شبهه
جرا خداوند در قرآن نام علی علیه السلام را به صراحت ذکر نکرد ؟
پاسخ:
امام خمینی رحمه الله علیه در کتاب وزین ” کشف الاسرار ” به صورت محققانه به این سوال پاسخ می دهد
به برخی از آن پاسخ ها اشاره می شود
الف ) بنا نیست قرآن کریم به همه مسائل بپردازد . آیا در قرآن کریم تعداد رکعات و نیز دفعات نماز و اجزاء و جزئیات و واجبات آن اشاره شده است ؟
آیا قرآن کریم در باب صفات ذات حق و جزئیات عالم برزخ و قیامت به گونه ایی سخن گفته است که هیچ گونه ابهام و اختلافی باقی نماند ؟
می دانیم تنازعات سنگین و خونینی درباره برخی از صفات و افعال خدا در طول تاریخ میان مسلمین پیش آمده است مانند اینکه کلام خدا حادث است یا قدیم ؟ قرآن حادث است یا قدیم ؟ و یا مسئله جبر و اختیار و …
خلاصه اینکه اگر بنا بود که قرآن کریم به جزئیات اشاره کند پس سنت پیامبر به خاطر چیست ؟ اگر حجیت سنت پیامبر را همانند حجیت کتاب خدا پذیرفتیم چه فرق می کند که مسئله ای در کتاب خدا بیان شود یا در سنت رسول خدا (صلی الله علیه و آله)
ب ) اگر هم قرآن کریم به مسئله ولایت حضرت اشاره می کرد معلوم نبود که اختلاف و نزاع برداشته می شد بلکه ممکن بود که ریاست طلبان با ترفندهای مختلف به توجیهاتی دست بزنند مثلا می گفتند کلمه ولایت یا امامت و امثال آن معانی مختلف دارد و معلوم نیست که مراد قرآن کدامیک از این معانی است چنانکه همین توجیه را در مورد حدیث غدیر مطرح کردند و گفتند کلمه مولا در عبارت ” من کنت مولاه … ) به معنای دوست می باشد نه اولی به تصرف . مثلا در آیه ولایت یعنی آیه ” انما ولیکم الله و رسوله … ” اگر هم خداوند به صراحت نام حضرت علی علیه السلام را می برد باز می گفتند منظور از ولایت در این آیه دوستی و مودت است و یا اینکه می گفتند این آیه با فلان آیه منسوخ شده است و یا اینکه حدیثی جعل می کردند و به پیامبر نسبت می دادند که در آخر عمر فرمود این آیه بعدا منسوخ واقع شد و خداوند کار خلافت را به شورا و اجماع و بیعت مردم واگذار کرده است چنانکه در قضیه فدک در برابر ادعای حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها حدیثی را به این مضمون جعل کردند که پیامبر فرمود : ” انا معاشر الانبیاء لانورّث درهما و لا دینار. … “
منبع: www.askdin.com/showthread.php?t