نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/05/شیعه-در-عصر-خلفای-راشدین2-495x300.jpg)
چگونگی مواجهه امام هادی (علیهالسلام) با خلفای عباسی
اشاره:
امام هادی(علیهالسلام) در سال ۲۱۲هجری قمری در منطقه «صریا» که در اطراف مدینه است به دنیا آمد. آن حضرت ۴۲ سال در این جهان زیست و سرانجام در رجب سال ۲۵۴ هجری قمری به دست معتز عباسی مسموم شد و به شهادت رسید. سوم رجب، سالروز شهادت آن حضرت است. به این مناسبت نوشتار حاضر، نگاهی به ابعاد مواجهه امام ده…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/08/برخوردهای-امام-موسی-کاظم-علیه-السلام-با-خلفای-عباسی-495x300.jpg)
برخوردهای امام موسی کاظم (علیهالسلام) با خلفای عباسی
اشاره:
در دوران امام کاظم (علیهالسلام) نخستین مرحله استبداد و ستمگرى حکّام عباسى بود که از زمان امام صادق (علیهالسلام) آغاز شد و تا زمان امام رضا (علیهالسلام) با شدّت هر چه تمامتر ادامه یافت. امام کاظم (علیهالسلام) پس از شهادت پدرش در سال ۱۴۸،در زمان منصور دوانیقی امامت را عهده دار شد و در خلافت ها…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/دستگیری-امام-کاظم-علیه-السّلام-20-شوال-495x300.jpg)
مدت زندان حضرت موسی بن جعفر (علیهالسلام)
اشاره:
پیشوای هفتم شیعیان حضرت امام موسی بن جعفر (علیهالسلام) در ماه صفر سال ۱۲۸ هـ ق در «ابواء» که مکانی است میان مکّه و مدینه متولد شد.(۱) بنابر قول مشهور آن حضرت دارای ۳۷ فرزند پسر و دختر بوده.(۲). امام کاظم از سوی حکام عباسی شدیدا کنترل گردیده و بالاخره آن حضرت را در بغداد زندانی می کنند. در این نوش…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/10/chegonegi-shahadate-emam-hasan-askary-495x300.jpg)
چگونگی شهادت امام حسن عسکرى (ع)
معتمد عباسى که همواره از محبوبیت و نفوذ معنوى امام در جامعه نگران بود، چون دید توجه مردم به امام روز بروز بیشتر مى شود و زندان و اختناق و مراقبت تاثیر معکوس دارد، سرانجام به همان شیوه مزورانه دیرینه متوسل شد و امام را پنهانى مسموم ساخت.
دانشمند نامدار جهان تشیع، «طبرسى » ، مى نویسد:
بسیارى از دانشمندان م…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/03/امام-صادق-3-495x300.jpg)
جایگاه علمی و سیاسی امام صادق علیه السلام در زمان خلافت عباسیان
چکیده:
پس از آن که عباسیان توانستند با استناد به این که از نسل عباس عموی پیامبر (ص) هستند و به همین دلیل جزء خاندان اهل بیت به شمار می روند، خلافت جهان اسلام را تصاحب کنند، خاندان اهل بیت از نسل حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) در برابر این اقدام عباسیان موضع گیری کردند. در این بین افرادی که از نس…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/05/abasi-495x300.jpg)
فرهنگ مهدوی در القاب خلفای عباسی
اشاره
مقاله حاضر ترجمه فصلی از کتاب بحوث فی التاریخ العباسی نوشته دکتر فاروق عمر می باشد. اگر چه این کتاب، اثر جدیدی نیست، اما بحث یاد شده بحثی نو و خواندنی است و تاکنون در جامعه علمی ما راجع به آن چندان تحقیق نشده است. از این جهت، ترجمه فارسی فصل یاد شده این کتاب را از نظر اصحاب تاریخ می گذرانیم. گفتن…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/01/majaraye-aghim-bodane-emam-hasan-askary-495x300.jpg)
ماجرای عقیم بودن امام حسن عسکری(ع)
مقدمه
مسلمانان از سپیده دم طلوع خورشید اسلام تاکنون، حقانیت بشارت نبی اکرم(صلی الله علیه و آله) به ظهور مردی از خاندان شریف خود در آخرالزمان به نام مهدی را باور داشته اند همو که پس از لبریز شدن جهان از ستم و بی عدالتی، عدل و قسط را بر پهنه این کره خاکی خواهد گسترد. بنابراین، چشم انتظاری و لحظه شمار…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/11/talash-elmi-emam-hasan-askary-495x300.jpg)
گوشه هايى از تلاش علمى امام حسن عسکرى (ع)
سيد جواد حسينى
امام حسن عسکرى عليه السلام در هشتم ربيع الثانى (يا 24 ربيع الاول) سال 232 ه . ق ديده به جهان گشود وبا نور خويش آسمان مدينه را نورانى کرد. پدر آن بزرگوار امام هادي عليه السلام و مادر با عظمتش «حُدَيْثه» بود که از او به عنوان «سوسن» و «سليل» نيز ياد کرده اند. وى از بانوان نيکوکار و دار…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/01/shahadate-emam-hasan-askary-495x300.jpg)
اوضاع پس از شهادت امام حسن عسکرى (علیه السلام)
لقب عسکرى
از آن جا که امام یازدهم علیه السلام ، همراه با پدر بزرگوارشان، امام هادى علیه السلام ، به شهر سامراء، پایتخت خلافت عبّاسی، منتقل شده، و در آن جا در محله «عسکر» سکونت اجبارى داشتند «عسکری» نامیده شدند. کنیه ایشان «ابومحمّد» و بیشتر مردم، آن حضرت و پدر و جدّ ایشان را ملقّب به «اِبْنُ الرِّضا» (ف…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/فعالیتهاى-امام-علی-النقی-ع-در-مدینه--495x300.jpg)
فعالیتهاى امام علی النقی (ع) در مدینه
در متون تاریخى، به طور تفصیل و مشخص، به خدمات و فعالیتهاى فرهنگى، سیاسى و اجتماعى امام هادى (علیه السلام) در «مدینه » تصریح نشده است، ولى از شواهد و قراین تاریخى و گفتگوهاى آن حضرت با افراد، مى توان به جلوه و نمودارى از تلاشهاى آن حضرت پى برد. اینك پاره اى از قراین و موضوعات روشنگر این حقیقت:
1 - ارتباط مداو…