نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/رمضان.jpg)
اهمیت شب اول ماه رمضان
اشاره:
رَمَضان یا رَمَضانُ المُبارَک نام نهمین ماه سال قمری که روزه در آن بر مسلمانان واجب است. بنا بر برخی آیات، قرآن در این ماه و در شب قدر نازل شده است. این ماه تنها ماهی است که نام آن به صراحت در قرآن کریم آمده و گرامی داشته شده است. این ماه، نزد مسلمانان احترام و جایگاه ویژهای دارد. از مهمت…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/ذلف-1-495x300.jpg)
حیات عارفانه امام على (علیه السلام) وارد شد
اشاره:
حقیقت حیات، به معرفت توحید است. على (ع) درباره حیات مىفرماید: «التوحید حیاه النفس»(۱) (زنده بودن جان آدمى، به توحید الهى است). موحد زنده است و غیرموحد مرده. کسى که توحید متکلمانه و حکیمانه دارد، زندگىاش نیز متکلمانه و حکیمانه است و اگر توحیدش عارفانه بود، از حیاتى عارفانه برخوردار است. تفاوت …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/معجزه-و-کرامت-در-سیره-پیشوایان-495x300.jpg)
معجزه و کرامت در سیره پیشوایان
اشاره:
معجزه در اصل از عجز گرفته شده، به معنی عاجز کردن است، بنابراین کارهای خارق العاده ای که از اولیای بزرگ رخ می دهد و دیگران از انجام آن عاجز هستند، به آن معجزه می گویند، مانند زنده کردم مرده، شفادادن بیمار مبتلا به بیماری بی درمان و امثال آن. اصل معجزه از پیامبران است که برای صدق نبوّت خود، م…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/01/امام-حسن-عسکری-495x300.jpg)
پارسایی و عبادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام.
اشاره:
حضرت امام حسن عسکری علیه السّلام در زمان خود به بسیاری عبادت، زهد و سراپا از جهان بریدن و به خداوند متعال روی آوردن، شهره آفاق بود، و این مطلب در میان خواصّ و عوامّ مورد قبول همگان بود، تا آنجا که وقتی امام در زندان علی بن نارمش- که یکی از دشمن ترین مردم با آل ابی طالب بود- زندانی بود، رفتار علی بن…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/11/عبادت-و-بندگی-امام-کاظم-495x300.jpg)
عبادت و بندگی امام کاظم علیه السلام.
اشاره:
امام کاظم علیهالسلام همانند پدرانش، عابدترین مردم عصر خویش بود، و همواره به یاد خدا و در حال عبادت و نماز و ذکر و دعا و قرائت قرآن و خضوع و خشوع در برابر پروردگار جهان بود، بلکه در اثر شناخت عمیقی که از توحید و قدرت و عظمت خدای متعال داشت، همه کارها، حتّی امور معیشت را برای رضای …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/09/بندگی-و-اخلاق-بندگی-495x300.jpg)
بندگی و اخلاق بندگی
بندگی و اخلاق بندگی
به عنوان مقدمه باید گفت که معلومات انسان دو گونه اند: ۱٫ معلوماتی که از راه درس خواندن و آموزش آن را فرا می گیرد. مانند انواع حرفه ها مثل آشپزی یا خواندن و نوشتن. ۲٫ معلوماتی که دانستن آنها نیاز به یادگیری ندارد. زیرا این دانستن را در درونش می یابد، بدون اینکه کسی به او یاد داده باشد. مان…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/نماز-اوج-بندگی-495x300.jpg)
نماز اوج بندگی.
اشاره:
یکی از بهترین شیوه ها در جهت تقویت ایمان و افزایش برهان، بیان تأثیرات سازنده و نقش آفرین نماز است؛ چون نماز ستون دین است و با پذیرفته شدن آن سایر اعمال نیز پذیرفته خواهد شد و اگر رد شود، بقیّه اعمال نیز مردود خواهند گشت، لذا اگر تأثیرات نماز به دست آید و مشاهده شود، سالک کوی حق می کوشد راجع به نما…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/04/شرح-مناجات-المریدین5-495x300.jpg)
شرح مناجات المریدین (۴)
مروری بر مطالب پیشین
فراتر از هدف هایی که عموم مردم در مناجات ها و دعاهای خود در پی رسیدن به آنها هستند، هدفی والاتر به نام قرب به خداوند متعال وجود دارد که اولیاء و دوستان خاص خدا درصدد دستیابی به آن هستند. عموم مردم در آرزوی رسیدن به منافع و شادکامی هایی در آخرت هستند که نمونه آنها را در دنیا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/فضیلت-ذکر-و-ذاکران-و-مذکران-495x300.jpg)
فضیلت ذکر و ذاکران و مذکران.
اشاره:
ذکر، در لغت به معنای یادکردن، گفتن، بیان کردن، یادآوری، به زبان جاری کردن در مقابل صمت و در اصطلاح یاد کردن زبانى و قلبى خداوند است. ذکر از اصطلاحات اسلامى است که بیشتر در مباحث اخلاقى مطرح است و پژوهشگران علوم دینی در دو عرصه اخلاق و عرفان بیشتر بدان پرداختهاند و بر سه قسم بوده که عبارت …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/sabke-zendegi-bar-paye-bandegi-495x300.jpg)
سبک زندگی بر پایه بندگی
خداوند متعال در قرآن مجید هدف از خلقت انسان و همه موجودات هستی را عبودیت و توحیدمحوری بیان نموده است: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ؛ من جن و انس را نیافریدم جز برای عبودیت و بندگی» (۱) و نیز «و لقد بعثنا فی کل امت رسولا ان اعبدوا الله و اجتنبوا الطاغوت و منهم من هدی الله و م…