![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/02/حضرت-زهراس-495x300.jpg)
جلوههای تربیتی حضرت زهرا(علیهاالسلام) درباره فرزندانش
آغاز پرورش اخلاقی کودک
کودک از زمانی که پا به عرصه وجود میگذارد، روح او چون لوحی سفید آمادگی پذیرش هر نقشی را دارد و اولین نقاشی که شخصیت او را جزء به جزء ترسیم میکند، مادر است. آنچه از کودکی بر ضمیر شخص نقش میبندد، در مراحل بعدی زندگی او آثار مهمی از خود بر جای میگذارد. در روایتی آمده است:
مادری …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/والدین-در-تربیت-فرزندانشان-495x300.jpg)
هشت طرز فکر بسیار اشتباه والدین!
حاضر نشدن بر سر میز غذا و صحبت کردن در مورد مسایل مالی در حضور فرزندان، آن قدر هم مهم نیستند که به خاطر آنها احساس گناه کنید. سعی کنید از اجبارها و قانونهایی که ایجاد کرده اید، دست بکشید.
در ادامه هشت طرز فکر اشتباه والدین در تربیت فرزندانشان را نام برده و دلیل غلط بودن آن را گفتهایم.
۱- فرزندان را …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/فرزندپروری-495x300.jpg)
آژیرهای تربیتی مخصوص والدین –
والدین در تربیت فرزندان، دچار یکسری اشتباهات رایج میشوند، آگاهی از این اشتباهات منجر میشود تا از انجام دادن آنها اجتناب کنند و فضای مناسب تربیتی را برای فرزند خود فراهم آورند.
تربیت و فرزندپروری یکی از دشوارترین وظایف والدین است. گاهی والدین در تربیت فرزندان دچار یکسری اشتباهات رایج میشوند. در …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/ابراز-محبت-495x300.jpg)
از کودکیام، بزرگیام را بشناس! –
تجربههایی که در کودکی داشته ایم، بر رفتارهای ما در بزرگسالی تاثیر میگذارند و ناخواسته و ناخودآگاه، با همسرمان رفتاری مشابه والدین خود داریم. درک این حقیقت، نخستین گام برای بازسازی یک ارتباط مخدوش شده است...
فرزندان ما هم از ما میآموزند و رفتارهایمان بر نسل آینده هم تاثیر خواهد گذاشت.
ما در کو…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/شخصیت-فرزند-495x300.jpg)
عینک فرزندتان را بزنید!
اگر شما همیشه از زور استفاده کنید و یا نقش معلم را بازی کنید، فرزند شما هیچ گاه به تواناییهای شخصی خود، که او را از دیگران متمایز میسازد، پی نخواهد برد.
تقویت شخصیت فرزند به این نیاز دارد که شما بین برخوردهای ویرانگر و برخوردهای سازنده تفاوت قائل شوید. برخوردهای منفی و مخرب شامل کتک زدن و فریاد کش…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/09/شیوه-های-تربیت-فرزند-از-دیدگاه-امام-علی-495x300.png)
تربیت لذتبخش
خانواده، اولین پایهگذار شخصیت و ارزشها و معیارهای فکری کودک است و نقش مهمی در تعیین سرنوشت و سبک و خط مشی زندگی آینده او دارد. خانواده، نخستین محیط زندگی فرد است و در حقیقت الگوی کوچکی از الگوی وسیعتر اجتماعی به شمار میرود که در آینده با آن مواجه خواهد شد. در آن جاست که کودک با جهان آشنا میشود و ار…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/فحش-495x300.jpg)
به فرزندتان فحش ندهید!
ویدئویی در شبکههای اجتماعی دستبهدست میچرخد. مربی مهد کودکی به زور به کودک غذا میدهد، موهایش را میکشد و او را هل میدهد؛ فردای آن روز پای تکتک خانوادهها به مهد فرزندشان در گوشه و کنار کشور باز میشود. عدهای تصمیم میگیرند مسئولیت نگهداری از کودکشان را در خانه برعهده بگیرند و عدهای به فکر ثبت …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/تربیت-دینی-کودکان-495x300.jpg)
روشهای تربیت دینی کودکان
رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): «الولد الصّالح ریحانه من ریاحین الجنّه؛ فرزند صالح، گلی از گلهای بهشت است».
انسان هنگام تولد، موجودی ناتوان و نیازمند به پرستار، ولی دوست داشتنی و با یک سلسله استعدادهای مختلف است که با تولد خویش، به زندگی پدر و مادر رونقی تازه و گرمی و صفا میبخشد و ساعتها آنان…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/07/مقتضيات-متفاوت-در-سنين-مختلف-495x300.jpg)
مقتضیات متفاوت در سنین مختلف
اشاره
حضرت على(علیه السلام) میفرماید: «کودک، هفت سال آزاد است و هفت سال مورد ادب و توجه و هفت سال دیگر، مورد خدمت و یاور است».(بحار الانوار ج ۲۳ ص ۶۵)
از روایات اسلامى استفاده میشود که آغاز تعلیم مدرسهاى کودک، در هفت سالگى است. امام صادق(علیه السلام) میفرماید:
«کودک، هفت سال بازى میکند و هفت…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/06/معنویت-فرزندان-ما-در-محیط-های-غیر-اسلامی-495x300.jpg)
معنویت فرزندان ما، در محیطهای غیراسلامی
تعلیم و تربیت فرزندان، یکی از اصلیترین وظایف والدین است، اما متأسفانه در جامعه ما با توجه به این که نهادهایی هم چون آموزش و پرورش و رسانههای جمعی قابل اعتماد تلقی میشوند، برخی از پدران و مادران این مسئولیت سنگین خود را فراموش کرده اند. به عبارت دیگر، نه فرصتی برای تربیت فرزندان وجود دارد، نه علم آن؛ و نه اهمیتی ک…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/مزایای-چند-فرزندی-1-495x300.jpg)
مزایای چند فرزندی
در خانوادههای پرجمعیت، همبستگی بین اعضای خانواده بیشتر است. از طرفی کودکان، همیشه همبازی دارند.
هر زن و شوهری، یک روز باید درباره تعداد فرزندانی که میخواهند داشته باشند، تصمیم بگیرند. در این مقاله سعی کردهایم کمی از مزایا و معایب هر دو (تک فرزندی یا چند فرزندی) سخن بگوییم و به شما در گرفتن تص…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/بررسی-کلی-در-رابطه-با-تک-فرزندی-یا-چند-فرزندی-2-495x300.jpg)
بررسی کلی در رابطه با تکفرزندی یا چندفرزندی
در هر دوره از زمان، دولت با توجه به برنامهریزیهای سیاسی خود، مردم را ترغیب به افزایش جمعیت و یا کاهش جمعیت میکند. اما این تبلیغات، فقط برای تنظیم جمعیت کشور و سایر دلایل سیاسی است؛ اما کدام یک برای شما بهتر است؟ تک فرزندی و یا چند فرزندی؟
یکسوم جمعیت کشور را تکفرزندها تشکیل میدهند. گرفتن نمرا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/دوستی-بهترین-ارث-برای-فرزندان-495x300.jpg)
دوستى، بهترین ارث براى فرزندان
هر پدر و مادرى باید با آگاهى و درایت کامل، رفتار فرزندان خود را زیر نظر داشته باشد و از طریق رفتارهاى آنها، به احساساتشان پى ببرد...
این نکته را هیچ گاه نباید فراموش کرد که هر یک از ما، روزى جوان بودهایم. اگر هر فرد بزرگسالى هم چنان جوان مىماند و دوران جوانى را مىفهمید، هیچ جوانى پیر نمىشد. جوانا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/هفت-روش-ابراز-علاقه-به-فرزندان-495x300.jpg)
فرزندان ما، ناجیان ما نیستند
در قبال رسیدگی و عشقی که به فرزندانمان میدهیم، آنها را مدیون و بدهکار و ناامن نکنیم، به آنها کمک کنیم زندگیهای مستقل و ذهنهای آرام داشته باشند. فرزندان ما ناجیان ما نیستند.
اغلب میپنداریم فرزندی که خیلی به والدینش توجه دارد، فرزندی نمونه و وفادار است ولی چنین نیست، واقعیت این است که وقتی فرزندی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/تبعیض-بین-فرزندان-چه-تبعاتی-دارد-495x300.jpg)
تبعیض بین فرزندان چه تبعاتی دارد؟
تفاوت در سن و جنسیت فرزندان، باعث میشود نیازها و عواطف آنها متفاوت باشد و پدر و مادر با هر کدام، به شیوه خاصی رفتار کنند. فقط باید مراقب باشند این تفاوت در رفتار، به تبعیض بین فرزندان و فرق گذاشتن بین آنها منجر نشود...
این که یکی از فرزندانتان، مهربانتر از بقیه است و شما او را بیشتر دوست دارید ی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/11/چگونه-کودک-را-برای-ورود-فرزند-دوم-آماده-کنیم-495x300.jpg)
زمان مناسب برای فرزندآوری، چه هنگام است؟
با توجه به سن بالای ازدواج در شرایط فعلی جامعه، فرصت باروری این زوجین هم کوتاهتر از زوجینی است که در سنین پایینتر ازدواج کردهاند، حالا چه باید کرد؟
بحثی در این مساله نیست که امروزه سن ازدواج جوانان رو به افزایش گذاشته است و طبعا در چنین وضعیتی فاصله سنی بین والدین و فرزندان هم زیاد میشود؛ نکته دیگری که…