نوشتهها
رابطه «علم» و «اخلاق» در احادیث اسلامى
اشاره:
علم، اخلاق و تربیت واژههایی هستند که هرکدام در محدوده زندگی انسانی کاربرد خاصی داشته و حکایت از حقیقت مهمی میکنند. حال سؤال این است که آیا هرکدام از اینها دارای کار آیی مستقلّ از دیگری بوده و هیچگونه ارتباطی بین آنها متصور نیست و یا اینکه دارای ارتباط تنگاتنگ و اثرپذیری متقابل میباشند؟ …
مصادیق اهل بیت در آیه ی تطهیر (وارد شد)
عموم مفسران غیرشیعه بر این باورند که این آیه ی شریف، همسران پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را نیز شامل می شود، آلوسی در تفسیر خود آورده است:
آنچه به نظر من می رسد این است که منظور از اهل بیت، کسانی هستند که بیشترین رابطه را با آن حضرت داشته اند و رابطه ی خویشاوندی نزدیکی میان آنها برقرار …
رابطه اخلاق و تربیت خانوادگی در احادیث اسلامی –
بیشک نخستین مدرسه هر انسانی، دامان مادر و آغوش پدر اوست، و در همین جا است که نخستین درسهای فضیلت یا رذیلت را میآموزد. و اگر مفهوم تربیت را اعم از «تکوینی» و «تشریعی» در نظر بگیریم نخستین مدرسه رحم مادر و صلب پدر است که آثار خود را به طور غیر مستقیم در وجود فرزند میگذارد، و زمینهها را برای فضیلت و …
آیین همسرداری در احادیث اسلامی –
به نام آنکه دل کاشانه اوست
چراغ هر کسی در خانه اوست
یکی از موضوعات مهمی که هر مؤمنی خواهان فهم آن از کلام درربار معصومین(علیهم السلام) است، موضوع «آیین همسرداری» است. بدین منظور، بر آن شدیم تا به «آیین همسرداری در احادیث اسلامی» نظری بیفکنیم و «۴۰ حدیث» در این زمینه را برگزینیم و با ترجمه هایی دقی…
برهان نظم
یکى از راههاى عقلى و در عین حال ساده و عمومى خداشناسى، راه تفکر در نظام آفرینش است. این راه در قرآن کریم و احادیث اسلامى مورد اهتمام واقع شده است، چنان که پیوسته مورد توجه متکلمان نیز بوده است و در دوره معاصر، اهمیت بیشتر یافته است.(۱)
تعریف و اقسام نظم
نظم عبارت است از نوعى رابطه میان دو یا چند چیز. …