![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2021/04/رمضان-495x400.jpg)
سلام
اشاره: چه زیباست آنگاه که موجودی ضعیف وکوچک در مقابل وجودی بی نهایت بزرگ و لایزال میایستد و با آهنگی موزون، از سر صدق و صفا و اخلاص، به نیایش میپردازد. چه لذت بخش است…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/06/index.jpeg)
نماز در اسلام
اشاره:
نماز عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانهروز واجب است. نماز نخستین عبادتی است که بر پیامبر(ص) و پیروانش در مکه واجب شد همچنین در قرآن و متون دینی از آن به عنوان «ستون دین» و «شرط قبولی سایر اعمال» یاد شده است. نماز باید رو به قبله خوانده شود و ذکرهای خاص و اعمالی مانند رکوع و سجد…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/08/1_1_hamze-2-askquran-495x400.jpg)
مقام حمزه (ع) در قیامت از زبان پیامبر (ص)
اشاره:
حمزه سیدالشهداء (علیه السلام) عموی بزرگوار پیامبر اسلام آزاد مردی بود که حتى پیش از پذیرش اسلام، از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در برابر آزارهاى مشرکان حمایت مى کرد، گرویدن وى به اسلام موجب سربلندى دین خدا شد.حمزه بن عبدالمطلب، عموى پیامبر گرامى اسلام بود، دو سال پیش از ولادت رسول خدا (صلی …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/feetr-495x300.jpg)
عید فطر در قرآن کریم
اشاره:
عید در لغت از ماده عود به معنى بازگشت است، و لذا به روزهایى که مشکلات از قوم و جمعیتى بر طرف میشود و بازگشت به پیروزیها و راحتیهاى نخستین میکند عید گفته میشود، و در اعیاد اسلامى به مناسبت این که در پرتو اطاعت یک ماه مبارک رمضان و یا انجام فریضه حج، صفا و پاکى فطرى نخستین به روح و جان باز میگردد و آ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/fatr-495x300.jpg)
عید فطر جشن بازگشت به فطرت است
اشاره:
اولین روز ماه شوال به عنوان عید فطر و جشن بازگشت به فطرت معین شده است، زیرا مسلمانان روزه دار در طول ماه رمضان با ارتباطهاى پى در پى با خداوند متعال و استغفار از گناهان به تصفیه روح و جان خویش همت گماشته و از تمام آلودگیهاى ظاهرى و باطنى که بر خلاف فطرت آنهاست، خود را پاک نموده و به فطرت واق…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/1-شوال-هلاكت-قوم-عاد-495x300.jpg)
۱ شوال – هلاکت قوم عاد
اشاره:
قوم عاد، مردمى در سرزمین "احقاف"، میان یمن و عمان بودند که در آن جا به خاطر وفور نعمت، از حال و روز خوشى برخوردار بودند و به خاطر رفاه زدگى و جهل عمومى مردم، به تدریج روش بت پرستى و گریز از توحید و خداپرستى در پیش گرفتند و در فسق و فجور غوطه ور شدند و ظالمین و زورگویان آنان، به محرومان و مستضعفان س…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/ورود-حضرت-امام-على-بن-موسى-الرضا-ع-به-مرو-495x300.jpg)
ورود حضرت امام على بن موسى الرضا (ع) به مرو ۱شوال
اشاره:
از جمله رویدادهای مهمی که در تاریخ ایران از جایگاه والایی برخوردار است، سفر امام رضا علیه السلام به ایران و استقرار ایشان در مرکز خلافت، یعنی مرو(خراسان) در جایگاه ولایتعهدی است. هر چند این سفر با اصرارهای مأمون، خلیفه وقت عباسی، صورت پذیرفت؛ اما در عمل دارای آثار و پیامدهای درخشانی است. حضرت علی بن…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/ead-495x300.jpg)
عید سعید فطر
عید فطر یکى از دو عید بزرگ در سنت اسلامى است که درباره آن احادیث و روایات بیشمار وارد شده است. مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه دارى به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیارى از کارهاى مباح دیگر امتناع ورزیده اند، اکنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند مى طلبن…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/شروع-غيبت-كبرى-امام-مهدى-عج-4-شوال-سال-329-هجري-قمري-495x300.jpg)
شروع غیبت کبرى امام مهدى (عج)
دوران زندگى امام زمان علیه السلام را مى توان به سه دوره تقسیم کرد:
۱- دوره کودکى (از سال ۲۵۵ تا سال ۲۶۰).
۲- دوره غیبت صغرى (از سال ۲۶۰ تا ۳۲۹).
۳- دوره غیبت کبرى (از سال ۳۲۹ هجرى قمرى شروع مى شود تا وقتى که فرمان و نهضت جهانى آن حضرت از طرف خداوند متعال صادر گردد).
اخبار و روایات در این مورد بسیا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/08/غزوه-بَنى-سَليم-در-«كدر»-495x300.jpg)
غزوه بَنى سَلیم در «کدر»۱شوال
ابن اسحاق مى گوید: رسول خدا صلى الله علیه و آله در بازگشت از بدر جز هفت شب در مدینه نماند که بار دیگر براى «غزوه بنى سلیم» (۱) از مدینه بیرون رفت و «سباع بن عرفطه غفارى» یا «ابن أم مکتوم» را در مدینه جانشین گذاشت، تا به آبگاهى از بنى سلیم که به آن «کدر» مى گفتند، رسید، در آنجا سه شب اقامت گزید و سپس…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/06/وفات-حضرت-خدیجه-سلام-اللَّه-علیها.jpg)
وفات حضرت خدیجه سلام اللَّه علیها(۱۰ ماه رمضان)
۱۰ ماه رمضان - وفات حضرت خدیجه سلام اللَّه علیها
در این روز حضرت خدیجه کبری سلام اللَّه علیها از دنیا رحلت فرمودند.
(الوقایع و الحوادث: ج ۱، ص ۱۲۷، فیض العلام: ص ۲۷، مسار الشیعه: ص ۶ - ۷، نفائح العلام: ص ۱۵ - ۱۹۱)
این قول بنابر نقل ۴۵ روز بعد از رحلت جناب ابوطالب علیه السّلام است.
(نفائح العلام: ص …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/05/emam-alii-495x300.jpg)
شهادت حضرت على(علیه السلام)۲۱رمضان
۲۱ رمضان - شهادت حضرت على(علیه السلام).
سال ۴۰ هجرى قمرى ، شهادت حضرت على(علیه السلام).
پس از آن که ضربت خوردن حضرت على(علیه السلام) در شهر کوفه پراکنده شد، اهالى این شهر، به ویژه شیعیان و محبان آن حضرت، سراسیمه وارد مسجد شده و از حال آن حضرت پرس و جو نمودند. آنان هنگامى که به نزد آن حضرت رسیدند، دید…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/06/abotaleb-495x300.jpg)
وفات حضرت ابوطالب(ع) ۷ رمضان
سال دهم بعثت
در تاریخ درگذشت حضرت ابوطالب بن عبدالمطلب، عموى بزرگوار پیامبر(صلی الله علیه و آله) اتفاق چندانى نیست. با این که مورخان و سیره نگاران همگى متفقند که وى در سال دهم بعثت ]سه سال پیش از هجرت[ در مکه معظمه، بدرود حیات گفت، ولى در روز و ماه وفاتش اختلاف دارند. برخى بیست و ششم رجب و برخى دیگر…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/06/mearaj-1-495x300.jpg)
معراج پیامبر اسلام ۱۷ رمضان
صدیقه مقدس پور
معجزه معراج؛ حاصل عبودیت خالص رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)
سفر معنوی معراج از رخدادهای شگفت انگیز در صدر اسلام برای شخص پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) است که به عنوان یکی از معجزات آن حضرت بوده و عقل بشری از درک حقیقت آن ناتوان است. این سفر ملکوتی در سایه عبودیت…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2014/06/22-e1405068622487-300x400.jpg)
خطبه امام حسن(ع) پس از شهادت پدر(۲۲ رمضان)
چکیده
اى مردم در این شب قرآن نازل شد، و در این شب عیسى بن مریم را به آسمان بردند، و در این شب یوشع بن نون کشته شد، و در این شب پدرم امیر المؤمنین(علیه السلام)از این جهان رحلت کرد، به خدا سوگند هیچ یک از اوصیا بر پدرم در رفتن به بهشت پیشى نجسته، و نه هر کس که پس از اوست، و این گونه بود که رسول خدا(…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/05/zarbat-495x300.jpg)
ضربت خوردن امام امیرالمؤمنین على (علیه السلام) ۱۹ رمضان
ضربت خوردن امام امیرالمؤمنین على (علیه السلام) در مسجد کوفه ۱۹ رمضان سال ۴۰ هجری قمری
عبدالرحمن بن ملجم مرادى، از گروه خوارج و از آن سه نفرى بود که در مکه معظمه با هم پیمان بسته و هم سوگند شدند، که سه شخصیت مؤثر در جامعه اسلامى، یعنى امام على بن ابى طالب(علیه السلام)، معاویه بن ابى سفیان و عمرو بن عاص را د…