نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/11/2222-1-495x300.jpg)
ابوغالب زُرارى (ره)
اشاره:
ابو غالب در ۲۷ ربیع الثانى سال ۲۸۵ هجرى در کوفه به دنیا آمد.نام وى احمد بن محمد بن محمد بن سلیمان بن حسن بن جهم بن بُکَیر بن أعیَن شیبانى کوفى بغدادى است.او از شخصیت هاى بزرگ شیعه در قرن چهارم هجرى و از روات حدیث و استاد برخى فقهاى بزرگ شیعه مانند شیخ مفید و از اصحاب ائمه علیه السلام در دوران غیبت…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/02/تاریخ-تشیع-در-نیشابور-495x300.jpg)
تاریخ تشیّع در نیشابور
اشاره
بدون تردید، هر فرایند فرهنگی همچون فرایندهای اجتماعی و سیاسی، در سیر تحول خود، با عوامل شتاب دهنده یا کاهنده روبه رو می شود که تأثیر محسوس و گاه شگرفی در پیش رفت یا پس رفت فرایند مورد اشاره به همراه دارد. در موضوع این پژوهش نیز به نظر می رسد، یکی از عوامل شتاب زا در سیر تحول مذهب تشیّع در نیشاب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/05/غیبت-صغری-و-وضعیت-علمی-و-فرهنگی-شیعه-495x300.jpg)
علت امتداد نیافتن غیبت صغرا
اشاره:
امام زمان (عجالله فرجه) دارای دو غیبت یکی غیبت صغرا و دیگری غیبت کبرا است. در غیبت صغرا امام (علیهالسلام) به وسیله نواب خاص خود با شیعیان ارتباط داشته اند. اما در غیبت کبرای ارتباط حضرت با شیعیان کاملا قطع شده است. سخن در این است که چرا امام(علیهالسلام) کاملا ارتباط خوذ را با شیعیان قطع نم…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/10/گونه-495x300.jpg)
گونهشناسی انتقادی دیدگاهها درباره تاریخ و چگونگی پیدایش تشیع(۱) :
اشاره:
تاریخ و چگونگی پیدایش تشیع، از دیرباز در منابع تاریخی و کلامی مسلمانان و سپس در آثار مستشرقان مورد توجه بوده و در سالهای اخیر هم با انگیزههایی غیرعلمی در انواع منابع مکتوب و چندرسانهای، دیدگاههایی دراینباره مطرح شده است. شیعیان با توجه به پیوند این بحث با هویت خود، کوشیدهاند دیدگاههای ناصواب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/08/تشیع-495x300.jpg)
گونهشناسی انتقادی دیدگاهها درباره تاریخ و چگونگی پیدایش تشیع(۲) :
اشاره
در این نوشته دیدگاههایی مورد بررسی قرار گرفته که در مورد شیعه طرح گردید. این بررسی برای این است تا آشکار شود آیا میتوان یکی از آنها را بهعنوان دیدگاهی مطابق واقع و شایسته دفاع برگزید، یا باید چارهای دیگر اندیشید و دیدگاهی نو پیشنهاد کرد.
الف) پیدایش شیعه در مقطعی معین
همانگونه که اش…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/05/tavalod-495x300.jpg)
از تولد تا غیبت
هنگامی که نرجس در روم بود، خواب های شگفت انگیزی دید. یک بار در خواب، پیامبر عزیز اسلام و عیسای مسیح (ع) را دید که او را به عقد ازدواج امام حسن عسکری (ع) در آوردند. وی در خواب دیگری، شگفتی های دیگری دید و به دعوت حضرت فاطمه زهرا(س) مسلمان شد. با این حال، اسلام خود را از خانواده و اطرافیان خ…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/09/پیدایش-495x300.jpg)
گونهشناسی انتقادی دیدگاهها درباره تاریخ و چگونگی پیدایش تشیع(۳) :
ب) پیدایش شیعه در گذر زمان و بهصورت تدریجی
اشاره:
در برابر مجموع دیدگاههایی که تاکنون مطرح شد و پیدایش تشیع را به یک مقطع خاص تاریخی نسبت میداد، دیدگاه دیگری هم وجود دارد که معتقد است تشیع در یک مقطع خاص پدید نیامد، بلکه بهتدریج و در خلال قرنهای اول تا سوم و حتی چهارم هجری شکل گرفت. برا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/07/index-3-495x351.jpeg)
سید اسماعیل بلخى
سید اسماعیل بلخى سال ۱۲۹۵ ش. در قریه «سرپل بلخاب» در یک خانواده روحانى زاده شد. بلخاب سرزمینى است خوش آب و هوا و کوهستانى که در قسمت جنوبى استان مزار شریف و در مسیر رودخانه «بلخ آب» که از «بامیان» سرچشمه مى گیرد قرار گرفته است. این خطّه از دیرباز مرکز تشیّع و پایگاه ستارگان علم و ادب در ترکستان زمین بوده …