نوشته‌ها

تقلید کورکورانه در برابر دعوت انبیاء از دیدگاه قرآن (وارد شد)

  اشاره: قرآن در آیات متعددی، تقلید کورکورانه و تبعیت و پیروی از گذشتگان یا از فرد را - بدون وجود برهان و دلیلی عقلی بر آن - شدیدا مورد نکوهش قرار داده، از آن نهی می کند. یکی از مشکلات و موانع مهمی که سر راه دعوت انبیا بود،  تکیه بر آداب و رسوم گذشتگان و تقلید از نیاکان بود. نوشتار زیر به چند آه ا…

بررسی مفهوم «رحمه للعالمین» در سیره پیامبر اعظم (ص) وارد شد

 ناصر شکریان مقدمه شخصیت پیامبر اعظم داراى ابعاد وسیع و والایى است که در جهت معنویت به سدره المنتهى ( و لقد رآه نزله اخرى عند سدره المنتهی)۱ و در پرواز معراجی‌اش به مقام قاب قوسین او ادنی۲ رسیده و خداوند بزرگ اخلاق آن حضرت را با تعبیر عظیم یاد کرده است (انک لعلى خلق عظیم )۳. شخصیتى که تمامى ملک و ملکوت …

بررسی مفهوم «رحمه للعالمین» در سیره پیامبر اعظم (ص)

 ناصر شکریان مقدمه شخصیت پیامبر اعظم داراى ابعاد وسیع و والایى است که در جهت معنویت به سدره المنتهى ( و لقد رآه نزله اخرى عند سدره المنتهی)۱ و در پرواز معراجی‌اش به مقام قاب قوسین او ادنی۲ رسیده و خداوند بزرگ اخلاق آن حضرت را با تعبیر عظیم یاد کرده است (انک لعلى خلق عظیم )۳، شخصیتى که تمامى ملک و ملکوت …

وحدت محتوا در دعوت انبیاء

 خداى متعال در آیه ۱۳ سوره شوری این حقیقت را روشن مى سازد که دعوت اسلام به توحید، دعوت تازه اى نیست بلکه دعوت تمام پیامبران اولوالعزم است، نه تنها اصل توحید، بلکه تمام اصول دعوت انبیاء، در مسائل بنیادى در همه ادیان آسمانى، یکى بوده است. مى فرماید: «خداوند آئینى را براى شما تشریع کرد که به نخستین پیا…

تقیه پیامبران

 ممکن است در هنگام مطالعه آیه ۳۹ سوره «احزاب» این نکته به نظر برسد که براى انبیاء هرگز تقیه کردن در ابلاغ رسالت جائز نیست؛ زیرا قرآن مى گوید: «از هیچ کس جز خدا واهمه نداشتند» (وَ لایَخْشَوْنَ أَحَداً اِلاَّ اللّه). ولى، باید توجه داشت: «تقیه» انواعى دارد، تنها یک نوع از آن «تقیه خوفى» است که طبق آیه فوق، در مو…