نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/طسص-495x300.jpg)
سید مهدى موسوى صفوى کشمیرى (ره)
اشاره:
محقّق بزرگوار آیه الله سید مهدى موسوى صفوى کشمیرى فرزند حکیم سید حیدر از نوادگان سید محمد میر شمس الدین عراقى سولغانى اصفهانى است وى پس از گذراندن تحصیلات ابتدایى نزد والد خود و سایرین، براى ادامه تحصیل به نجف اشرف رفت و در آنجا از اساتید منقول و معقول، که در رأس آنها شیخ انصارى قدس سره بود است…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/صحابه-495x300.jpg)
الفاظ حدیث منزلت را از زبان صحابه
اشاره:
حدیث منزلت از درجه اعتبار خاصى برخوردار است به حدّى که بخارى و مسلم آن را در صحیحین نقل کرده اند. و به تواتر از پیامبر(صلى الله علیه وآله) نقل شده که در حقّ على بن ابى طالب(علیه السلام) فرمود: «انت منّى بمنزله هارون من موسى»؛ «تو نسبت به من همانند هارون نسبت به موسى هستى.» این حدیث را حافظان …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/بیان-قرآنی-امامت-495x300.jpg)
بیان قرآنی امامت
اشاره:
قرائن داخلی آیه «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا»(۱) و هم شواهد خارجی -یعنی اخباری که از طرق شیعه و سنی در شان نزول این آیه وارد شده است - نشان می دهد که این آیه درباره موضوع غدیرخم بوده است.چون بحث ما در آیات قرآن در این زمینه است یعنی آیاتی که شیعه در…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/جایگاه-درورد-بر-پیامبر-و-خاندان-وی-در-مناجات-شعبانیه-495x300.jpg)
جایگاه درود بر پیامبر و خاندان وى در مناجات شعبانیه
نوشتارى که در پیش روى داریم به بررسى موقعیت و جایگاه درود و صلوات بر پیامبر اعظم ـ صلى الله علیه و آله ـ و أهل بیت گرامى وى مى پردازد که در تمام نمازها، دعاها، و مناجاتهاى وارده در احادیث از زاویه خاصى قابل توجه بوده تا بدان جا مورد اهتمام قرار گرفته است که به عنوان نمونه در نگاه شافعى ـ یکى از پیشوایان أهل …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/08/امامت-1-495x300.jpg)
سازگارى خاتمیت و امامت
آیا اعتقاد به خاتمیت پیامبر با اعتقاد به امامت امامان معصوم سازگارى دارد؟
۱ـ یکى از اعتقادات بنیادین مسلمانان، این است که با آخرین رسول و پیامآور الهى، یعنى ـ حضرت محمدبن عبدالله(ص) ـ ارسال رسل و انزال کتب به پایان رسید. و خداوند پس از پیامبر گرامى اسلام(ص) هیچ پیامبرى نخواهد فرستاد. بنابراین انسا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/10/گونه-495x300.jpg)
گونهشناسی انتقادی دیدگاهها درباره تاریخ و چگونگی پیدایش تشیع(۱) :
اشاره:
تاریخ و چگونگی پیدایش تشیع، از دیرباز در منابع تاریخی و کلامی مسلمانان و سپس در آثار مستشرقان مورد توجه بوده و در سالهای اخیر هم با انگیزههایی غیرعلمی در انواع منابع مکتوب و چندرسانهای، دیدگاههایی دراینباره مطرح شده است. شیعیان با توجه به پیوند این بحث با هویت خود، کوشیدهاند دیدگاههای ناصواب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/entezar-495x300.jpg)
انتظار پویا (۲) :
گروه «زمینه سازان » در منابع اسلامى
دسته اى از روایات که مؤید یکدیگرند، از شیعه وسنى، درباره گروه زمینه سازان رسیده است . این نصوص برخى مناطق معروف اسلامى را که این گروه از آنجا برخواهند خاست، مشخص کرده اند . مهم ترین این مناطق عبارتند از: مشرق وخراسان (که منظور از مشرق همان خراسان است)، قم، رى و…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/index-3-495x351.jpeg)
سید اسماعیل بلخى
سید اسماعیل بلخى سال ۱۲۹۵ ش. در قریه «سرپل بلخاب» در یک خانواده روحانى زاده شد. بلخاب سرزمینى است خوش آب و هوا و کوهستانى که در قسمت جنوبى استان مزار شریف و در مسیر رودخانه «بلخ آب» که از «بامیان» سرچشمه مى گیرد قرار گرفته است. این خطّه از دیرباز مرکز تشیّع و پایگاه ستارگان علم و ادب در ترکستان زمین بوده …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/05/ولایت-امام-علی-و-بحران-سقیفه-495x300.jpg)
ولایت امام علی(ع) و بحران سقیفه (۱)
چکیده :
پس از در گذشت رسول خدا تلاش هاى زیادى براى دستیابى به خلافت به وقوع پیوست که مهمترین آن در سقیفه خود را بروز داد وعده ای بدون در نظر داشت سفارشات رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) در امر جانیشنى آن حضرت با ابى بکر بیعت کردند وسپس از مخالفین با زور سر نیزه و تهدید خواستار بیعت شدند.اشکالات متعد…