نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/03/حب-علی.jpg)
علی (علیه السلام) برگزیده خداوند در زمین
اشاره:
فضایل امام علی(ع) به آیات، روایات و حوادثی اشاره دارد که در آنها فضایل، صفات و ویژگیهای امام علی(ع) نخستین امام شیعیان بیان شده است.ابن ابیالحدید از علمای اهل سنت در قرن ۷ق معتقد است که امام علی(ع) سررشته تمام فضیلتها است و به همین خاطر هر فرقه و گروهی خود را به او منتسب میکند و همچنین منش…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-23-495x300.jpg)
مبانى رشد و لوازم آن در قرآن کریم
اشاره:
نوشتارى را که در پیش روى دارید تفسیرى است از مبانى رشد و احکام و مسائل آن که بیشتر با تکیه بر آیات قرآن کریم و در برخى موارد با استشهاد به روایات فراهم آمده است. نویسنده معتقد است که جامع نگرى، انتخاب احسن و خردورزى از لوازم رشد فردى و اجتماعى است. در این مقاله رابطه بین «اطاعت» ، «ولایت» و «رشد» به ای…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/حقوق-دانش-آموز-بر-معلم-495x300.jpg)
روانشناسی آموختن
جهت مطالعه این مقاله به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/حقوق-دانش-آموز-بر-معلم-495x300.jpg)
نقش فضاهای باز محله در رشد و خلاقیت کودکان
جهت مطالعه این مقاله، به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/09/نقش-عوامل-معنوی-در-توسعه-اقتصادی-از-دیدگاه-قرآن-495x300.jpg)
نقش عوامل معنوی در توسعه اقتصادی از دیدگاه قرآن.
اشاره:
تردیدی نیست که توسعه و رشد اقتصادی در صورتی انسان را به هدف واقعی می رساند که عوامل مادی همگام با عوامل معنوی حرکت نمایند.منابع انسانی و مادی جامعه اگر در راستای تامین رفاه بشریت و دستیابی به کمال مقام انسان استفاده گردد ارزشمند است.اگر باورها و بینش ها،امیال و آرزوها و تصورات انسانی تغییر کند …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/نماز-و-رشد-معنوی-495x300.jpg)
نماز و رشد معنوی
نماز از مهمترین و با ارزش ترین اعمال در دین اسلام است. نماز که با وصف وجوب و مستحب تشریع شده، برای تکامل معنوی انسان و تقرب به خدا است و نمازگزار با این عمل اگر با شرایط آن انجام شود صفای باطن پیدا کرده و مایه رشد معنوی او گردیده و در نتیجه او را از انجام کارهای پلید باز می دارد. نماز لگام انسان را گ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/تشویق-بر-ازدواج-و-فضیلت-آن-495x300.jpg)
تشویق بر ازدواج و فضیلت آن.
اشاره:
حدود ۹۵ درصد از آدمیان در برههای از زمان ازدواج میکنند و دلیل خوبی نیز برای این کار وجود دارد. دادهها حاکی از آن است که افراد متاهل از لحاظ روانی و جسمانی نسبت به افراد مجرد کارکرد بهتری دارند. همچنین ازدواج با شادکامی بیشتر رابطه دارد. درمان گران معتقدند که یک ازدواج خوب از لحاظ روانی نیز خاصی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/khelghat-495x300.jpg)
رشد معنوی هدف خلقت انسان
خداوند در قرآن کریم می فرماید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ»[1] یعنی من جنّ و انس را نيافريدم جز براى اينكه عبادتم كنند (و از اين راه تكامل يابند و به من نزديك شوند)!
توضیح مطلب این است که خداوند از خلقت جن و انس هدفی داشته و این هدف در بیرون از ذات خداوند قرار دارد و به مخ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/rozeh-495x300.jpg)
روزه و رشد معنوی
یکی از اعمالی که در دین اسلام تشریع شده روزه است. به ویژه روزه ماه مبارک رمضان که بر تمام مکلفین واجب گردیده است. از طرف دیگر از روزه گرفتن انسان هیچ سودی به خداوند نمی رساند پس بدون تردید در روزه گرفتن فائده ای وجود دارد که به روزه دار بر می گردد؛ زیرا حکمت خداوند ایجاب می کند که چیزی بی فائده را ت…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/enfagh-495x300.jpg)
انفاق و رشد معنوی
یکی از اموری که در دین اسلام بسیار بر آن تأکید شده است انفاق در راه خدا است. در سوره بقره در کنار ایمان به غیب و اقامه نماز انفاق از صفات متقین و پرهیزکاران قرار داده شده است: «الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلَوةَ وَ ممِّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ»[1] ؛(پرهيزكاران) كسانى هستند كه …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/eefat-495x300.jpg)
عفت و پاکدامنی از عوامل رشد معنوی
یکی از اموری که باعث رشد معنوی در انسان می شود عفت و پاکدامنی است. مقدمه عفت و پاکدامنی اجتناب از نگاه حرام است. بنابراین اجتناب از نگاه حرام از عوامل رشد معنوی محسوب می گردد. در روایات اهل بیت علیه السلام به این امر بسیار تأکید شده که به برخی از آنها اشاره می شود:
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرم…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/chisti-495x300.jpg)
چیستی رشد معنوی
انسان در زندگی دارای دو گونه رشد جسمی و رشد معنوی است . مراحل رشد جسمی ملموس تر و با چشم مادی قابل مشاهده است. مراحل رشد معنوی را گام های نا ملموس و تدریجی تشکیل می دهد که در یک سیر آرام و مستمر بشر را به سویی از عالم معنا که ممکن است خوب یا بد باشد ، سوق می دهد. ممکن است عالم معنا از طرف هر مشربی به…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/12/نوجوانان-و-تربیت-دینی-495x300.png)
نوجوانان و تربیت دینى
نوجوانى، دوران شکوفایى امیال نهفته در وجود انسان است و باید این امیال، در مسیر صحیح هدایت و تربیت شوند، بر این اساس، اولاً اولیاء تعلیم و تربیت لازم است نقش هدایتگرى خود را بیشتر از گذشته اعمال نمایند و ثانیاً متولیان اوقات فراغت، به نیازهاى نوجوانان در ایام تحصیل و بویژه در فصل تابستان توجه داشته باشند …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/02/به-ترقی-شوهرت-کمک-کن-495x300.png)
به ترقى شوهرت کمک کن
بشر، بالذات قابلیت ترقى دارد، عشق به کمال در نهادش نهفته و براى تکامل آفریده شده است، هر کس، در هر مقام و با هر شرائط و در هر سنى باشد، مىتواند به ترقیات خویش ادامه داده کاملتر گردد، انسان که براى هر گونه کمالى آماده است نباید هیچگاه به موجودیت خویش قناعت نموده هدف آفرینش را از دست بدهد، تا زنده است بای…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/kodakan-va-donyaye-majazi-495x300.jpg)
کودکان و دنیای مجازی
راهنمای والدین در استفاده کودکان از رسانههای دیجیتال
رسانهها، همه جا هستند. تلویزیون، اینترنت، کامپیوتر، و بازیهای ویدئویی همیشه و همه جا توجه کودکان را به خود جلب میکنند. امروزه کودکان به طور متوسط روزانه ۷ ساعت از زمان خود را صرف بازی و استفاده از تجهیزات الکترونیک میکنند که بخشی از آن در اتا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/حقوق-دانش-آموز-بر-معلم-495x300.jpg)
حقوق دانشآموز بر معلم
اگر با یادگیرندگان، به عنوان موجوداتی شبیه به ربات که قرار است بازیچه دست آموزگاران خود باشند، برخورد شود، بیم آن می رود که تمام عواطف و علایق و نگرش آنان نسبت به آموزش، مدرسه و یا هر نوع محیط آموزشی منفی شود. دانشآموزان معلم خویش را تکیهگاه میدانند و علم، آگاهی و رفتار شایسته وی آنان را در یادگیری تق…