نوشته‌ها

چهل حدیث امام مهدى (عج) از زبان امیرالمومنین امام على علیه السلام

 مقدمه قال رسول اللّه صلى الله علیه و آله : مَنْ حَفِظ مِنْ اُمَّتى اَرْبَعینَ حَدیثا مِمّا یَحْتاجُونَ اِلَیْهِ مِنْ أَمْرِ دینِهِمْ بَعَثَهُ اللّهُ یَوْمَ الْقیامَهِ فَقیها عالِما. [۱] پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله فرمودند: هر کسى از امّت من چهل حدیث در مورد مسائل دینى که مردم به آن نیاز دارند حفظ کند …

شرح مناجات المریدین (۴)

مروری بر مطالب پیشین فراتر از هدف هایی که عموم مردم در مناجات ها و دعاهای خود در پی رسیدن به آنها هستند، هدفی والاتر به نام قرب به خداوند متعال وجود دارد که اولیاء و دوستان خاص خدا درصدد دستیابی به آن هستند. عموم مردم در آرزوی رسیدن به منافع و شادکامی هایی در آخرت هستند که نمونه آنها را در دنیا…

تبرک به آثار انبیاء و اولیا

شبهه وهابی­ها تبرک جستن به آثار انبیاء و اولیاء شرک می­ دانند، از این رو بقیه مسلمانان را مشرک می­ خوانند. پاسخ شبهه تبرک به آثار انبیاء و اولیا نه تنها شرک نیست بلکه ریشه قرآنی و روایی دارد، تبرّک در لغت، مشتق از «برکت» به معناى افزونى در نعمت است[۱]، امّا در اصطلاح آن است که موحّدان، از رهگذر تب…

علت زیارت قبور

شبهه چرا به زیارت قبور اولیا و انبیاء می رویم و چه فائده­ای از این کار نصیب زائر می­گردد؟ پاسخ شبهه علت رفتن به زیارت قبور را می ­توان از ابعاد و زوایای مختلف بحث و بررسی نمود، یکى از آنها آثار تربیتی رفتن به دیار خاموشان است که در آن بزرگان و قدرتمندان و ثروتمندان جهان با یک لباس سفید هم‏شکل آرمیده‏اند…

آیا توسل به مردگان جایز است

اهل سنت وجماعت توسل به میت را مانند توسل به زنده جایزدانسته اند چون فرقی بین آن دو نیست چراکه توسل یا به مقام نبوت است یا به پرهیزگاری متوفی در این صورت فرقی بین اینکه زنده باشد یامرده نیست. چون صفت نبوت و پرهیزگاری بعد از مرگ باقی اند و دراین مورد از طرف پیامبر(صلی الله علیه وآله) و صحابه نهی و منعی نشده …

شيعه و توسل

زندگى بشر بر اساس بهره‏ گيرى از وسائل و اسباب طبيعى استوار است كه هريك آثار ويژه خود را دارند. همه ما هنگام تشنگى آب مى‏ نوشيم، و هنگام گرسنگى غذا مى‏ خوريم. چه، رفع نياز توسط وسائل طبيعى، به شرط آنكه براى آنها «استقلال در تاثير» قائل نشويم، عين توحيد است. قرآن يادآور مى‏ شود كه: ذوالقرنين در ساختن سد از …

رسميت تشيع در ايران در دولت صفوي

پس از سقوط خلافت عباسي به دلائل متعددي جنبش شيعي در جهان اسلام اوج گرفت. اين اوج گيري در شکل هاي مختلفي خود را نشان داد. اختلاط تشيع و تصوف يکي از مهمترين جلوه هاي اوج گيري تشيع در تمامي بلاد اسلامي بود. افزون بر آن، جنبشي گسترده از تشيع غالي از شمال سوريه تا سرزمين هاي گسترده آناتولي و از آنجا تا شمال عر…