نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/04/index-38-495x300.jpg)
کتاب اوستا (وارد شد)
اشاره:
کتاب اوستا کتاب مقدس زرتشتیان است. در نزد آنان معروف است که این کتاب آسمانی و وحیانی است که زرتشت آن را آورده است. در این نوشته به بررسی و نقد این کتاب پرداخته شده است.
اسم اوستا مانند کلمه زرتشت در زبان فارسی دارای اشکالات عدیدهای است[۱] از قبیل اُوستا ،ابستا ،استا، و…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/اهل-کتاب-بودن-آیین-زرتشت-495x300.jpg)
اهل کتاب بودن آیین زرتشت (وارد شد)
اشاره:
در مورد شخصیتها و چهرههای تاریخی کمتر کسی را میتوان یافت که مانند زرتشت چهره معمائی و مبهمی داشته باشد. شخصیت حقیقی او آن قدر تاریک و مبهم است که برخی از پژوهشگران او را اختلافیترین چهره تاریخ میدانند چرا که هم در تاریخ تولد و هم در محل تولد او اختلافات و ضد و نقیضهای فراوان به چشم میخورد که اصلاً قاب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/اوستا-495x300.jpg)
ثنویت در اوستا (وارد شد)
اشاره:
آیین زرتشت از شعبات دین مجوس است و دین مجوس آسمانی بوده و لذا آموزه هایی در آیین زرتشت دیده می شود که در ادیان الهی وجود دارند. و لذا مانند دین بودیسم و هندوئیسم و شینتو و امثال آنها نیست که هیچ اثری از خدای واحد، قیامت و امثال اینها در آنها دیده نمی شوند. به هر حال از آموزه های زرتشت چه شرک و…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/آیین-زرتشت-495x300.jpg)
نقدهای کلی بر آیین زرتشت (وارد شد)
اشاره:
ایرانیان قبل از زرتشت پیرو دینی بودند که از آن تعبیر به آیین مجوس میشد. بعدها شخصی به نام «زرتشت» در میان مجوس قیام کرده و به اصلاح آیین مجوس پرداخت.آیین زرتشت داری عقاید و احکامی است که با عقاید ادیان ابراهیم درتضاد است. در این نوشته به نقد برخی از این عقاید و همچنین احکام عملی این آیین اشا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/کتاب-اوستا-495x300.jpg)
معرفی زرتشت و کتاب اوستا (وارد شد)
اشاره:
از دیدگاه زرتشتیان زرتشت، پیامبر آسمانی است. اوستا کتاب مقدس زرتشتیان است که منسوب به زرتشت است. ابهامات بی شماری هم در باره زرتشت و هم دربارهع کتاب اوستا وجود دارد. در این نوشته به معرفی زرتشت و کتاب آوستا و برخی از شکالاتی که در این دو موضوع وجود دارد پرداخته شده است.
ز…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/آئین-زردشت-495x300.jpg)
معرفی آئین زردشت (وارد شد)
اشاره:
آیین زرتشت منسوب به زرتشت است. زرتشتیان بر این باور است که زرتشت پیامبر بوده است. البته درباره شخصیت زرتشت ابهاماتی زایدی وجود دارد و حتی در تاریخ تولد و زمان زندگی او اتفاق نظر وجود ندارد. به هر حال قبل از اسلام دین زرتشت دین رسمی در خراسان و ایران بوده است. در نوشته مختصر زیبر به م عرفی اجمالی این…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/12/قران4-495x300.jpg)
قرآن و لزوم پیروی فارسیان از آیین زرتشت
شبهه:
به دستور خداوند ﻫﻤﻪ ﺍﯾﺮﺍﻧﯿﻬﺎ ﺑﺎﯾﺪ زرتشتی شوند. ﺍﯾﻦ دﺳﺘﻮﺭ ﺻﺮﯾﺢ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﺳﺖ. در ﺳﻮرﻩ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻢ، آﯾﻪ ۴ آمده: «وَ مَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِیُبَینَِّ لهَمْ» (ما هیچ پیامبرى را، جز به زبان قومش، نفرستادیم؛ تا (حقایق را) براى آنها آشکار سازد)
پاسخ شبهه
این شبهه با مراحل و دلایل ز…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/avesta-495x300.jpg)
عدم ارتباط اوستا با زردشت
کتاب اوستا تاریخ روشنی ندارد و تنها بخش گاهان آن منسوب به زردشت است. بنابراین این کتاب حتی بنابر مبانی آیین زردشت از اعتبار لازم برخوردار نیست.
کتاب اوستا که امروزه در دست ما است دارای پنج بخش است: یسناها، یشتها، ویسپرد، خرده اوستا و وندیداد. یسناها شامل هفده سرود قدیمی به نام گاتاها یا گاهان است که …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/soshiant-495x300.jpg)
سوشیانت های بعد از زردشت و ادامه پیروی از زردشت!
سوشیانت در آیین زردشت بر کسانی مانند زردشت اطلاق شده که پس از او برای هدایت بشر میآیند. وقتی به عنوان اسم (یا لقب) به کار می رود به معنای «آن کسی که سود خواهد رساند» است.[1] به عبارت دیگر، سوشیانتها در گاتاها منسوب به زردشت سودرسانانی هستند که مقرر بود سود و منفعتشان در آینده به مردم برسد. محققان گاتا شن…