمونه خروار است. واگذاری فرمانداری شهرها به خاندان بنی امیه: از زمان خلافت عثمان حکومت…

بذل و بخششهای بی حساب عثمان به افرادی از خاندان اموی

فتوحاتی که از زمان عمر به منظور توسعه جغرافیایی کشور اسلامی و جلب غنایم ، صورت می گرفت، در زمان عثمان نیز ادامه یافته و سلطه اعراب تازه مسلمان بر سرزمین های از قبیل خراسان ، طبرستان ، اسکندریه ،آذربایجان و شهر ری تثبیت[۱] و قاره آفریقا و قبرس فتح شد.[۲] بدین سبب ثروتها و غنائم بی شماری به مرکز خلافت سرازیر …

عدم صلاحیت عثمان برای خلافت

در اینجا اموری ذکر می شود که عدم صلاحیت عثمان را برای مسند خلافت ثابت می کند: ۱.  عثمان بعد از تصدّی خلافت، بر منبر رسول خدا نشست تا برای مردم خطبه بخواند اما چیزی نمی دانست لذا گفت: «أنتم إلى إمام فعّال أحوج منکم إلى إمام قـوّال ...، شما به پیشوایى که زیاد کار کند بیشتر احتیاج دارید تا پیشوایى که زیاد سخن …

تعطیل حدود الهی و آزار برخی از اصحاب بزرگ رسول خدا توسط عثمان

عثمان با این که عهده دار امور مسلمین بود ولی حدود را نه تنها در مواردی نمی خواست جاری کند بلکه مانع از اجرای آن می شد از جمله در مورد عبد الله بن عمر بن خطاب  قاتل هرمزان نگذاشت، قصاص اجرا شود و لذا مورد اعتراض امام علی(علیه السلام) قرار گرفت.[۱] شراب خواری ولیدبن عقبه استاندار کوفه و گواهی گواهان موج…

فرار برخی صحابه در جنگ احد

برخی از صحابه یا در جنگها شرکت نمی کرده اند و برخی هم که شرکت می کردند هیچ شجاعت و دلاوری از آنان در متون تاریخی منعکس نشده است. بدتر از همه برخی هم در میدان جنگ پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) را در میان هجوم دشمن تنها گذاشته و فرار را بر قرار ترجیح می داده اند.  جنگ احد جنگی بود که مسلمانان تلفات…

مسئولیت‏هاى امام حسن (علیه السلام) در دوران پدر

آغاز امام حسن(علیه السلام)در طول سی و هفت سالی که در کنار پدر زیست نه فقط فرزندی مطیع و امام شناس بود، بلکه همواره بازوی نیرومند،یاوری صدیق، مسئولی امین و با تجربه و سربازی عاشق و فداکاربرای امیرمومنان به حساب می آمد. وی با شناخت کاملی که از پدرداشت، خود را وقف خدمت به امیرالمؤمنین کرده بود. روزی بازوی نظام…

استدلال شیعه و سنی برای نوع وضو

 وضوء به عنوان یکی از مقدمات نماز عملی است که برای انجام عباداتی مانند نماز و برای رساندن جایی از بدن به قرآن، نام خداوند...,واجب بوده، و در عین حال خودش یک عمل مستحب است که در اسلام تشریع شده است.  اختلاف عمده اهل سنت در وضوء بر طبق فتاوی مذاهب شان با شیعیان در دو مورد می باشد و لو در بعضی موارد دیگ…

الگوى حکومت مهدوى

اشاره: شاید در اذهان بسیارى ازمردم این پرسش مطرح باشد که امام مهدى، علیه السلام، چگونه حکومت خواهد کرد و نظام سیاسى - ادارى که او برپا مى کند چه ویژگیهایى خواهدداشت؟ در پاسخ این پرسش باید گفت که ویژگیهاى حکومت مهدوى همان ویژگیهاى حکومت علوى است; با این تفاوت که حکومت علوى تنها درگستره اى محدود از کره …

محمد بن ابى حذیفه وارد شد

 خاندان ابو حُذَیفه قیس بن عتبه ی بن ربیعه،(۱)جزو اولین مسلمانان صدر اسلام و از کسانی است که دو بار مهاجرت نمود؛ یک ‌بار با جعفر طیار به حبشه رفت، بعد از مدتی به مکه برگشت و بار دیگر با رسول خدا(ص) به مدینه مهاجرت کرد. وی قبل از اینکه پیامبر(ص) به "دار الارقم"(۲) برود، مسلمان شد و با همسرش سهله ی بنت سهی…

جندب بن جناده(اباذر غفاری)(ره) وارد شد

نام او «جندب فرزند جناده» یا «بریر» و معروف به کنیه اش «ابوذر» است. او از سابقین و از اصحاب برگزیده پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به شمار می آید، مورخان می نویسند: وی چهارمین(۱) یا پنجمین نفری بوده که به نبوت و رسالت حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله ایمان آورده است.(۲). ابوذر، مردی حکیم و دانش…