نوشته‌ها

آسیب‌شناسی خانواده (قسمت چهارم)

علل آسیب‌پذیری خانواده در قسمت قبل تعدادی از عوامل تهدیدکننده ی پایداری خانواده را ارائه کردیم اینک در ادامه ی این عوامل می‌خوانیم ... ۱۳) بی‌نظمی و عدم مسئولیت یکی از عواملی که کانون مقدس خانواده را تهدید می‌کند، دیرآمدن به خانه به ویژه از طرف شوهر است. شوهری که ساعت‌های متوالی، زنش را تنها در خا…

موانع زمینه‌ساز اختلاف در دوران عقد

پس از عقد، زوجی که در دو محیط مختلف بزرگ شده و انتظارات متفاوتی از زندگی دارند و همچنین ممکن است تصویر متفاوتی از همسر رویایی نسبت به سیمای واقعی همسر خود داشته باشند، زندگی را آغاز می‌کنند. در این دوران، به دلیل عدم استقلال زوجین و همچنین وابستگی و مراودات زیاد زوجین با خانواده‌های خود انعطاف‌پذیری…

راه حل را بیابید –

حتی در میان منسجم‌ترین خانواده‌ها نیز بگو مگو پیش می‌آید‌ زیرا زندگی زیر یک سقف در برخی مواقع منجر به تنش و جر‌و‌بحث می‌شود. همه خانواده‌ها دارای برخی مشکلات ارتباطی هستند. این مشکلات می‌توانند مشکلات ساده ارتباط خانوادگی یا مشکلات پیچیده‌تری باشند. میزان پیچیدگی مشکلات خانوادگی در مورد برقرار کردن ارتبا…

بیست موضوع اصلی مشاجرات خانوادگی –

انتخاب خانواده‌مان، دست ما نیست و احتمالاً به همین دلیل است که این قدر با آنها بحث و مجادله می‌کنیم. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خانواده‌های انگلیسی به طور متوسط هر ساله ۴ روز کامل را به بحث و دعوا می‌گذرانند. این تحقیق که روی ۳۰۰۰ خانواده انجام گرفت مشخص کرد که مادرها، پدرها و فرزندانشان، حداقل سه ا…

مهریه سنگین، ریشه خانواده را می‌زند

«مهریه را کی داده و کی گرفته؟!» جمله‌ای که زمان تعیین مهریه می‌گویند و دامادها هم بر اساس همین جمله، زیر بار تعیین مهریه‌های سنگین می‌روند. جدا از آن که این جمله در قدیم کاربردی به نظر می‌رسید؛ امروزه مهریه را هم می‌دهند و هم می‌توانند ‌بگیرند. بر اساس قانون، مهریه به مالی گفته می‌شود که مرد هنگام وقوع …

درگوشی کاملا محرمانه برای مردان

مردها می‌گویند دنیای زنان، عجیب و غریب است. آنها به راحتی همسران‌شان را به بی‌فکری و غیرمنطقی بودن متهم می‌کنند... مردها گاهی به حال این زن‌های همیشه حساس و همیشه مشکوک، افسوس می‌خورند اما واقعیت این است که زنان نه از مردها کم‌هوش‌ترند و نه بی‌فکرتر. آنها تنها دنیا را از دریچه دیگری می‌بینند و به موضوعات از …

چگونه بعد از دعوا آشتى کنیم؟

 دعوا را از دو جنبه مورد بررسى قرار مى‌دهیم مسلماً اگر در زمان بحث، دعوا شدت زیادى نداشته باشد و صبر بیشترى به خرج دهیم، آشتى کردن ساده تر خواهد بود. اما در جنبه ى دوم اگر دعوا شدت بیشترى داشته باشد و به یکدیگر ناسزا بگویم یا در حین دعوا حتى یکدیگر را بزنیم، این رابطه را به سختى مى‌توانیم برقرار کن…

رابطه با همسرتان را بتکانید!

این روزها خانم‌های خانه، به فکر خانه تکانی هستند. تمیز کردن شیشه‌ها، شستن پرده‌ها و فرش‌ها، پاک کردن دیوارها و مرتب کردن محتوای کمد‌ها. این، یک سنت قدیمی است. همه ی ما به خاطر داریم که از تکاپوی مادرمان در روز‌های پایانی اسفند، متوجه می‌شدیم عید نزدیک است. ایرانیان سعی می‌کنند در حالی به استقبال سا…

دلخورم اما دوستت دارم!

اغلب زوج‌هاى جوان حتى اگر در گذشته، بهترین دخترها و پسرها براى خانواده‌های‌شان بودند، در زندگى مشترک با همسرشان، دچار اختلاف مى‌شوند. کسى نمى‌تواند ادعا کند که تا به حال با همسرش مشاجره نداشته و از همسرش نرنجیده است. بعضى‌ها به خاطر جر و بحث‌هایى که پیش مى‌آید، احساس مى‌کنند که ازدواجشان موفق نبوده ا…

عوامل تقویت استحکام خانواده از منظر اهل بیت(علیهم السلام)

جایگاه خانواده هدف اساسى دین اسلام، تربیت انسان‌ها و تامین سعادت بشر در تمام ابعاد وجودى، در تمام مراحل زندگى است. پیامبران الهى به ویژه پیامبر اسلام‏(صلی الله علیه و آله و سلم)، براى این هدف مقدس مبعوث شده و در این راه نهایت‏ سعى خود را مبذول نموده‏‌اند و در انجام این ماموریت، ‏به نیازها، ویژگی‌ها …