نوشته‌ها

بیان قرآنی امامت

 اشاره: قرائن داخلی آیه «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا»(۱)   و هم شواهد خارجی -یعنی اخباری که از طرق شیعه و سنی در شان نزول این آیه وارد شده است - نشان می دهد که این آیه درباره موضوع غدیرخم بوده است.چون بحث ما در آیات قرآن در این زمینه است یعنی آیاتی که شیعه در…

جایگاه امام حسین علیه السلام در قرآن.

  اشاره: مسلمانان در بیان هیچ موضوعى مانند فضایل اهل بیت علیهم السّلام و مقام برجستۀ علمى و معنوى آنان و برخوردارى آن‌ها از مجموعه کمالاتى که خدا اراده فرموده بشریّت بدان‌ها آراسته گردد، تا این پایه همسو و هماهنگ نبوده‌اند. این یکدلى و اتفاق نظر، به بخشى از اصول و مبانى از جمله بیان صریح قرآن در مو…

حضرت فاطمه علیهاالسلام و ولایت کبرا

 حضرت فاطمه علیه السلام و ولایت کبرا معصومه ذبیحى چکیده ولایت کبراى حضرت زهرا علیه السلام در امتداد ولایت مطلق خداوند قرار دارد، به گونه‏اى که ایشان به اذن الهى، حق دخل و تصرف در امور عالم را دارد و مى‏تواند نفوس انسان‏هاى مستعد را شناخته، به سرمنزل مقصود رهنمون سازد. آیاتى در باب اثبات عصمت و طهارت…

آیه تطهیر دلیل حقانیت مذهب شیعه :

اشاره: مذاهب اسلامی برای حقانیت خود باید ثابت کند که اصل وجود مذهب، ارکان و عقاید آن در تمام حوزه های اعتقادی و ایمانی ریشه در قرآن و احادیث نبوی دارد. در غیر این صورت قطعا مصداق یکی از فرقه های هفتاد و دو گانه خواهد بود که در حدیث نبوی از گمراهی آنها سخن گفته شده است. مذهب شیعه برای اثبات حقاین خود دلایل …

اطلاق آیه تطهیر

آيا آيه تطهير(33احزاب) شامل زنان پيامبر هم مي شود؟ هنگامی که درآیات قبل از آن سخن از زنان پيامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) به ميان آمده ، ضمير جمع مؤنث به کار رفته مانند: من يات منکن - و من يقنت منکن - لستن - ان اتقيتن - تخضعن - وقرن - بيوتکن و... ولي وقتي به آيه تطهير رسيده ضماير جمع مذکر به کار ر…

مقصود از اهل البیت در آیه تطهیر

شبهه وهابی­ها اصرار دارند که مقصود از اهل بیت در آیه تطهیر زنان پیامبر را نیز شامل می­ شود. پاسخ شبهه اگرچه «اهل بیت» در این آیه، به صورت مطلق است، امّا به قرینه آیات قبل و بعد، منظور از «بیت» همان خانه پیامبر مى باشد و علماى اسلام و مفسّران در این مساله اتفاق نظر دارند. مساله مهم در اینجا این ا…

اهلبیت علیهم السلام  در قرآن :

مقدمه عترت طاهرین ـ علیهم السلام ـ بر اساس آیات قرآن و حدیث متواتر ثقلین، همتاى قرآن بوده، و تمسک به یکى از آن دو، بدون دیگرى، مساوى با ترک هر دو ثِقل است و دستیابى به دین کامل، تمسک به هر دو ثِقل است. قرآن و عترت، عصاره نبوت و تداوم بخش رسالت هستند که هدایت بشر را تا قیامت تضمین می‎کنند.[۱] قرآن، اسلام…