چهارمحال و بختياري
ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شريفترين ماههاي سال است، دراين ماه درهاي آسمان و بهشت گشوده ميشود و عبادت در اين ماه فضايل زيادي دارد. هرساله با آغاز ماه رمضان يک روح معنوي در استان چهار محال و بختياري حاکم مي شود.
در ماه رمضان در استان چهارمحال و بختياري همانند سايراستان ها آداب و رسومهاي ويژه اي وجود دارد.
نان يوخا مردم روستاي بخش سامان اين استان قبل از ورود به ماه مبارک رمضان و زماني که مي خواهند به استقبال ماه مبارک رمضان بروند به پخت نذري به نام “نان يوخا” مي پردازند.
نان يوخا توسط زنان روستايي در منازل تهيه مي شود شامل نان و شيره اي است که از شيره انگور، گردو، بادام روغن حيواني و … تهيه مي شود ودر اصل اين نان از محصولات تهيه شده خود مردم تهيه مي شود و در بين تمامي اهالي روستا توزيع مي شود.
کاکولي پزون کاکولي پزون رسمي ماندگار در چهار محال و بختياري است، کاکولي پزون يکي از آداب قديمي است که در سرتاسر اين استان بخصوص شهرستان فارسان انجام مي شود.
در شب 27 ماه رمضان تمامي شهرهاي اين استان کاکولي پزون را دارند و دراين شب هر خانواده با توجه به بضاعت مالي و برآورده شدن حاجت و استجابت دعا به پخت کاکولي پرداخته و در بين مردم توزيع مي کنند.
کاکولي نوعي نان است که خميرش از شير، آرد و خشکبار(گردو،کشکش، بادام) تشکيل شده و براي پخت بر روي اين نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زيره و ….زده مي شود و در تنور پخت مي شود.
توزيع حنا توزيع حنا در عصر روز بيست و هفتم ماه رمضان درامامزاده شهرکرد يکي ديگر از آداب و رسوم اين ماه در شهرکرد است.
اين آداب رسوم قدمت ديرينه در استان دارد و کساني که نيت و حاجت مشترک دارند حنا را در بين زائرين تقسيم مي کنند و اين رسم در عصر روز 27 رمضان در امامزاده حليمه و حکيمه خاتون شهرکرد انجام مي شود.