![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-50-495x300.jpg)
فقیه مدینه ؛ سعید بن مسیب
اشاره:
سعیدبن مسیب، از شخصیتهای بزرگ علمی و دینی قرن اول هجری است. او از بزرگان تابعان و نخستین فقیهان مدینه به شمارمی رود. بلکه فقیه الفقهاء و موسس مکتب فقهی مدینه می باشد; درعالم شیعه نیز از عالمان و محدثان شیعه است; از جمله افرادی است که عصر چهار معصوم; امام علی، امام حسن، امام حسین و امام سجاد …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/index-49-495x300.jpg)
شیخ مفید
اشاره:
در میان دانشمندان اسلامى، بزرگانى یافت مى شوند که در پیشرفت احکام الهى درجوامع تاثیر بسیار داشته، آثارى جاویدان ازخود به جاى گذاشته اند؛ شیخ مفید، در شمارچنین دانشمندانى جاى دارد که در این نوشته به زندگی نامه مختصر او اشاره شده است.
ابوعبدالله محمدبن محمدبن نعمان…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/05/index-4-495x300.jpeg)
محمد بن قولویه
اشاره:
سخن از محدثى گرانقدر است، گرچه از شخصیتبا عظمتش، در کتب رجالى به گونه اى مفصل ذکرى به میان نیامده، ولى شان و منزلتش بر اهل نظر پوشیده نیست. از میان علما، بسیارى زبان به تعریف و تمجیدش گشوده اند. ما در این نوشتار سعى داریم در حد توان خویش، با معرفى اساتید و شاگردان این محدث بلندمرتبه و انسان اله…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/05/index-495x300.jpeg)
سیرى در اندیشه و احوال شهید سیدحسن مدرس(ره)
اشاره:
تاریخ معاصر ایران تا قبل از انقلاب اسلامى مجاهدتها و شخصیتهاى بزرگى را به نمایش مى گذارد که هرکدام در جاى خود شایان ذکر هستند اما در این میان نام سید حسن مدرس طنین خاصى دارد و مدحتسرایى او از هرگونه اتهام و گزافهگویى در امان است؛ مدرس در برههاى از تاریخ معاصر ایران نقشى ایفا نمود که بل…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/12/آیتالله-محمد-شجاعی-495x300.jpg)
نقش عالمان دینى از نگاه فاطمه (علیهاالسلام)
اشاره:
گذری به تاریخ و متون روایی، رجالی و حدیثی گواهی می دهد که امامان شیعه علیهم السلام بر اساس حکمت و لطف با دو روش «نصب خاص » و «نصب عام » مراجع قابل اطمینان برای دسترسی تشنگان معارف اهل بیت علیهم السلام به سرچشمه جوشان علوم الهی امامان را تعیین کرده اند:
الف) نصب خاص: در این روش امامان علیهم السلام اش…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/fae4dcc9-8632-47e0-9b2f-4dc1c9b51c90.jpg)
میرزا کاظم تبریزی (ره)
ولادت
فقیه اصولی، محدث رجالی و جامع معقول و منقول، آیتاللَّه میرزا کاظم تبریزی از علمای مشهور حوزههای علمیه نجف و قم، در حدود سال ۱۲۹۹ ش (۱۳۴۰ق) در تبریز به دنیا آمد و در نوجوانی به تحصیل علوم دینی روی آورد. وی پس از گذراندن دروس مقدمات و سطح در ۲۱ سالگی به نجف کوچید و از حضرات آیات: شیخ موسی خوانسا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/01/IMG11151701-381x400.jpg)
شیخ محمد خیابانی (ره)
اشاره:
روحانی مجاهد، شیخ محمد خیابانی در سال ۱۲۵۹ شمسی در در روستای خامنه ارونق از توابع تبریز متولد شد. وی پس از فراگیری علوم مقدماتی، از محضر حضرات آیات سید ابوالحسن انگجی و میرزا عبدالعلی، فقه و اصول و هیئت و نجوم را آموخت و پس از مدتی به تدریس پرداخت. پتروفسکی اقامت و به تجارت اشتغال داشت،.
پس ا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/index.jpg)
سید عبّاس موسوى لبنانى
اشاره:
شهر «نبى شیث» به دلیل اینکه به پیامبر خدا شیث نبى و فرزند حضرت آدم منسوب است، این نام برایش برگزیده شده است. گروهى از در این شهر سکونت داشته و دارند. در سال (۱۳۷۱ ه'.ق.) مطابق با (۱۳۳۱ ه' .ش) - از پدرى موسوى و مادرى هاشمى - فرزندى دیده به جهان گشود که نام «عباس» برایش برگزیده شد به امید اینکه…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/11/index-6.jpg)
على قدوسى (ره)
اشاره:
مجاهد و مبارزه نستوه شهید قدوسى در سال ۱۳۰۶ در یک خانواده روحانى در نهاوند متولد شد. این شهید والامقام تحصیلات ابتدایى خود را در زادگاهش به پایان رساند و در سال ۱۳۲۳ وارد حوزه علمیه قم شد و بعد از گذراندن دروس مقدماتى و عالیه حوزوى، قبل از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به درجه اجتهاد رسید، ایشان مورد نظر خاص…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/طسص-495x300.jpg)
سید محمدرضا علوی تهرانی (ره)
اشاره:
آیت الله حاج سیدمحمدرضا علوی تهرانی در روز سه شنبه ۶ ذی القعده سال ۱۳۴۷ هجری قمری برابر با اسفند ماه ۱۳۰۵ هجری شمسی در خاندانی روحانی از اهل فضیلت و تقوی دیده به جهان گشود. پدر ایشان نامش را محمدرضا و لقبش را شمس الدین نهادند. آباء و اجداد ایشان تا ۵ قرن پیش، همگی از علماء و همات دین و روحانیی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/12/آیتالله-محمد-شجاعی-495x300.jpg)
عبدالوهاب قاسمی
اشاره:
یکی از نواحی استان زرخیز و خوش آب و هوای مازندران، شهرستان سوادکوه می باشد. این شهر در دره ای واقع در البرز مرکزی، با وسعت ۲۴۴۱ کیلومتر مربع، واقع شده است. از شمال با قائم شهر، از جنوب با فیروزکوه، از مشرق با منطقه جنگلی دودانگه ساری و از مغرب با بخش بندپی از توابع بابل هم مرز می باشد.(۱) نقاط ک…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/11/تصویر_میرزای_شیرازی-374x400.jpg)
میرزا محمد حسن شیرازى
اشاره:
حـاج مـیـرزا مـحـمـد حـسن شیرازى , معروف به میرزاى شیرازى بزرگ , ابتدا دراصفهان تحصیل کرد و سپس به نجف رفت و در حوزه درس صاحب جواهر شرکت کردو بعد از او به درس شـیـخ انـصارى رفت و از شاگردان مبرز و طراز اول شیخ شد بعد ازشیخ انصارى مرجعیت عامه یـافـت در حـدود ۲۳ سـال مرجع على الاطلاق شیعه…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/12/طسص-495x300.jpg)
میرزا احمد آشتیانى
اشاره:
فقیه و فیلسوف شیعه، فرزند کوچک میرزا محمد حسن آشتیانی است. وی از ۵ تن از مراجع زمان یعنی میرزا حسین نائینی، شیخ عبدالکریم حائری، آقا ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی و حاج آقا حسین بروجردی اجازه اجتهاد داشت. او مدرس علوم معقول و منقول بود و از جمله آثار ایشان میتوان رساله قول ثابت، مقالات احمدیه و نام…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/12/آیتالله-محمد-شجاعی-495x300.jpg)
محمد شجاعی (ره)
اشاره
آیت الله محمد شجاعی بیستم شهریور ۱۳۱۹ هجری شمسی در یکی از توابع شهر زنجان متولد شد. استاد محمد شجاعی در سال ۱۳۳۵، از زنجان، به سرزمین دانش و تقوا، قم، هجرت کرد و در آنجا رسالت علماندوزی را به کمال رساند آنگاه در درس خارج حضرت امام خمینی (ره) حاضر شد تا از مبانی علم اصول فقه بهره مند شود . هم…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/12/آیتالله-محمد-شجاعی-495x300.jpg)
سید ابوالقاسم نجفی دهکردی(ره)
ولادت
گروهی از سادات محترم که نسب شان به عبدالله فرزند امام سجاد ـ علیه السلام ـ منتهى میشود از گذشتههاى دور در شهر کرد اصفهان، که نام قدیمش «دهکرد» بود، رحل اقامت افکنده بودند. سید محمد باقر دهکردى در زمره این افراد به شمار میرفت. او با زهد و پرواپیشگی، روزگار میگذرانید و مورد احترام مردم آن دی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/12/آیتالله-محمد-شجاعی-495x300.jpg)
سیّد ابوتراب موسوى خوانسارى(ره)
اشاره:
فقیه و مدرس بزرگ حوزه ها، سید ابوتراب عبدالعلى موسوى خوانسارى، ۱۷ رجب (۱۲۷۱ هـ . ق.) در شهر خوانسار دیده به جهان گشود.[۱] پدرش آیه الله سید ابوالقاسم جعفر خوانسارى، از عالمان و فقیهان معروف نجف اشرف و خوانسار بود. وى تحصیلات علوم مقدماتى حوزه را در زادگاهش به پایان رساند و سپس به نجف اشرف مهاجرت…