نوشتهها
سلمان فارسى در یک نگاه – وارد شد
اشاره:
دقیق ترین و بهترین راه سلمان شناسى، بازشناسى شخصیت سلمان فارسى بر اساس «احادیث» پیامبر اعظم و ائمّه معصومان(علیهم السلام) است. از این رو، این نوشتار پس از بیان احادیث پیامبر و امامان(علیهم السلام) درباره سلمان فارسى از منابع حدیثى شیعیان، به تفصیل پیام هاى احادیث نبوى موجود در منابع و کتب حد…
درود حوریان بهشت بر حضرت فاطمه (علیهاالسّلام)
اشاره:
یکی از نعمتهای خداوند، در پاداش کارهای نیک و ایمان به خدا، بهشت و نعمتهای آن است. برای ورود به بهشت، فرقی میان زن و مرد نیست و از جمله پاداشهای خداوند در بهشت «حور العین» است که قرآن و روایات به آن اشاره کرده است. بنا بر گفته اغلب مفسران، در بهشت ازدواج به معنای دنیایی آن وجود ندارد. و تزویج…
مناظره امام علی (علیه السلام) و جاثلیق مسیحی به روایت سلمان فارسی.
اشاره:
علی بن ابیطالب مشهور به امام علی(علیه السلام) و امیرالمؤمنین (۱۳ رجب سال ۲۳ قبل از هجرت - ۲۱ رمضان سال ۴۰ق)، امام اول همهٔ مذاهب شیعه، صحابی، راوی، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است. وی پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(ص)، همسر حضرت فاطمه(س)، پدر و جدِّ یازده امام شیعه است. پدر او ابو…
شادی با دیدار فاطمه(سلام الله علیها)
هنگامی که این آیه قرآن بر پیامبر اسلام(صلّی اللّه علیه و آله و سلم) نازل شد:
(و إنّ جهنّم لمَوْعِدُهُمْ أجْمَعین، لَها سَبْعَهُ أبْوابٍ لِکُلِّ بابٍ مِنْهُمْ جُزْءٌ مَقْسُومٌ )(۱) «همانا جهنّم وعده گاه تمامی افراد میباشد، که خداوند برایش هفت درب قرار داده و از هر دری افرادی وارد خواهند شد»؛ آن حضرت بسیار گریستند و…
سبک زندگی اسلامی از منظر دخت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم)
یکی از معارفی که در حال حاضر بسیار ضروری و حیاتی است، دانستن سبک صحیح زندگی، آن هم بر اساس برنامه سعادتبخش دین اسلام است. بهترین راه برای پی بردن به سبک زندگی اسلامی، بهرهمندی از کلمات پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بیت(علیهم السلام) ایشان است که از هر کس به حقایق اسلام آگاهترند. یک…
حضرت سلمان(ره) وارد شد
نام اصلیاش را روزبه و نام پدرش را خشفودان و بنا بر نقلی بوذخشان[۱] ذکر کردهاند. بنابر روایات نام سلمان را پیامبر بعد از مسلمانی بر او گذارد. کنیه سلمان ابو عبدالله بود. مکان تولدش روستای جی در اصفهان[۲] و بنابر روایاتی رامهرمز[۳] بوده است.
پدر سلمان از دهقانان ایرانی بود. در روزگار ساسانیان به طبقه ما…
اخلاق معاشرت(۱۰)
آداب مهمانى
ضیافت و مهمانى دو طرف دارد: یکى مهمان مىشود، دیگرى میزبان است. یکى بر سر سفره دیگرى مىنشیند و طعام مىخورد، دیگرى سفره مىگسترد و اطعام مىکند. لذت یکى در غذا خوردن است و دیگرى در طعام دادن.
در بخش گذشته، اصل مهمانى و ضیافت و مواردى را که در اسلام، توصیه به مهمانى دادن شده است، بحث …