نوشتهها
«احمد» در حدیث موسوم به وصیت وارد شد
اشاره:
مهمترین استناد احمد بصری، جهت اثبات حقانیت خود به عنوان فرزند و وصی حضرت امام مهدی(عج)، روایتی تحت عنوان «وصیت» حضرت رسول اکرم(ص) در کتاب «الغیبه» شیخ طوسی(ره) است. اولین بهره برداری احمد بصری، از یک مشابهت اسمی در پایان این روایت آغاز شده و از این رهگذر، خود را فرزند امام مهدی(عج) و سیزدهمین وصی …
وصیت امیر مؤمنان على (علیه السلام)..
اشاره:
علی بن ابیطالب مشهور به امام علی(علیه السلام) و امیرالمؤمنین (۱۳ رجب سال ۲۳ قبل از هجرت - ۲۱ رمضان سال ۴۰ق)، امام اول همهٔ مذاهب شیعه، صحابی، راوی، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است. وی پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله)، همسر حضرت فاطمه(س)، پدر و جدِّ یازده امام شی…
وصایاى امام صادق علیه السلام، هنگام شهادت
اشاره:
جعفر بن محمد معروف به امام جعفر صادق(علیه السلام) (۸۳-۱۴۸ق) ششمین امام شیعیان امامی بعد از پدرش امام باقر(علیه السلام) و پنجمین امام اسماعیلیه است. او به مدت ۳۴ سال (۱۱۴ تا ۱۴۸ق) امامت شیعیان را بر عهده داشت که با خلافت پنج خلیفه آخر اموی یعنی از هشام بن عبدالملک به بعد و دو خلیفه نخست عباسی سفا…
وصیت امیرالمؤمنین هنگام شهادت..
و من کلام له (علیه السلام) قاله قبل مَوته على سبیل الوصیه لما ضربه ابن ملجم لعنه الله:
وَصِیَّتِی لَکُمْ أَلَّا تُشْرِکُوا بِاللَّهِ شَیْئاً، وَ مُحَمَّدٌ (صلی الله علیه وآله) فَلَا تُضَیِّعُوا سُنَّتَهُ، أَقِیمُوا هَذَیْنِ الْعَمُودَیْنِ وَ أَوْقِدُوا هَذَیْنِ الْمِصْبَاحَیْنِ، وَ خَلَاکُمْ ذَمٌّ. أَنَا …
وصیت امیرالمؤمنین در اموال شخصى..
اشاره:
علی بن ابیطالب مشهور به امام علی(علیه السلام) و امیرالمؤمنین (۱۳ رجب سال ۲۳ قبل از هجرت - ۲۱ رمضان سال ۴۰ق)، امام اول همهٔ مذاهب شیعه، صحابی، راوی، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است. وی پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله)، همسر حضرت فاطمه(س)، پدر و جدِّ یازده امام شی…
روایات وصایت حضرت على(علیه السلام) در منابع اهل سنت
گرچه برخى جریان ها در طول تاریخ در صدد محو احادیث «وصایت» به انحاى مختلف بر آمده اند، ولى در عین حال از این گونه احادیث که دلالت صریح بر امامت و خلافت امیرالمؤمنین(علیه السلام) دارد به طور وفور در مصادر اهل سنت یافت مى شود. اینک به برخى از آن ها اشاره مى کنیم:
۱ ـ پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) بعد ا…
متن وصیت پیامبر(ص) به امام على(ع)
متن وصیت پیامبر(ص) به امام على(ع) چیست؟
پاسخ:
علامه مجلسى در بحارالانوار، بابى را به این صورت عنوان کرده است: «وصیته صلى الله علیه و آله عند قرب وفاته» در این باب روایاتى را ذکر کرده است. از آن جمله در حدیث سیزدهم این باب آمده است که: پیامبر خدا در مرض موتش به على(ع) فرمود: یا علی! تو وصى من و جانشین …
وصیت به نماز.
اشاره:
نماز (واژهای فارسی و معادل کلمه عربی «صَلاه») عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانهروز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله میایستد و ذکرهای ویژهای را میخواند و اعمال ویژهای را مانند رکوع و سجده به جا میآورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت خوانده میشود.
امیرالمؤمنی…
احمد بن محمد بن مطهر
احمد بن محمد بن مطهر
از او به عنوان صاحب ابى محمد (علیه السلام) یاد میکنند و این لقب نشان دهنده نزدیکى و جایگاه او نسبت به امام عسکرى (علیه السلام) است. اطمینان و اعتماد آن حضرت به احمد، آن چنان بوده که او را به عنوان مسئول اداره امور خود و رسیدگى به کارها برگزیده بوده. و از این رو میتوان فهمید که او …
وصیت.
اشاره:
وصیِت از ریشه «وَصِیَ» است که در لغت به معنای گیاهان بههم وصل شده و بافته شده آمده و «أرض واصیه» یعنی زمینی که سراسر پوشیده از گیاه بههم متصل. «وصیت» در اصطلاح علم اخلاق با پند و موعظه سفارش کردن بر دیگری، جهت فرمان بردن و عمل نمودن است و در اصطلاح فقه این است که انسان، تملیک و واگذاری عین مال…
عدم اصرار بر قلم و کاغذ
هنگامى که پیامبر (ص ) فرمود: قلم و کاغذ بیاورید تا وصیتى را بگویم و بنویسید، وقتى با مخالفت بعضى اطرافیان روبه رو شد، چرا اصرار بر کتابت نکرد؟
پاسخ:
آخرین لحظات حیات پیامبر (ص ) سپرى مى شد، تا حضرتش به ملاقات رب و پرودگار عالم نائل شود. آن لحظه که خداوند او را مخیّر کرد بماند یا آن که جهان دیگر را برگزیند،…
وصیت امام باقر علیه السلام
سید محسن امین
شیخ کلینى در کتاب کافى به سند خود از امام رضا (علیه السلام) روایت کرده است که امام باقر (علیه السلام) به هنگام احتضار فرمود:
هنگامى که به درود حیات گفتم زمین را برایم بشکافید و قبرى مهیا کنید پس اگر به شما گفتند براى رسول خدا (ص) لحد بوده است، تصدیق کنید.
نگارنده: این فرمایش بدان د…
اسوههاى تربیتى و اخلاقى در نهضت حسینى
ایرانیان همچون دیگر ملتها، دین اسلام را به این دلیل پذیرفتند که دینی آسمانی است و فرامین آن خدایی و پیام آن با پیام فطرت، سازگار است. در این مکتب است که ارزشهایی نظیر شهادت و جهاد، معنی میدهد و شهید، قداست و عظمت خاصی مییابد و شهادت به کام مجاهد، شیرینتر از عسل میگردد؛ و به کوششکنندگان راه حق، مژ…
وصیت امام علی (علیه السلام)
اشاره:
علی بن ابیطالب مشهور به امام علی(ع) و امیرالمؤمنین (۱۳ رجب سال ۲۳ قبل از هجرت - ۲۱ رمضان سال ۴۰ق)، امام اول همهٔ مذاهب شیعه، صحابی، راوی، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است. وی پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(ص)، همسر حضرت فاطمه(س)، پدر و جدِّ یازده امام شیعه است. پدر او ابوطا…
وصیتنامه حضرت علی(علیهالسلام)در آخرین لحظات عمر
اشاره:
علی بن ابیطالب مشهور به امام علی(ع) و امیرالمؤمنین (۱۳ رجب سال ۲۳ قبل از هجرت . ۲۱ رمضان سال ۴۰ق)، امام اول همهٔ مذاهب شیعه، صحابی، راوی، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است. وی پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(ص)، همسر حضرت فاطمه(س)، پدر و جدِّ یازده امام شیعه است. پدر او ابوطا…
پیامبر اسلام (ص) و وصیت نامه
چرا پیامبر اسلام در موقع فوت وصیت نامه اى ننوشتند؟
پاسخ:
به تصریح اهل سنت و شیعه و به اعتراف اصحاب و نویسندگان صحاح و سایر نویسندگان سنن به هنگام احتضارِ پیامبر(ص)عده اى از مردان ازجمله عمر بن الخطاب در خانهء آن حضرت بودند.
پیامبر(ص)فرمود: هَلُمَّ اَکْتُبْ لکم کتاباً لا تضلّوا بعده ; بیایید برایت…