نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-48-495x300.jpg)
آسیب شناسى مطالعات قرآنى خاورشناسان
اشاره:
در تعریف استشراق گفته اند: «العلم باللغات و الأدب و العلوم الشرقیه.»(۱) و عالم به آن را مستشرق (خاورشناس) می گویند. پدیده خاورشناسی یا استشراق، در اصطلاح، به مجموعه مطالعات مربوط به شرق اطلاق می شود؛ خواه این مطالعات به ملیتها و اقوام برگردد یا به ادیان و ادبیات. بدین سان مطالعات ایران شناسی، عرب …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/کار-و-اشتغال-در-سیره-پیامبر-صلی-الله-علیه-و-اله-495x300.jpg)
کار و اشتغال در سیره پیامبر صلى الله علیه و آله وسلم
اشاره:
«اشتغال» امروزه در جامعه ما، یکى از مسائل اساسى و موضوعات مورد بحث مىباشد، و هرکس نسبت به فراخور حالش و براساس رشته تخصصى و اندیشههاى خود، در مورد چگونگى اشتغال جوانان و آداب و شیوههاى کار، علل و انگیزههاى بیکارى، انواع مشاغل، اولویت انتخاب شغلها و... سخن گفته و بحث مىکند. اشتغال به کارهاى مفید…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/05/سرّ-نامگذاری-پیامبر-به-احمد-و-محمد-صلی-الله-علیه-و-آله-و-سلم-495x300.jpg)
کارکرد تربیتی امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیامبر(صلیالله علیه و آله)
اشاره
یکی از مهم ترین بحث ها، در عرصه علوم انسانی، تربیت انسان است؛ زیرا هدف اصلی رسالت انبیا را تربیت و تزکیه تشکیل می دهند. و انسان، یگانه موجودی است که بیش ترین نیاز را به تربیت و رسیدن به کمال دارد؛ زیرا جانداران دیگر بر اساس غریزه از نخستین لحظه های تولد، راهشان را می یابند. اما انسان برای تربیت…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/10/مالیاتی-خمس-495x300.jpg)
نگرش مالیاتی خمس، آثار و پیامدها
چکیده
از جمله بحثها و چالشهایی که همراه و همزاد با حکومت اسلامی مطرح می شود، جایگاه «مالیه عمومی» در این نظام است. اگر بپذیریم که نخستین حکومت اسلامی به وسیله پیامبر (صلی الله علیه و آله) تأسیس شد، مجبوریم نظام مالیاتی و الگوی تأمین مخارج توسط آن حضرت را ارائه کنیم، در این مقاله به این امر مهم پرداخت…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/09/حق-والدین-495x300.jpg)
حق والدین
حق والدین، حقوقی که پدر و مادر بر فرزندان خویش دارند. رعایت حق والدین، از آموزههاى اخلاقى دین اسلام است و در قرآن و احادیث بر آن تاکید شده است.
در قرآن، فرمانِ نیکوکاری به والدین پس از امر به «عبادت خدا» و نهى از «شرک ورزیدن به او» آمده و «سپاسگزارى از پدر و مادر» با «شکرگزارى از خدا» مقارن شده است. ال…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/07/کودک-نوازی-در-سیره-پیامبرصلی-الله-علیه-و-آله-و-سلم-495x300.jpg)
کودکنوازی در سیره پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)
مدت یک قرن است که غرب، تحقیقات دامنهدار و عمیقى پیرامون روانشناسى کودک به انجام رسانده است که به واقع، نتایج چشمگیرى از آن پژوهشها به دست آمده است؛ هر چند به بسیارى از پژوهشهاى آنان نمى توان به دیده اطمینان کامل نگریست. تا این زمان، همچنان پیروان ژان پیاژه(زیست شناس، فیلسوف و روانشناس سوئیسى، متوفاى…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/1-10.jpg)
تشکیل حکومت و نبوت
شبهه: اگر رهبرى سیاسى و تشکیل حکومت بخشى از وظایف نبوت است؛ چرا برخى از پیامبران الهى براى حکومت تلاشى نداشته اند؟
پاسخ:
چند احتمال در اینجا مطرح است:
یکم. تشکیل حکومت ممکن است در شرایطى خاص، براى پیامبرى مقدور نباشد؛ مانند رسول اکرم(ص) که در چند سال اول رسالت خود، از تشکیل حکومت معذور بود و یا حضر…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/jaygahe-zan-dar-khaneh-va-khanevadeh-495x300.jpg)
زن، خانه و خانواده در کلام و سیره پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله و سلم)
نیاز به داشتن هم صحبت و همسر و ایجاد رابطه محبت آمیز دو طرفه، نخستین انگیزه شکلگیری زندگی مشترک و پیدایش خانواده است. هر گونه بیتوجهی در این رابطه، موجب تزلزل بنیان خانواده و بیعلاقگی دو طرف به زندگی مشترک و حتی به اصل زندگی خواهد شد. برای مثال؛ اگر زن ببیند که همسرش به او بیمهری و بیتوجهی میکند…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/10/3101.bmp)
سوگند به اولیاء الهى
باتوجه به اینکه سؤال از خداوند به حق مخلوق جایز نیست، چراکه هیچ مخلوقى به گردن خداوند حق ندارد، چرا شیعیان در سؤال از خداوند، او را به حق برخى از بندگانش قسم و سوگند می دهند؟ آیا این بدعت نیست؟
پاسخ:
قرآن کریم گروهى را که از خدا طلب آمرزش می کنند به عنوان های: صابران، صادقان، قانتان، منفقان و مستغ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/08/zan-khaneh-va-khanevadeh-495x300.jpg)
زن، خانه و خانواده در کلام و سیره پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله و سلم)
نیاز به داشتن هم صحبت و همسر و ایجاد رابطه محبتآمیز دو طرفه، نخستین انگیزه شکلگیری زندگی مشترک و پیدایش خانواده است. هر گونه بیتوجهی در این رابطه، موجب تزلزل بنیان خانواده و بیعلاقگی دو طرف به زندگی مشترک و حتی به اصل زندگی خواهد شد.برای مثال؛ اگر زن ببیند که همسرش به او بیمهری و بیتوجهی میکند، ب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/20140525160131674-e1407142008596.jpg)
پیامبر اعظم (ص) و عدالت اجتماعى
مقدمه
«لَقَد اَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ واَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ والمیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ؛[۱] ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم و باآن ها کتاب و میزان نازل کردیم تا مردم به عدالت قیام کنند.»
مطابق این آیه کریمه، در اسلام تحقق عدالت از اهداف مهم و اجتناب ناپذیر حکومت نبوى و ب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/1-10.jpg)
راههاى کنترل خشم و غضب از نگاه امام باقر(علیه السلام)
خداوند متعال، یکى از مهمترین ویژگىهاى انسانهاى الهى و پارساپیشه را، کظم غیظ و عفو از مردم مىشمارد و مىفرماید: «و الکاظمین الغیظ و العافین عن الناس و الله یحب المحسنین؛ (آل عمران.۱۳۴) مومنان در هنگام عصبانیت، خشم خود را فرو مىبرند و از خطاى مردم در مىگذرند و خدا نیکوکاران را دوست دارد». «کظم» در لغت، به معنى …