عنوان: شیوه تربیت کودک در دنیای مدرن
مولف: سوزان پالمر
مترجم/ محقق: جواد شافعی مقدم
ناشر: انتشارات سلیس
سال نشر: ۱۳۹۲
نوبت نشر: اول
محل نشر:تهران

۳۲۰ صفحه

متأسفانه ما فرزندان‌مان را با تلویزیون تربیت می‌کنیم. وقتی می‌خواهیم آنان را ساکت کنیم، برای آنان تلویزیون روشن می‌کنیم. خودمان هم عادت کرده‌ایم به آن‌چه پخش می‌شود، نگاه کنیم.

معمولاً‌ کودکان از دو سالگی تماشای فیلم‌های کارتونی را شروع و تقریباً در شش سالگی به تماشای تلویزیون عادت می‌کنند. انگیزه آنان از نشستن در پای تلویزیون علاوه بر سرگرمی، غالباً برای فهمیدن دنیای اطراف است.

کودکان ما باید روزانه مقدار زیادی مطالب جدید در حافظه‌شان ضبط کنند. برای این‌که مطالبی را که در مدرسه به آن‌ها توضیح داده‌اند، یا در کلاس قرآن یاد گرفته‌اند، خوب بفهمند، باید در خانه یاد گرفته‌هایشان را تمرین کنند تا حسابی برایشان جا بیفتد.

پیشرفت یا عدم پیشرفت در کلاس حفظ یا مدرسه، به یادگیری در خانه، بستگی جدایی‌ناپذیری دارد. در این‌جا ما می‌توانیم به شیوه‌ای متفاوت از کلاس قرآن، اثری مستقیم بر رفتار و آموزش‌های قرآنی کودکان‌مان داشته باشیم.

خانواده در تعلیم و تربیت کودکان، نقش مهمی را ایفا می‌کند. یکی از نکات بسیار مهم در خانواده، ارتباط است، یعنی والدین باید به روش‌های صحیح برقراری ارتباط با کودکان، آگاهی داشته باشند. با فرزندان خود ارتباط برقرار کرده، فرصت ابراز عقاید را به او بدهند، به نیازهای وی پی ببرند، انتظارات آنها از کودک، فرصت برقراری ارتباط به کودک، زمینه اطمینان به والدین و مراجعه به آنها، هنگام ایجاد مشکل و فراهم کنند.

ایجاد فضای آرامش بخش در خانواده: چنانچه والدین در صدد موفقیت تحصیلی و سلامت شخصیت کودکان باشند، باید محیط خانواده را از هر گونه درگیری و تنش دور سازند.

منبع: آی کتاب