نوشته‌ها

آيين مسيحيت

در کتاب مقدس مسيحى بار ها به روزه و روزه دارى اشاره شده به عنوان نمونه موسى (ع) چهل روز روزه گرفت (سفر تثنيه 9 :21-7) و يا داود (ع) براى شفاى پسرش روزه گرفت (2 سموئيل 12 :25-15). و يا يهوشافاط براى پيروزى بر دشمن در تمامى يهودا اعلام روزه دارى کرد (2 تواريخ 20 :3). و يا مردم نينوا براى جلو گيرى از عذا…

اثبات وحدانيت خدا

خدای تنها توحيد،يعنى يگانه دانستن خدا، يكى از مهم‎ترين محورهاى تبليغ و تعليم پيامبران الهى بوده است، قرآن كريم آن جا كه برنامه تبليغى پيامبرانى چون نوح، هود، صالح و شعيب را بازگو مي‎كند يادآور مي‎شود كه نخستين پيام آنان به امت‎هاى خود اين بود توحيد ذاتى توحيد، يعنى يگانه دانستن خدا، يكى از مهم‎تري…

رویکرد عقلى بر ضرورت وجود امام

امامت عقلی اصل این پیش فرض و این که بعثت و معرفى پیشوا، لطف است، مورد قبول اکثر مذاهب کلامى حتى بزرگان اشاعره است، منتها اشاعره مى ‏گویند، اگر خداوند، این امور را انجام نداد، کار قبیحى انجام نداده است. نتیجه‏ ى کلام شان، این است که انجام دادن لطف بر خداوند، حتمى و لازم نیست و عقل ناقص انسانى هیچ‏گاه ح…

شرق‌شناسی؛ چیستى و چگونگى بهره‌بردارى استعمار از آن براى تبلیغ مسیحیت

در یک نگاه غیرتاریخى که همان نگاه معاصر ماست، مى‌توان گفت؛ مبناى تقسیم‌بندى شرق و غرب، یک مبناى سیاسى یا حداکثر جغرافیایی- سیاسى است. این یک تقسیم‌ بندى پذیرفته شده است و آن‌ چنان محل بحث و تردید نیست. ولى در نگاه تاریخى، این واژه یک تحول معنایى داشته و تلقى افراد از شرق و غرب در گذشته غیر از این ب…