نوشته‌ها

بررسی تطبیقی زن در نگاه جاهلیت ادیان اسلام و فمنیسم

جهت مطالعه مقاله، به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

زنِ ضعیفه؟ یا زنِ ظریفه؟ یا زنِ منتظره؟

وضعیت زنان در طول تاریخ، همواره در نوسان بوده است. در دوره‌ای به اصطلاح دورۀ مردسالار، زن زیر سلطه و ستم مرد بوده است. در دورۀ یونانیان، زن یونانی حق عقد قرارداد نداشت، زن از شوهر ارث نمی‌برد. و همچنین پدران بدون این که نظر دخترانشان را بپرسند، آنها را شوهر می‌دادند و....[۱] در روم نیز زن حق حضور در مح…

اثرات مثبت و منفی اشتغال زنان

امروزه شاغل بودن زنان، یکی از مسائلی است که در اجتماع مطرح است و زنان به علل گوناگون به کار روی می‌آورند و حتی مجبور گشته‌اند علاوه بر مسئولیت‌های خود در خانه و تربیت فرزندان، مسئولیت‌های اجتماعی را نیز پذیرا گردند. در اینجاست که ما با قشری به عنوان «زنان شاغل» رو به رو می‌شویم و.... افرادی که در د…

بهداشت روانى در دختران و زنان جوان

بهداشت روانى، عبارت است از سازش با خود و محیط، سازگارى داشتن به صورت موفقیت آمیز و نداشتن بیمارى روانى، فرد سالم و داراى سلامت فکر است و قدرت و توانایى کافى براى تحرک، لذت، ‌پیشرفت و تکامل در حد فردى و گروهى دارد. به عبارت دیگر، بهداشت روانى مجموعه فعل و انفعال ها، اقدامات و فعالیت ها و کارهایى است ک…

سیماى زن در خطاب‏‌هاى قرآن

چکیده موج سوم فمنیسم تحت تأثیر اندیشه‌هاى پست مدرن، علم را به ساختار زبانى و در نهایت، به عنصر جنسیت ارجاع مى‌دهد و معتقد است که غلبه مرد، علم و همچنین زبانى مردانه به دنبال آورده است. بر اساس این دیدگاه، قرآن نیز که به زبان عربى نازل شده است، هویتى مذکر دارد. اما واقع آن است که قرآن عنصر جنسیت را در …

تجددزدگى زنان ایران

مسائل پیرامونى «زن» در مقاطع مختلف، جامعه اسلامى را با بحث‏‌هاى جدال‏‌آفرین، اضطراب و تنش رو به ‏رو کرده است. در هر یک از مراحل مذکور، غلبه آموزه‏‌هاى لیبرالى، قابل لحاظ بوده و قشر زن را به ناکجا آباد سوق داده است. آن‏چه هرگز بدان پرداخته نشده، این است که آیا دل‏‌نگرانى اندیشمندان لیبرال و روشنفکران زن‏‌…