نوشته‌ها

دوستی‌ها در دوره نوجوانى

یکى از عوامل مهم در شکل‌گیرى رفتارها، افکار، نگرش‌ها، احساسات، آرزوها و به‌طور کلى شخصیت نوجوانان، ارتباط با دوستان و همسن و سالان است.  به‌ طور نسبى می‌توان گفت که در شش سال اول زندگى، خانواده، در شش‌ سال دوم، معلمان و در شش سال سوم زندگى، همسالان و دوستان بیش‌ترین نقش را در تربیت و شکل‌گیرى شخصیت هر …

نوجوان واعتراض

دوره نوجوانى را باید دوره ورود به تفکر انتزاعى دانست. نوجوانى، دوران گذر از کودکى به بزرگسالى است. اندیشمندان بر این باورند که نوجوانى، پدیده اى است مربوط به جامعه صنعتى زیرا در گذشته، نوجوانى به معنى کنونى خود، مطرح نبوده است و کودکان بعد از گذشت دوران کودکى، به انجام مسئولیت‌هاى بزرگسالان گمارده مى شدند…

با نوجوانان چگونه رفتار کنیم؟

پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) مى فرمایند: به شما سفارش مى کنم که نسبت به نوجوانان نیکى کنید زیرا آنها نازک دل هستند. نوجوانى یکى از بحرانى ترین دوران هاى زندگى فرد است. نوجوان از مرز کودکى گذشته و وارد مرحله نوینى شده که در زندگى او منحصر به فرد است زیرا در عبور از مرحله کودکى به مرحله نوج…

نوجوانان و تربیت دینى

نوجوانى، دوران شکوفایى امیال نهفته در وجود انسان است و باید این امیال، در مسیر صحیح هدایت و تربیت شوند، بر این اساس، اولاً اولیاء تعلیم و تربیت لازم است نقش هدایتگرى خود را بیشتر از گذشته اعمال نمایند و ثانیاً متولیان اوقات فراغت، به نیاز‌هاى نوجوانان در ایام تحصیل و بویژه در فصل تابستان توجه داشته باشند …

تعلیم و تربیت در دوره نوجوانى

 ‏حسین کریمیان‏ دوره بلوغ(۱) و نوجوانى(۲) از دیدگاه مربیان اخلاق، روانشناسان و سایر متخصصان دوره حساسى است که فیلسوفان قدیم از جمله: سقراط، افلاطون و ارسطو به آن توجه کرده‌‏اند. ژان‏ ژاک روسو در کتاب اِمیل، بلوغ را تولد ثانوى نامیده است. این مرحله که هم زمان با تغییر و دگرگونى در جنبه‏‌هاى‏ جسمى و رو…