خیلی از مردها این طور نیستند. برای بسیاری از مردها، تنها زن زندگی و تنها موضوع مهم زندگی، مادرشان است…
چیزی که یک مرد را «مرد» میکند، تدبیر و استقلال و قدرت مردانگی او است. این که بتواند درست فکر کند و درست تصمیم بگیرد و حمایتگر خوبی برای همسرش باشد. اما خیلی از مردها این طور نیستند. برای بسیاری از مردها، تنها زن زندگی و تنها موضوع مهم زندگی مادرشان است. آنها هر قدر هم که بزرگ شده باشند باز پسر خوب مامان هستند که نه نمیگویند و بدون اجازه مادرشان آب نمیخورند. اگر خواستگار شما چنین شخصیتی دارد یا نامزد کردهاید و متوجه وابستگی همسرتان به مادرش شدهاید، کار سختی پیش رو دارید. باید واقعا با سیاست و درایت پیش بروید تا بتوانید اعتماد همسرتان را جلب کنید و از تنشهای احتمالی پیشگیری نمایید.
کدام مرد وابسته است؟
ابتدا باید تشخیص دهید واقعا نامزدتان به مادرش وابسته است یا نه. مرد وابسته، حتی اگر ظاهرا مستقل شده باشد، به لحاظ عاطفی و عقلی، به مادرش وابسته است. بدون مشورت با او تصمیم نمیگیرد، صحبتهای مادرش میتواند عقیده او را کاملا دگرگون کند و به خاطر مادرش، خیلی از کارهایی را که دوست دارد انجام دهد اما میداند مادرش مخالف است، انجام نمیدهد. از کوچکترین فرصتی برای بودن در کنارش استفاده میکند و نمیتواند به درخواستهای مادرش حتی اگر برخلاف مصلحت او باشد، نه بگوید. خیلی از مردها این کار را با توجیه آن که به مادرشان احترام میگذارند یا دلشان نمیآید مادرشان را ناراحت کنند، انجام میدهند اما در واقع، ناتوان از تصمیمگیری مستقل هستند و نمیتوانند بدون مادرشان زندگی را ادامه دهند.
اعتماد نامزدتان را جلب کنید
اگر نامزدتان به مادرش وابستگی زیادی دارد، باید کارهایی انجام دهید تا او به شما اعتماد کند و تصمیمات شما را بی نقص یا حداقل کم نقص بداند؛ یعنی به نحوی به نامزدتان ثابت کنید که من هم مثل مادرت به تو علاقه دارم و برای زندگی مان تدبیرهای لازم را در نظر گرفته ام. البته نباید توقع داشته باشید که همسرتان در مقابل هر اظهار نظر مادرش بایستد و آن را مخالف استقلال در زندگیاش بداند. برخورد نامناسب با مادرها در چنین مواقعی، عواقب خوبی در زندگی مشترک شما نخواهد داشت و در آینده مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.
بدگویی نکنید
نباید هیچ گاه از مادر و خانواده شوهرتان در برابرش بدگویی کنید. بعضی از خانمها، اشتباه میکنند و زمانی که از خانواده همسرشان رفتاری را میبینند که مطابق میل آنها یا متناسب با آداب و رسوم خانوادگیشان نیست، مدام آن را به همسر آینده یادآوری میکنند. در چنین حالتهایی، معمولا اعتماد همسر شما نسبت به شما سلب میشود، چون فکر میکند که همسرش نمیتواند با مادر او رفتار درستی داشته باشد؛ یا همسرش از همین ابتدای ارتباط در حال ناسازگاری است و وقتی زندگیتان را زیر یک سقف شروع کنید، اوضاع از این هم بدتر میشود. بنابراین به همسرتان نشان دهید که بد خانواده او را نمیخواهید.
دچار سوءتفاهم نشوید
همه توصیههای مادرشوهرتان را دخالت در نظر نگیرید. همچنین گاهی شوهری با نظر مادرش موافق است و این که در برابر آن موضع نمیگیرد، نشاندهنده استقلال نداشتن او نیست. معمولا توصیههای مادرها به پسر و عروسشان از روی خیرخواهی و منطقی است، ولی بعضی دخترهای جوان همین توصیههای درست را هم نمیپذیرند. با این حال و اگر یکی از همین توصیهها را مادر خودشان یا زن همسایه به آنها داشته باشد روی آن حساسیتی ندارند ولی با شنیدن یک نصیحت از مادرشوهرشان، احساس میکنند که در زندگیشان دخالت شده و به استقلالشان ضربه خورده است.
مدیریت کنید
اگر مادرشوهرتان نصیحتی کرد که از نظر شما درست نبود، این مسئله باید مدیریت شود. در این مواقع لازم نیست که زن و شوهر، این مسئله را خیلی بزرگ جلوه دهند و با یکدیگر اوقات تلخی کنند. زوجها باید با یکدیگر هماندیشی کنند و این گونه هم فکر نکنند تصمیماتی که خودشان میگیرند قطعا درست و نصیحتهای دیگر قطعا اشتباه است. باید علاوه بر سپاسگزاری از مادر برای این توصیه، از او عذرخواهی کنید و بگویید که نظر ما در حال حاضر یک مقداری متفاوت است.
اگر شما بزرگترید
اگر با فاصله سنی معکوس ازدواج میکنید، یعنی خانم از آقا بزرگتر است باید در نظر داشته باشید که در هنگام ازدواج نباید سن پسر کمتر از ۲۵ سال باشد. میتوان گفت از ۲۵ سالگی به بعد، مردها به پختگی و استقلال میرسند و میتوانند شخصا انتخابکننده همسر آیندهشان باشند و اگر همسری بزرگتر از خود را برگزیده اند، دلایل منطقی برای این کار داشته و مستقل تصمیم بگیرند.
منبع: تبیان